Centerleder til Byggeri, Klima og Vandteknologi, [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Horsens

Vil du have det faglige og personalemæssige ledelsesansvar for VIAs forsknings- og udviklingsaktiviteter i VIAs forskningscenter for Byggeri, Klima og Vandteknologi? Og har du lyst og evner til at varetage den faglige ledelse og udvikling af et spændende forskningscenter, hvor du sammen med dygtige medarbejdere producerer viden med relevans for praksis? Så læs videre her:

VIA har valgt at omorganisere forskningsområdet, hvilket betyder, at forskningsaktiviteterne fremadrettet bliver samlet i tre større forskningsområder. Hvert område får en forskningschef samt tre til fire forskningscentre tilknyttet. Vi søger nu en dygtig og faglig stærk centerleder, der sammen med forskningschefen vil være med til at lede den faglige udvikling og sætte retning for forskningscenter for Byggeri, Klima og Vandteknologi.

Spændende forskningsfaglig ledelsesopgave

Som centerleder bliver du ansvarlig for at lede den daglige drift, økonomi og faglige udvikling af forskningscenteret. Du får personaleledelsesansvar for en række engagerede forskningsmedarbejdere og programledere, der alle bedriver forskning af høj kvalitet. Med reference til forskningschefen på området, indgår du i forskningsområdets ledergruppe, og skal her bidrage til at sikre strategisk sammenhæng på tværs.

Du får som centerleder en afgørende rolle i at drive centerets videre udvikling, og derudover får du også selv som centerleder mulighed for at forske og bidrage til at tegne centerets faglige profil i forhold til samarbejdspartnere og omverden.

Faglig centerudvikling med stort potentiale

Du bliver ansvarlig for at opbygge og lede teamet af programledere samt sikre, at centeret leverer fagligt relevant forskning og udvikling, der understøtter VIAs uddannelser og områdets praksis. I den forbindelse skal du bidrage til at prioritere ressourcer og indsatser samt sikre sammenhæng mellem forskningsområdets overordnede strategi og de konkrete centerinitiativer.

Centeret står i dag på en række solide forskningsprogrammer og udviklingsaktiviteter, men der er en forventning om, at centeret over de kommende år skal øge sine forskningsaktiviteter, sikre flere eksterne midler og skabe endnu flere forskningsresultater, som bidrager tydeligt ind i uddannelserne og praksis. Der er således mange udviklingsmuligheder og potentialer, som du kan tage fat i, og du får derfor rigtig gode muligheder for at sætte et aftryk på både kultur, faglighed og videre udvikling af centeret.

Succeskriterierne i stillingen

For at få succes i stillingen, er der en række opgaver og temaer, som vi forventer vil fylde i den indledende periode i ansættelsen. Vi har i overskriftsform listet de væsentligste her:

  • Opbygge og lede et fagligt team af programledere og skabe et godt, trygt og inspirerende forskningsmiljø baseret på samarbejde, nytænkning og høje, faglige ambitioner
  • Sikre strategisk og faglig retning samt udvikling af centerets faglige kvalitet (i samarbejde med forskningschef og programledergruppen på forskningsområdet)
  • Opbygge tæt samarbejde med de relevante uddannelser på området samt de øvrige centre i forskningsområdet og derved sikre et godt videnflow
  • Være ansvarlig for prioritering af centerets faglige programmer og sikre en økonomi i balance
  • Sikre en klar prioritering af centerets investeringer og udviklingsprojekter sammen med forskningschefen
  • Være ansvarlig for udarbejdelse af handleplan for centeret, der sikrer resultater og forskningsbidrag af international kvalitet
  • Sikre en centerøkonomi i balance samt bidrage til at centeret sætter turbo på yderligere fundingaktiviteter og eksternt finansierede projekter


Vores forventninger til dig

For at opnå succes i stillingen, er det en forudsætning, at du har solide forskningsfaglige og ledelsesmæssige kompetencer. Vi forventer, at du har en forskeruddannelse på ph.d.-niveau samt betydelig og dokumenterbar forskningserfaring inden for et af centerets faglige områder. Du er vant til at arbejde professionelt med forskningsformidling, og du har et skarpt blik for kvalitet og anvendelighed i forskningen.

