Leder til Kompetencecenter for Inklusion og Læring (KIL)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Værløse

Vil du gå forrest i arbejdet med at sikre strategisk og faglig udvikling af det pædagogiske og psykologiske rådgivningsarbejde for skoleområdet i Furesø Kommune? Vi søger en leder, der sætter vores børns læring, udvikling og trivsel i centrum for alt, hvad vi gør.

Stillingen ønskes besat pr. 1. marts 2022.

KIL løser opgaver på 6-18 års området. Vores kerneopgaver er centreret om børn og unge med behov for særlige indsatser og deres familier. Vi er i berøring med gennemsnitlig 1200 børn og unge om året, primært i de lokale skoler og i vores interne specialtilbud, men også med de børn og unge, som er visiteret til eksterne skoletilbud. Vores opgavesæt rummer den lovpligtige Pædagogisk Psykologiske Rådgivningsfunktion, og derudover har vi en udvidet opgaveportefølje med opgaver på både individ-, gruppe- og organisationsniveau.

Vores politikere har sat retningen med visioner og strategiske pejlemærker frem mod 2030, hvor Furesø skal være kendetegnet ved:
  • Stærke fællesskaber, hvor borgeren tager ansvar og involverer sig
  • Et godt og udviklende børneliv
  • Færre børn er udsatte og oplever negativ social arv.


Vi skal være med til realisere disse mål og står i opgaven i et tæt og gensidigt forpligtende samarbejde med skoler, forældre og andre vigtige nøglepersoner og samarbejdspartere.
En vigtig målsætning på skoleområdet er, at alle børn skal opleve glæden ved at deltage i fællesskaber, og at alle elever får mulighed for at lykkes tæt på almenområdet og lokalmiljøet. Vi ved, at dette giver det bedste fundament for dannelse for alle, og at det især er vigtigt for vores børn og unge i udsatte positioner og for deres muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse.

I KIL har vi en unik position i dette arbejde og samarbejde, fordi vores specialiserede viden og indsatser er placeret tæt på børn og familiers hverdag i skolen. Det stiller os med særlige muligheder og en særlig forpligtelse i opgaven – både på strateginiveau og ift. opgaver på individniveau.

Hos os er den mindste enhed for vores rådgivning, vejledning og støtte altid to, barnet og dets kontekst. I dette felt udfolder vi vores praksis, og vi er optaget af, hvordan vores indsatser bedst organiseres, udvikles og udføres, så det vi gør virker også gør en forskel for barnet og familien, for fællesskabet, for fagpersonerne omkring barnet og trækker i den retning, vi vil i Furesø

Vi er naturligt også påvirket af den diskurs, der er, om antallet af børn og unge, der får stillet en psykiatrisk diagnose, om kvaliteten af de pædagogisk psykologiske vurderinger og af udviklingen af lettere behandlingsindsatser i PPR. Dilemmaet mellem presset på de individuelle løsninger og ønsket om at styrke de forebyggende og fællesskabende tiltag er vilkår, vi til stadighed skal kunne balancere og involvere os i.

Udviklingsopgaver, du står overfor:
Vi har haft et forløb, hvor vi har haft fokus på opgaver og arbejdspres. Det skal vi følge op på med fokus på at samle og engagere medarbejderne i KIL i en fælles, tværprofessionel og udviklende retning.

Samarbejdet mellem KIL og skolerne er rammesat i et fælles samarbejdsgrundlag. Vi er i gang med at give samarbejdsgrundlaget et servicetjek, og der er et kontinuerligt behov for at sikre at samarbejdsgrundlagets værdigrundlag og arbejdsgange vedligeholdes.

En stor del af vores elever i specialtilbud går i Furesø Kommunes egne tilbud. Vi har i et tæt samarbejde med vores afdelingsledere for specialtilbud arbejdet med at implementere en treårig kompetenceudviklings- plan. KIL har en central rolle i dette strategiske arbejde og står i spidsen sammen med skoleledelserne om at udvikle de forebyggende og inkluderende indsatser både i specialtilbuddene og i den almene skole.

Vi ønsker at børn, unge og forældre har indflydelse på, og er en del af de planer, der aftales for dem. Derfor har vi 2022 et fokus på, at barnets perspektiv og den netværksinddragende tilgang bliver styrket i al vores praksis.

Vi har længe haft et ønske om at arbejde mere med udgangspunkt i data – både kvantitative og kvalitative data - i vores styring af området, både på det strategiske niveau men også i den enkelte medarbejders opgaveportefølje. Men vi synes også, at det er svært. Vi er et stykke vej, men vil gerne udvikle yderligere.

