Erhvervsdirektør

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Ny direktør skal styrke erhvervsindsatsen på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et forskningsintensivt universitet, der sætter et stort aftryk på samfundet gennem excellent forskning, uddannelse, rådgivning og innovation. Universitetet ønsker at sætte et endnu større aftryk ved at styrke iværksætteri og innovation i et tæt samarbejde med erhvervslivet og andre samarbejdspartnere. Aarhus Universitet vil blandt andet bringe forskningsresultater i spil gennem flere videnstunge spin-out virksomheder, medvirke til at styrke innovationen i eksisterende virksomheder, og generelt styrke samarbejdet med erhvervsliv og samfund.

Aarhus Universitet ønsker derfor at styrke den øverste ledelse med en erhvervsdirektør, som skal stå i spidsen for denne markante, strategiske satsning. Herudover skal erhvervsdirektøren lede den nyoprettede afdeling ’Erhverv og Innovation’. Erhvervsdirektøren refererer til universitetets rektor og indgår som medlem af universitetets centrale erhvervsudvalg, som ud over erhvervsdirektøren består af rektor, prorektor, universitetsdirektøren og fem dekaner.

En spændende ambassadørstilling
Erhvervsdirektørens hovedopgave er at skabe et endnu stærkere innovations- og iværksættermiljø på Aarhus Universitet. Direktøren skal desuden sammen med ledere og medarbejdere videreudvikle universitetets samarbejde med virksomheder og offentlige organisationer.

Opgaven er at videreudvikle og sikre Aarhus Universitets position som en værdifuld og uundværlig samarbejdspartner for erhvervslivet i Danmark. Den viden, der findes i Aarhus Universitets forsknings- og uddannelsesmiljøer, skal i endnu højere grad komme private og offentlige virksomheder til gavn.

Erhvervsdirektørens primære opgaver er at
  • lede, opbygge og videreudvikle den nyoprettede centrale enhed ’Erhverv og Innovation’, der samler en række af universitetets nuværende erhvervsrettede aktiviteter
  • indgå som medlem af universitetets centrale erhvervsudvalg, der træffer overordnede beslutninger vedrørende universitetets erhvervssamarbejde
  • fremme allerede igangværende erhvervs- og innovationsaktiviteter, forskningssamarbejder, og projektsamarbejder mellem studerende og virksomheder
  • opbygge relationer til relevante ledelses- og forskningsmiljøer på Aarhus Universitet, og facilitere samarbejder med både private og offentlige virksomheder
  • skabe og videreudvikle et aktivt netværk, der fremmer og understøtter denne indsats
  • skabe et inspirerende og udviklende arbejds- og studiemiljø, hvor medarbejdere og studerende trives og har de bedste forudsætninger for at udleve deres potentiale.


Skaber resultater i krydsfeltet mellem forskning og forretning
Erhvervsdirektøren bliver universitetets ansigt både indadtil og udadtil hvad angår erhvervsaktiviteterne. Derfor forventer vi, at du har skabt væsentlige resultater i samarbejde med (eller i) private og offentlige virksomheder, samt har betydelig indsigt i organiseringen og arbejdet i en stor akademisk vidensorganisation. Du har bred erfaring i krydsfeltet mellem viden, kommercialisering og forretning, ligesom du har en baggrund, der gør dig i stand til at navigere og agere troværdigt på et universitet. Personligt er du er kendetegnet ved integritet, energi og godt humør.

Du har udviklet dine lederkompetencer gennem flere år og opleves som en motiverende og samlende leder, der forstår at lede i en kompleks organisation med mange interessenter. Det er også vigtigt for succes i stillingen, at du har evne og vilje til at sætte alle talenters perspektiver, kompetencer og nysgerrighed i spil.

Du arbejder vedholdende og resultatorienteret, og du har en opsøgende tilgang til mennesker og muligheder. Din kommunikation er klar og troværdig med respekt og ordentlighed i relation til andre. Du har gennemslagskraft og evner at etablere værdiskabende relationer mellem Aarhus Universitet og erhvervslivet. Du motiveres af Aarhus Universitets kerneopgaver og ambitioner på erhvervsområdet og du evner at skabe fælles vilje til at indfri dem.

Om ansættelsesprocessen
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte rektor Brian Bech Nielsen.

Mercuri Urval deltager i rekrutteringsprocessen, og spørgsmål til stillingen kan også i fortrolighed rettes til konsulent Thomas Gajhede (tlf. telefon 2084 1030).

Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 2. oktober (1. runde) og den 18. oktober (2. runde), og ansøgere i anden runde deltager i en ledervurdering. Tiltrædelse forventes den 1. januar 2020 eller snarest muligt derefter.

Stillingen besættes på åremålsvilkår, og i henhold til overenskomst for akademikere i staten.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfrist
16. september 2019

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere (årsværk) med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.8.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Århus C
  • Mandag den 16. september 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Århus C over tid

Dato Alle jobs som direktør
20. september 2024 1
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 4
25. august 2024 4
24. august 2024 4
23. august 2024 4
22. august 2024 5
21. august 2024 5