Kontorchef til Kontor for byggeri

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Brænder du for bæredygtighed, digitalisering og løsninger på klimaudfordringer, kan du være med til at sætte dit præg på en række særdeles vigtige områder som kontorchef i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kontor for byggeri.

Kontorchefen skal være en ambitiøs, relationelt stærk og erfaren leder, der med initiativ og et innovativt mindset kan sætte retning for en gruppe dygtige og kompetente medarbejdere. Det er vigtigt med solide analytiske evner, da mange komplekse dagsordner i krydsfeltet mellem politik, økonomi, sikkerhed og sundhed skal håndteres.

Kontorchefen skal have stærk politisk tæft og blik for – i et sikkert samspil med både eksterne og interne aktører - at udvikle krav og initiativer på byggeområdet, der sikrer implementering af politiske ønsker og fremtidssikring af byggeriet i en bæredygtig retning.

Organisationen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har netop justeret organisationen, herunder byggeområdet. Det betyder blandt andet, at der fremadrettet er én kontorchef med ansvar for det samlede byggeområde, hvor opgaven tidligere har været fordelt på to chefer i en centerstruktur.

Kontorchefen understøttes ledelsesmæssigt af to teamledere med særlig juridisk henholdsvis teknisk kompetence, begge med ledelsesansvar. Kontorchefen leder direkte de to teamledere og en gruppe af medarbejdere, men har mulighed for at sætte sit eget præg på kontorets organisering. Kontoret for Byggeri er et velfungerende kontor fagligt og socialt, og består af ca. 30 medarbejdere med kompetencer som henholdsvis jurist, generalist eller ingeniør. Kontorets medarbejdere dækker fra meget erfarne til en række yngre medarbejdere.

Den ændrede organisering tager desuden afsæt i et ønske om etablering af en entydig direktionsforankring af bolig- og byggeområdet, og at fremme faglige synergier mellem bolig- og byggeområdet og transportplanlægningsområdet – således at transport, byggeri og bolig tænkes sammen på nye måder.

Kontoret er organisatorisk placeret i ”Afdeling for Bolig, Byggeri, Plan og Analyse”, som foruden Kontoret for Byggeri består af to kontorer, som arbejder med Boligpolitik, økonomi og jura samt et kontor, der arbejder med plan, takster og puljer for kollektiv trafik, VVM, havne, klima mv. Kontorchefen indgår endvidere i styrelsens samlede chefgruppe.

Opgaven

Styrelsen sætter rammerne for dansk byggeri og fremtidens bygninger. Arbejdet omfatter sikring af bygningers sundhed og sikkerhed, herunder bygningers konstruktioner, brandsikkerhed, indeklima, energieffektivitet og klimatilpasning mv.

Styrelsen bidrager til effektivt og konkurrencedygtigt byggeri i Danmark med krav og regler for byggeriet, hovedsageligt gennem byggeloven og bygningsreglementet samt via reguleringen af markedsføring og salg af byggevarer.

Betjening af minister og departement i form af mødedeltagelse, notater til samråd samt svar på spørgsmål til Folketing og ministeren er en vigtig del af kontorets opgaver. Hertil kommer opgaver i relation til national og international regulering, hvor fortolkning af EU-regler og vejledning til virksomheder og borgere, udvikling af regulering og løbende ændringer og tilpasninger af love og bekendtgørelser er væsentlige opgaver.

Kontorchefen skal sikre, at strategiske mål omsættes til resultater og sikker drift. Udvikling og implementering af nye initiativer og regulering skal ske i et tæt og konstruktivt samspil med departementet og branchens organisationer.

Aktuelt er der fokus på klima og energiforbrug, byggeriets bæredygtighed og miljøbelastning, digital strategi for byggeri samt systematisk opbygning af viden og data på området samt en lang række borgernære opgaver inden for sikkerhed og tilsyn m.v.

Personen

Det forventes, at den nye kontorchef har ledelseserfaring på strategisk niveau, således at der ydes relevant ledelsesmæssig sparring til de to teamledere, herunder sikre at de fortsat udvikler sig ledelsesmæssigt.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har fire ledelsesdimensioner, som alle chefer skal kunne varetage: Faglig, strategisk, personalemæssig og administrativ ledelse. Derudover er det vigtigt, at stå sikkert i krydsfeltet mellem jura, politik og byggeteknik.

Det forventes at kontorchefen har en samfundsvidenskabelige uddannelse, gerne generalist. Det er en fordel med indsigt i regulering, lovgivningsarbejde og eksekvering af ny lovgivning, strategi mv. Derudover er det et plus med en alsidig baggrund, idet en bred og vidtfavnende indsigt er en god ballast i stillingen.

Det er ikke en betingelse med erfaring fra centraladministrationen, men politisk forståelse og indsigt er væsentligt. Kontorchefen forventes at have erfaring med ledelse, gerne på tværs af fagligheder, og skal være stærk i både skriftlig og mundtlig kommunikation. Endeligt skal kontorchefen aktivt kunne forstå og indgå i samspillet med de aktører, der er centrale for styrelsens opgaveløsning, hvilket dækker politikere, branchens mange aktører, DI, KL, handicaporganisationer, beredskaber, andre styrelser og mange flere.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen forventes besat på åremålsvilkår i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten med en grundløn svarende til lønramme 37. Hertil kommer mulighed for årlig forhandling af et engangsvederlag.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - hvem er vi…

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er en styrelse under Transport- og Boligministeriet med ansvar og opgaver på tværs af transportformerne jernbane, vej og luftfart og havne samt regulering af bygge- og boligområdet.

Vi er en åben og udadvendt organisation, placeret mellem det politiske niveau, organisationerne og virksomhederne. Vi er mange forskellige faggrupper og udgør derfor en bred vifte af specialister og generalister.

Udover et varieret og udfordrende job, som kræver høj faglig kvalitet, lægger vi vægt på løbende kompetenceudvikling samt udvikling gennem ansvar og indflydelse på egne opgaver. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende danske samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du kan læse mere om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på www.tbst.dk

Af vedlagte bilag kan der læses mere om styrelsens ledelsesgrundlag.

Yderligere information

Du kan få mere at vide om stillingen hos vicedirektør Lise Aaen Kobberholm på tlf. 22 28 71 11 eller konsulent i MUUSMANN, Lars Bo Pedersen på tlf.: 40 22 87 18.

Ansøgning

Søg stillingen senest søndag den 29. september 2019 www.muusmann.com/stillinger

Tiltrædelse pr. 1. december 2019.

Der afholdes samtaler den 2. og den 11. oktober 2019 samt test den 8. oktober 2019.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.9.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København V
  • Søndag den 29. september 2019

Lignende jobs

  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info
  • Kontorchef med flair for dataunderstøttelse til an...

    Er du en leder, der evner at udvikle og motivere dine medarbejdere? Har du viden om og erfaring med data, analyse og automatisering, og vil du stå i spidsen for et kontor, der har ansvaret for at u..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København V over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0