Der er et godt samarbejde på tværs af centre ift. børn og unge i udsatte positioner – både på medarbejder-, afdelingsleder- og på chefniveau. Centerledelserne på tværs har senest besluttet at arbejde med en fælles faglig plan og at bruge noget af 2022 til at sætte fokus på kvaliteten af vores visitationer til specialtilbud. KIL er en helt central aktør her.

I den daglige opgaveportefølje er vores forventning, at du:
  • går forrest i at understøtte forebyggende og inkluderende mindset og indsatser
  • planlægger en løbende kvalitetsudvikling i faggrupperne og faglig sparring for medarbejdere
  • skaber rammer, der sikrer trivsel og et godt og sundt arbejdsmiljø
  • deltager i og varetager processer for visitering og re-visitering
  • medvirker til et tæt samarbejde med børnemyndighedsområdet i vores nabocenter
  • håndterer klager og koordinering for KIL.
  • deltager i den månedlige budgetopfølgning
  • deltager i det mellemkommunale samarbejde i netværk 3 (Allerød, Egedal, Furesø)
  • deltager i samrådsmøder for PPR ledere
  • bidrager med din afdelings perspektiver og initiativer i en strategisk koordinering på Forebyggelsesområdet, ligesom du bidrager strategisk i forhold til beslutninger og retning på centerledelsesniveau.


Om dig:
Du balancerer et helhedsorienteret ledelsesansvar mellem den faglige lederrolle, udviklingen af opgaven og spændet mellem individindsatsen og udviklingen af læringsfællesskabet. Du er optaget af at være medvirkende til at skabe de bedste løsninger for elever, forældre og fagprofessionelle inden for de givne rammer, og du er enig i, at læring og udvikling for af og for vores samarbejdspartnere bl.a. sker i elevens kontekst. Du er solidt forankret i PPR-funktionens kerneopgaver og lovgrundlag, så vi kan forene vores faglige ambitioner om fællesskaber for alle børn og udnytte KIL’s kompetencer i en konsultativ retning, så tæt på praksis som muligt og i samarbejde med skolernes medarbejdere og ledere.

Du kan genkende dig selv i mange af elementerne i den faglige profil:
  • Relevant uddannelsesbaggrund. Du er kandidat i psykologi eller har en lignende faglighed
  • Høj faglighed og viden inden for specialundervisnings/PPR-området
  • Kan sætte retning og skabe faglig udvikling
  • Relevant ledererfaring, så du kan rådgive og vejlede fagpersonale
  • Ser dig selv og opfattes af andre, som en motiverende personaleleder
  • Har en evne til skabe tillidsvækkende relationer i samarbejdet med andre
  • Er en dygtig og klar kommunikator.


Om os:
KIL er en del af Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse (CDSF). Centerledelsen består af fem; en centerchef for skole, en centerchef for dagtilbud, en souschef, en områdeleder for Forebyggelse (som du refererer til) og en sekretariatsleder.

KIL er en del af det samlede forebyggelsesområde, som, udover KIL, består af PPR 0-6, sundhedsplejen og tandplejen og du bliver en del af et fagligt og engageret ledelsesteam.

Vi er arbejdsomme og går til opgaverne med både lethed og alvor og støtter hinanden i de udfordringer, der er og kommer.

Du bliver leder for en enhed med ca. 35 dedikerede og fagligt kompetente medarbejdere, psykologer, pædagogiske vejledere, tale/høre konsulenter og fysioterapeut. KIL har organisatorisk to "ben", et PPR ben og et vejleder ben og ud over dig, er ledelsen af KIL en faglig leder for vores pædagogiske vejledere og en psykologfaglig koordinator.

Løn og ansættelsesvilkår
Lønindplacering med udgangspunkt i gældende overenskomst og efter principperne i Ny Løn. Alle kvalificerede, uanset køn, alder og etnisk baggrund, opfordres til at søge stillingen.

Du får arbejdsplads på Furesø Kommunes Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse, lige ved siden af Værløse station.

Ansøgningsfristen er den 5. januar 2022. Vi forventer, at holde 1. samtale onsdag d. 12. januar og 2. samtale torsdag den 20. januar. Vi ønsker stillingen besat pr. 1. marts 2022.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til områdeleder Helle Saabye på tlf. 7216 5569
Du kan læse Furesø kommunes Dannelses- og læringssyn via dette link https://www.furesoe.dk/politik/politikker-og-planer/dagtilbud-og-skole/det-faelles-laeringssyn-i-furesoe/

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=47627e0d)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Værløse.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Værløse
  • Onsdag den 05. januar 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Værløse

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Værløse over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Værløse over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
4. oktober 2024 1
3. oktober 2024 1
2. oktober 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2