Roskilde Kommune søger ny områdeleder til dagtilbudsområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Roskilde Kommune søger pr. 1. oktober 2024 en samarbejdsstærk områdeleder med styrker inden for udvikling af pædagogisk kvalitet og ledelse af ledere.

Har du en god forståelse af organisationer og den ledelse, der skaber gode børneliv, stærke pædagogiske miljøer og trivsel i medarbejdergruppen? Forstår du at inddrage mange interessenter i og omkring dagtilbud for at skabe de bedste praksisser for leg, trivsel, udvikling og
læring til gavn for børnene?
Vil du være en del af vores gode hold af områdeledere, der vægter ledelsesfællesskabet, samarbejdet og et åbent ledelsesrum? Og har du mod på at være med til at gentænke velfærden sammen med ledere, medarbejdere, borgere og det politiske niveau? Så er denne stilling måske noget for dig.

Ledelsesteamet i Område Vest er erfarent og har brug for en områdeleder, der både understøtter den enkelte leders trivsel og mulighed for at lykkes med opgaverne, men også har et stærkt fokus på ledelsesfællesskabet og teamets fælles ambitioner i området. Området har en forældrekreds, der er aktive omkring deres børns dagtilbud, og som har berettigede høje forventninger til de tilbud, vi giver deres børn.

Børnehusene har deres forskellige særpræg og pædagogiske profiler, men de arbejder alle ud fra kommunens Børne- og ungepolitik. Området er varieret; der er familier med et stort spænd af socioøkonomiske vilkår, og der er forskellige boligformer i området.
De tre væsentligste indsatsområder for vores nye områdeleder i Område Vest er:

  • Fortsat styrkelse af kvalitetsudviklingen. Områdelederen skal have høje ambitioner for kvaliteten af de dagtilbud, som vi tilbyder Roskilde Kommunes børn og forældre. Områdelederen skal gå forrest med den faglige ledelse af området som helhed og skal, sammen med de pædagogiske ledere, skabe tydelighed om ambitionerne gennem et dynamisk og tillidsbaseret samarbejde. Som en del af dette arbejder områdelederen for, at forskellighed mellem dagtilbuddene og mellem ledelsen af de enkelte tilbud fortsat medvirker til at understøtte gode børneliv og styrker forældrenes engagement og deltagelse.

Den politiske ambition rammesætter arbejdet med stærke fællesskaber for alle børn og unge, og som områdeleder skal du sikre, at denne ambition omsættes til praksis.

  • Styrke udviklingen af ledelsesteamet. Det er helt nødvendigt, at områdelederen arbejder struktureret og differentieret med ledelse og sparring af de pædagogiske ledere, så de styrkes i at løse både de komplekse og de mere driftsmæssige opgaver. Områdelederen organiserer og udvikler en sparrende og coachende kultur, der øger ledelsesteamets kapacitet til at lede sammen og på tværs.
  • Udvikle en sikker styringspraksis. Områdelederen skal have fokus på at sætte ressourcer godt i spil til gavn for både de pædagogiske ledere, det pædagogiske personale og børnene.

Område Vest er en stor organisation, og det er afgørende, at der skabes sikkerhed og forudsigelighed gennem styring, for så vidt angår økonomi, planlægning, rammer og strukturer. Dit sikre styringsgreb forudsætter, at de pædagogiske ledere og MED-udvalget inddrages og orienteres, samt at områdeforældrebestyrelsen anvendes som en strategisk samarbejdspartner.

Vi tilbyder dig…

  • et spændende lederjob, hvor du har mulighed for at sætte dit eget aftryk og udvikle dig som leder samtidig med, at du er en del af et godt lederfællesskab.
  • dygtige pædagogiske ledere, der har brug for en nærværende områdeleder.
  • gode lederkollegaer, hvor ledelsesopgaven og den pædagogiske udvikling på dagtilbudsområdet er et fælles anliggende.
  • god oplæring med introprogram og en områdeleder som makker med plads til sparring om ledelsesopgaven.
  • at blive en del af en stor arbejdsplads, hvor du som områdeleder i Dagtilbud er godt bakket op af centrale funktioner som dagtilbudskonsulenter, HR, økonomi, administration, IT, kommunikation etc.
  • en chef der lytter, anerkender, inddrager og handler, samt giver dig et stort ledelsesrum og er nysgerrig på din ledelsestilgang.

