Kontorchef til Landbrug og Grøn Omstilling i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at sikre implementeringen af den ambitiøse landbrugsaftale? Er processtyring og implementering af forandringsprocesser en del af dit DNA? Har du solid og bred ledelseserfaring, politisk tæft og høje kvalitetskrav – så er du måske den kontorchef, vi søger til vores kontor Landbrug og Grøn Omstilling.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri består af et departementet og tre styrelser: Landbrugsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Fødevarestyrelsen. Der er i alt ca. 3.000 årsværk, heraf ca. 200 i departementet.

Ministeriet arbejder med opgaver af stor betydning for mennesker og dyrs liv, velfærd og sundhed. Ministeriet er genetableret som selvstændigt ministerium i november 2020, men har en lang og stolt historie i centraladministrationen og med opgaver, der berører væsentlige dele af det danske samfund.

Opgaven
Landbrug og Grøn Omstilling spiller en central rolle i forhold til at gennemføre og implementere aftalen om landbrugets grønne omstilling, og kontoret er omdrejningspunktet, når nye initiativer i krydsfeltet mellem erhvervsudvikling, klima, miljø og natur skal udvikles og blive til virkelighed.

Den ambitiøse nyligt indgåede landbrugsaftale indebærer, at kontoret får en vigtig opgave med at tilrettelægge processer og sikre fremdrift, således de forskellige delmål bliver indfriet. Kontoret skal bl.a. stå for udvikling af et mere plantebaseret landbrug, indfri ambitionerne for økologi, udvikle en ny reguleringsmodel for landbruget og implementere EU’s nye landbrugspolitik. Samtidig skal kontoret koordinere de store indsatser for udtagning af lavbundsjorder og vådområder. Alt sammen for at sikre en langsigtet og grøn udvikling af fødevareerhvervet.

Herudover varetager kontoret forhandling og implementering af EU’s landbrugspolitik og varetager opgaver vedr. ordninger målrettet landbruget for over 8 mia. kr. om året.

Landbrug og Grøn Omstilling har endvidere en væsentlig rolle i den nationale regulering af landbruget. Der er et betydeligt samarbejde med Landbrugsstyrelsen.

Ledelsesansvar
Kontoret består af ca. 35 medarbejdere, og du får ledelsesansvar for ca. en tredjedel, afhængig af den konkrete arbejdsdeling, som aftales med dine to chefmakkere og afdelingschefen. Kontorets medarbejdere har en bred uddannelsesmæssig baggrund, som bl.a. omfatter jurister, samfundsvidenskabeligt og naturvidenskabeligt uddannede.

Samarbejdspartnere og referenceforhold
Dine samarbejdspartnere bliver chefer og medarbejdere i departementet, ministeriets styrelser, andre ministerier samt relevante vidensinstitutioner og interessenter. Det er væsentligt, at du formår at opbygge en god og tillidsfuld relation til dem.

Endvidere vil du også skulle sikre et fornuftigt samarbejde med EU-Kommissionen og andre medlemslande i EU.

Du vil referere til afdelingschef Hanne Lund-Christensen, men du vil også få tæt samarbejde med departementets øvrige afdelingschefer.

Faglig og personlig kompetenceprofil
For at blive taget i betragtning til stillingen forudsættes, at du har en videregående akademisk uddannelse, f.eks. cand.scient.pol., cand.scient.adm. eller cand.jur.

Du er analytisk skarp, god til at skabe dig overblik og så har du solid erfaring med betjening af det politiske niveau og et skarpt blik for at skære sagerne til, så de fremstår knivskarpe – både indholds- og formidlingsmæssigt.

Du trives samtidig i høj grad med at tilrettelægge og styre processer, og så har du gerne erfaring med implementering af større forandringsprocesser.
Du kender det politiske system og de politiske processer samt Kodex VII.

Solid og bred ledererfaring fra forskellige dele af centraladministrationen og en tilgang til ledelse, som er kendetegnet af anerkendelse, fagligt engagement og høje kvalitetskrav vægtes højt.

Kendskab til landbrugsområdet vil være en fordel, men har du ikke dette, er det en forudsætning, at du hurtigt evner at bringe dit vidensniveau op, således du får en betydelig indsigt. Endvidere vil det være værdifuldt, hvis du har erfaring med at arbejde med grøn omstilling.

Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen sker på åremålsvilkår og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten” med en grundløn efter løngruppe 1. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering finde sted i lønramme 37. Ud over grundlønnen kommer individuelt tillæg, åremålstillæg, pensionsordning og engangsvederlag efter indsats og resultater.

Ansættelsesområdet for kontraktansatte chefer er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner.

Sker ansættelse som tjenestemand på åremål er ansættelsesområdet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, departementet.

Arbejdsstedet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement, Slotsholmsgade 12, 1216 København K.

Stillingen er med tiltrædelse 1. januar 2022.

Vil du vide mere
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til afdelingschef Hanne Lund-Christensen på telefon 22 49 48 48 eller afdelingschef Anders Holbøll på telefon 50 92 71 91.

Du kan læse mere om Fødevareministeriet på www.fvm.dk og på de tilhørende styrelsers respektive hjemmesider.

Sådan søger du
Ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamensbevis) sendes elektronisk via knappen ”søg stillingen” i stillingsannoncen senest onsdag den 17. november 2021.

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 47.
Er du tjenestemand stiles ansøgningen til Dronningen.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Onsdag den 17. november 2021

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Retail Knowledge recruits on behalf of Prada: Department Manager, Leather Goods – Prada Flagship Store Copenhagen (full-time - permanent role) Purpose of the role: As part of the team for the Copenhagen Flagship Store to be a Company Brand Ambassador and to be responsible to achieve all the qualitative and quantitative objectives of the product category department assigned.
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København Ø

    Leder du efter en spændende stilling med ansvar og faglige udfordringer, og vil du være en del af et succesfuldt og internationalt advokatfirma i København?På vegne af vores kunde Bird & Bird s..
    • Afdelingsleder
    • København Ø
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København S

    We are on the lookout for a Head of eCommerce to spearhead our digital commerce initiatives and shape the future of [xxxxx]´s online presence. This role offers the opportunity to drive signi..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Kastrup

    Er du en synlig leder, der er god til at motivere dine medarbejdere? Og vil du være med til at sikre de bedste kundeoplevelser i vores forretning? Vi søger en kollega til vores ledelsesteam til..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0