Udviklingsorienteret viceskolechef til Børn og Skole

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Randers C

Vi søger dig, der har solid erfaring og indsigt i folkeskoleområdet.

Du er udviklingsorienteret med dyb forstand på kerneopgaven på skoleområdet. Du er nysgerrig på dine omgivelsers muligheder for at bidrage til elevernes og organisationens udvikling. Og så forstår du at drive udviklingen i tæt samspil med vores skolechef.

Børn og Skole i Randers Kommune tilbyder nu en spændende nyoprettet stilling som viceskolechef, der i samarbejde med skolechefen kommer til at stå i spidsen for et velfungerende skolevæsen i vækst. Dit primære formål bliver at bidrage til ledelse af skoleledere sammen med skolechefen og i fællesskab understøtte skolernes virke og ledelse.

Som vores nye viceskolechef får du en unik mulighed for at drive den videre udvikling af skoleområdet i tæt samarbejde med Skolernes Udviklingscenter, skolechef og den øvrige chefgruppe for Børn og Skole. Fokus er at realisere byrådets målsætninger og ambitioner for børne- og ungeområdet i Randers Kommune gennem tværfagligt samarbejde.
Dine primære ansvarsområder
Ambitionerne i Børn- og ungepolitikken og Uddannelsespolitikken adresserer grundlaget og målene for den sammenhængskraft og det helhedsperspektiv, som den nye viceskolechef i Børn og Skole grundlæggende skal arbejde ud fra.

Konkret udgør de vigtigste hovedopgaver følgende
  • Du bistår i driften og udviklingen af skoleområdet til gavn for kommunens børn og unge. Det betyder i praksis, at du både understøtter skolelederne i dagligdags ledelsesopgaver, men ligeledes har blik for skoleudviklingen.
  • Du bliver nærmeste chef for en række skoleledere.
  • Du bliver nærmeste chef for Skolernes Udviklingscenter. I dette arbejde er hovedopgaven at sætte den faglige retning for skolevæsnet gennem et tæt samarbejde med skolechefen og skolernes mange aktører, herunder de faglige organisationer. Skolernes Udviklingscenter arbejder på at realisere de politiske vedtagne målsætninger, herunder ”De fire spor”, ”Styrket indsats overfor skolefravær” og ”Skoleudviklingssamtaler”, som er nærmere beskrevet i job- og personprofilen.
  • Du vil være stedfortræder for skolechefen, som bl.a. indebærer et tæt samarbejde i forhold til skoleområdets samlede overordnede målsætninger.
  • I tæt samarbejde med PPR og det specialpædagogiske team skal du stå i spidsen for udviklingen af de specialiserede undervisningstilbuds faglige profil og kvalitet.


Den endelig opgaveportefølje justeres efter kompetencer og i dialog med skolechefen og direktøren.

Personlige og ledelsesmæssige kompetencer
Som vores nye viceskolechef giver du ledelsessparring til skolelederne og faglig sparring i udviklingsprojekterne. I samarbejde med skolechefen skal du sætte retning for et skoleområde, som både nationalt og lokalt har stor interesse.

Vi ser gerne, at den kommende viceskolechef har flere af nedenstående kompetencer
  • Du har en bred skoleledererfaring eventuelt med kendskab til specialområdet, som kan understøtte sammenhængen mellem special- og almenområdet.
  • Du kan sætte retning i samarbejde med skolechefen og skabe fremdrift i den ledelsesmæssige og faglige drift og udvikling på området,
  • Du er handlings- og løsningsorienteret med fokus på implementering af de politiske beslutninger.
  • Du er dialogorienteret og involverer de relevante interessenter for at styrke beslutnings- og implementeringsprocessen. Du vil indgå i et samarbejde i MED-systemet og de faglige organisationer.
  • Du er en stærk formidler og har blik for ledelsessparring og udvikling. Du formår at skabe samling, mening og retning i samarbejde med ledere og medarbejdere.
  • Du er bindeled mellem skolelederne, dit udviklingscenter, sekretariatet og det politiske udvalg, så alle får den nødvendige information at arbejde videre med.
  • Du er med til at styrke det tværgående samarbejde både internt i forvaltningen og på tværs af skoleområdet.
  • Du har organisatorisk boldøje og ved, hvornår du kan arbejde selvstændigt, og hvornår du helt naturligt inddrager din skolechef.


Vi tilbyder dig
  • Du indtræder i en nyoprettet stilling og kan være med til at præge udviklingen af et samlet skolevæsen.
  • Et spændende og afvekslende job med fagligt dygtige og engagerede medarbejdere, ledere og chefkollegaer.
  • Et skoleområde i udvikling, hvor vi arbejder målrettet på at implementere de politiske målsætninger.
  • Ansvar og stor medindflydelse på dine opgaver, hvor samarbejdet med skoleledelsen og chefkollegaer prioriteres højt, og hvor omgangstonen er uformel.
  • Gode muligheder for faglig og personlig udvikling i et tæt samarbejde med skolechefen.
  • At du får en nøgleposition med stor indflydelse og rig mulighed for at gøre en forskel på skoleområdet.
  • At du bliver en del af et stærkt team, hvor sparring og samarbejde vægtes højt.


Hvem er vi?
Børn og Skole består af 53 ledere og ca. 1500 medarbejdere på skoleområdet, der hver dag tager hånd om ca. 8.000 børn og unge.

Vi har 19 kommunale folkeskoler, der har almenklasser og herudover har nogle af skolerne også specialklasser. Randers Kommune har desuden Trekløverskolen og Oust Mølleskolen, som underviser en særlig målgruppe af elever.

Skolerne har skolefritidsordninger for elever fra 0.-3. klasse. To skoler har desuden børnebyer, hvor der er tilknyttet en børnehavedel for de 3-6-årige.

Skolerne er selvstændige enheder med egen skolebestyrelse og egen ledelse, men er underlagt byrådets kontrol og økonomiske styring. Skolerne ledes af Børn og Skole-forvaltningen.

Du vil blive en del af Børn og Skole-forvaltningen og vil i dagligdagen indgå i et tæt samarbejde med chefgruppen, udviklingscenteret, skolekonsulenter og skolelederne.

For yderligere information
For yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte skolechef Morten Lyhne på telefon 29 46 96 12.
Læs mere om Børn og Skole, vores organisering, aktuelle projekter m.m. i job- og personprofilen her

Vi afholder to samtalerunder.

Første samtalerunde afholdes tirsdag den 6. februar 2024 i tidsrummet kl. 11.30-16.30. Anden samtalerunde afholdes mandag den 26. februar 2024 i tidsrummet kl. 10.00-12.45

For de kandidater, der går videre til 2. samtale, vil der blive udarbejdet en personprofil, hvor tilbagemeldingen på denne finder sted onsdag den 21. februar 2024 i tidsrummet kl. 10.30-14.45

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen besættes på overenskomstvilkår efter konkret forhandling i henhold til cheflønsaftalen.

Ansøgningsfrist
Mandag den 29. januar 2024.

Tiltrædelse
Stillingen ønskes besat fra 1. april 2024 eller hurtigst muligt.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Randers C.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Randers C
  • Mandag den 29. januar 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Randers C

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Randers C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Randers C over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2
3. september 2024 2
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1