Ledelsesmæssigt forventer vi, at du kan bevæge dig på både det strategiske, taktiske og operationelle niveau. Du skal evne - med involvering af programlederne - at sætte retning for programmerne og sikre de rigtige prioriteringer i centeret. Derudover skal du mestre at håndtere og bevæge dig i stor kompleksitet, hvilket kalder på stærke analytiske kompetencer.

Du skal have talent for og lyst til personaleledelse, og sikring af et godt arbejdsmiljø skal være en vigtig prioritering for dig. Og så skal du være god til at indgå i samarbejder – både internt og eksternt. Det er afgørende, at du trives i en rolle med mange interessenter både i og uden for VIA, og du skal have lyst til at gå forrest og sammen med programlederne være centerets faglige ansigt udadtil både nationalt og internationalt. Du skal derfor også have lyst til at udvikle dig kommunikativt, så du løbende bliver dygtigere til at formidle den faglige viden fra området.

Løn- og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.

Stillingen er uden højeste arbejdstid.

Hovedarbejdssted er Horsens, men der må forventes aktiviteter i hele Region Midtjylland. Vi forventer derfor, at du har bil og kørekort til rådighed.

Er du interesseret?

Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, kan du kontakte VIAs Forskningschef Theis Raaschou Andersen på mobil: 8755 4295 eller mail: [email protected]

Indsend din korte og målrettede ansøgning, CV og dine eksamenspapirer til vores online rekrutteringssystem på via.dk/job senest den 22. januar 2024. Der holdes 1. samtale i uge 4, og tiltrædelse i stillingen forventeligt 1. marts 2024 eller snarest muligt. I forbindelse med rekrutteringsprocessen kan der blive anvendt test og case.

Kort om forskningscenter for Byggeri, Klima og Vandteknologi.

Forskningscenter for Byggeri, Klima og Vandteknologi består af 3 forskningsprogrammer (Program for bæredygtigt byggeri, Program for energi og klima samt Program for vandteknologi) som bedriver praksisnært og anvendelsesorienteret forskning til gavn for tilhørende professioner og uddannelser. Forskningscentret består af et fagligt stærkt team med 15 forskere i direkte reference til centerlederen samt over 30 undervisere, der forsker ca. 20-50% af arbejdstiden. Forskningscentret er kendetegnet af engagerede medarbejdere, en høj funding- og forskningsaktivitet, et åbent og fleksibelt arbejdsmiljø med et stort netværk til eksterne partnere.

Om VIA University College

VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner bl.a. pædagoger, lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn.

I vores vision står, at vi tager ansvar for samfundet og for at skabe en bæredygtig fremtid sammen med vores omverden. Vi står solidt på vores faglige fundament og flytter grænserne for, hvordan vi udvikler, deler og anvender viden. Og vi fejler, lærer og lykkes sammen. For det er i ambitiøse, lærende fællesskaber, vi sætter det stærkeste aftryk. Derfor arbejder vi i VIA mod en enkel, fælles vision: Tag ansvar. Flyt grænser. Lær sammen.

VIA i runde tal: 20.000 studerende på flere end 40 professionsbacheloruddannelser. 20.000 studerende og kursister om året på diplomuddannelser og andre efter- og videreuddannelsesforløb. 2.100 medarbejdere fordelt på otte campusser i regionen med en årlig omsætning på ca. 1,7 mia. kr. I 2020 blev VIA udpeget til UNESCO Verdensmålsskole for vores arbejde med at integrere FN’s verdensmål i undervisningen.

Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link: https://via.career.emply.com/persondatapolitik.

Læs mere om os på www.via.dk.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Horsens.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Horsens

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Horsens

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Horsens over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Horsens over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2
3. september 2024 2
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2