Museumsdirektør søges

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg søger en direktør, der sammen med et dedikeret og kompetent personale skal realisere museets vision om at ”bevæge mennesker med kunst som forandrende kraft”.

Gennem de seneste ti år har Kunsten gennemgået en omfattende forvandling og revitalisering og fremstår i dag som et fremsynet og relevant museum, der bygger på værdierne: Engagement, mod, handlekraft og nærvær.

Som direktør bliver din opgave

  • at stå i spidsen for et engageret, levende og folkeligt museum, der bygger på en høj faglighed og kunstnerisk kvalitet.
  • at fortsætte arbejdet med at højne museets internationale og nationale profil ved at sikre strategisk, kunstfaglig og økonomisk opbakning til museet fra relevante samarbejdspartnere, fonde, kommune og stat.
  • at videreudvikle profilen som et af Danmarks bedste museer indenfor formidling og nytænkning af måden at drive museum på.

Profil

  • Du er en dygtig kunsthistoriker og formidler, der er fagligt stærk i moderne kunst og samtidskunst.
  • Du er en eminent fundraiser og din kommercielle forståelse og stærke forhandlingsevner er naturlige egenskaber, der er medvirkende årsag til realiseringen af Kunstens visioner.
  • Du har politisk tæft og kan formidle museets potentialer til det politiske system og andre relevante samarbejdspartnere.
  • Du har evne/erfaring med at samarbejde med virksomheder med henblik på sponsorater og involvering af det lokale erhvervsliv.
  • Du er en udadvendt og fremtrædende repræsentant for Kunsten lokalt, nationalt og internationalt.
  • Din ledelsesstil er involverende og målrettet. Du har blik for hele organisationen samtidig med, at du giver den enkelte medarbejder mulighed for selvstændige initiativer, der sikrer motivation, iderigdom og engagement med henblik på at sikre Kunstens innovative fremdrift.

Utzon Center

Kunsten indgik i 2014 en managementaftale med Utzon Center, hvilket betyder, at Kunsten er ledelsesmæssig og strategisk ansvarlig for alle udstillings- og formidlingsaktiviteter samt ledelse og administration af Utzon Center A/S. De to institutioner drives som to adskilte juridiske enheder.

Formelle kompetencekrav

Du har en universitetsuddannelse i kunsthistorie eller faglige kompetencer på tilsvarende niveau (jf. bekendtgørelse om museer).
Herudover forventes betydelig ledelsesmæssig erfaring inden for kulturområdet, herunder erfaring med ledelse gennem andre ledere. Såfremt du ikke har ledelsesmæssig erfaring, skal du have et tydeligt ledelsesmæssigt potentiale.

Krav til ansøgningen

Du skal give dit personlige bud på, hvordan du vil arbejde med visionen for Kunsten, hvordan du vurderer Kunstens position og potentialer samt hvor kan du gøre en forskel?

Herudover er du frit stillet i forhold til, hvordan du vil disponere en ansøgning. Baggrundsmateriale nedenfor.

Praktiske forhold omkring ansættelsen

Et ansættelsesudvalg udpeget af bestyrelsen for Kunsten varetager ansættelsesproceduren i forbindelse med rekruttering og ansættelse. Ansættelsesudvalget indstiller til museets bestyrelse, hvem der anbefales til stillingen. Enhver henvendelse vil blive behandlet fortroligt.

Ansøgningsfrist: Søndag den 18. august 2019.

Forventet tiltrædelse: 1. november 2019 eller snarest derefter.

Ansøgningen sendes til:

Der ansøges via ansøgningsportal på www.genitor.dk

Alle ansøgere sikres fuld diskretion.

Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til:

Bestyrelsesformand for Kunsten Christen Obel tlf. 40 55 73 32

Partner ved Genitor Tina Overgaard tlf. 31 41 05 82

Tidsplan

1. samtalerunde: Tirsdag den 3. september

2. samtalerunde: Mandag den 23. september

Inden 2. samtalerunde kan ansøgerne forvente blive testet ved konsulent/erhvervspsykolog.

Fakta

Museet har pt. tilknyttet 85 fuldtids- og deltidsansatte samt afløsere svarende til 36 fuldtidsstillinger. Personalet består af flere forskellige faggrupper såsom kunsthistorikere, museumsværter, håndværkere, museumsassistenter, café- og butikspersonale, omvisere og kontorpersonale.

Kunsten omsætning var i 2018 på 37,1 mio. kr. Heraf udgjorde 17,1 mio. kr. offentlige tilskud. 18,8 mio. kr. af årsregnskabet var lønudgifter til personale.

Se i øvrigt

  • Museets årsberetning, vision, bestyrelse og vedtægter
  • Kulturstyrelsens Kvalitetsvurdering 2016


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 25.7.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Aalborg
  • Søndag den 18. august 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som direktør
20. september 2024 4
19. september 2024 5
18. september 2024 5
17. september 2024 5
16. september 2024 5
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 5
12. september 2024 5
11. september 2024 6
10. september 2024 6
9. september 2024 6
8. september 2024 6
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 5
4. september 2024 5
3. september 2024 5
2. september 2024 5
1. september 2024 5
31. august 2024 5
30. august 2024 5
29. august 2024 5
28. august 2024 5
27. august 2024 5
26. august 2024 5
25. august 2024 6
24. august 2024 6
23. august 2024 6
22. august 2024 6
21. august 2024 7

Værd at vide når du søger job som direktør i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!