Vi kunne tænke os, at du…

  • kan sætte en realistisk, fremadrettet dagsorden samtidig med, at du opleves som medinddragende, tæt på og motiverende.
  • forstår og trives med at arbejde i en politisk styret organisation.
  • kan lede gode processer og skabe resultater i et tværgående samarbejde – både i eget ledelsesrum og på tværs af organisationen.
  • mestrer at inddrage forældrene på rette tid og sted og ser dem som en ressource og vigtige samarbejdspartnere vedrørende at skabe dagtilbud af høj kvalitet.
  • ved hvad der kendetegner det gode arbejdsmiljø og kan sætte ord på, hvad der kan udfordre arbejdsmiljøet.
  • har gode og dokumenterede erfaringer med samarbejde med skoler, sundhedsplejen, PPR og andre relevante aktører i lokalområdet.

Vi lægger vægt på følgende kompetencer…
At du:

  • er uddannet pædagog med solid ledelseserfaring, men ikke nødvendigvis som områdeleder.
  • har en lederuddannelse på eksempelvis diplomniveau.
  • har et analytisk og strategisk overblik der betyder, at du kan styre og lede en stor organisation med flere enheder.
  • har stærke kompetencer inden for budget- og økonomistyring.
  • er grundig, realistisk og motiveres af at få dine ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere til at lykkes med udgangspunkt i fællesskab, rummelighed og din stærke faglighed.
  • er god til at facilitere inddragende processer, er lyttende og kan coache, motivere og udfordre de pædagogiske ledere konstruktivt.
  • Modigt træffer de nødvendige valg og skaber opbakning og følgeskab til beslutningerne, bl.a. gennem tillidsfulde relationer.
  • kommunikerer mundtligt og på skrift med stor gennemslagskraft.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i henhold til de aftaler, der er med den faglige organisation på området i forbindelse med ansættelse.
Der vil der blive rekvireret straffe- og børneattest.
Den samlede løn, inklusive tillæg for at være leder af Område Vest, ligger omkring kr. 690.000 årligt, ekskl. pension, afhængigt af erfaring og kvalifikationer.

Yderligere information
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at ringe til dagtilbudschef Christel Jørgensen på tlf.: 2879 2764 eller områdeleder Katrine Bak på tlf.: 5119 6446 (dog først efter uge 29).
Stillingen kan søges på Roskilde Kommunes hjemmeside senest d 11. august 2024. Du bedes vedhæfte ansøgning, CV og relevante uddannelsesbeviser.
Vi gør opmærksom på, at ansøgninger modtaget efter fristen ikke medtages i ansøgerfeltet. Første samtale er d. 19 august fra kl 14.00. En eventuel 2. samtale afholdes d. 27. august og der vil imellem første og anden samtale være en profiltest samt interview/dialog med en HR konsulent.

FAKTA om Område Vest
Område Vest består af otte afdelinger, hvor den nære ledelse af afdelingen sker via den pædagogiske leder. Området har omkring 520 børn indskrevet. Der er i alt ca. 160 medarbejdere og budgettet er på omkring 63 mio. kr.

Afdelingerne, som har forskellig størrelse, er:

Børnehuset Skt. Hans gade
Børnehuset Smedegade
Vuggestuen Solgården
Børnehuset Wiemosen
Børnehuset Troldhøj
Børnehuset Hyrdehøj
Børnehuset Skrænten
Børnehuset Kongehøjen

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=8dcaefb1)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.7.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Roskilde
  • Søndag den 11. august 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
7. oktober 2024 2
6. oktober 2024 2
5. oktober 2024 2
4. oktober 2024 2
3. oktober 2024 2
2. oktober 2024 3
1. oktober 2024 2
30. september 2024 5
29. september 2024 5
28. september 2024 5
27. september 2024 5
26. september 2024 5
25. september 2024 5
24. september 2024 5
23. september 2024 6
22. september 2024 8
21. september 2024 8
20. september 2024 9
19. september 2024 9
18. september 2024 9
17. september 2024 8
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 8
13. september 2024 8
12. september 2024 9
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 11
8. september 2024 11
7. september 2024 11