Professor i retsvidenskab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Esbjerg

Professorat i retsvidenskab på Juridisk Institut,
Syddansk Universitet

Ved Juridisk Institut vil et antal professorater i retsvidenskab, være ledige til besættelse pr. 1. januar 2023 eller efter nærmere aftale. Tjenestestedet er Campus Esbjerg.

De(n) ansatte professor(er) skal bidrage til at opbygge et forskningsmiljø i Esbjerg i forbindelse med etableringen af jura-uddannelsen ved SDU, campus Esbjerg. Juridisk Institut lægger derfor vægt på, at ansøgere har en forskningsprofil, der er relevant for særligt bacheloruddannelsen i jura, og at ansøgere kan dokumentere stærke undervisningskompetencer inden for de relevante juridiske fagområder. Ansøgere skal desuden varetage diverse administrative opgaver i tilknytning til forskning og undervisning. Juridisk Institut vil lægge vægt på, at ansøgere kan tage ansvar og bidrage positivt til at opbygge et velfungerende studiemiljø og skabe gode samarbejdsrelationer med de øvrige fagmiljøer og administrative funktioner i Esbjerg. Endelig skal ansøgere kunne stå i spidsen for samarbejdet med instituttets eksterne relationer i lokalmiljøet, herunder i forhold til aftagere og samarbejdspartnere.

Opgaver
Som professor ved Juridisk Institut skal man generelt varetage følgende opgaver:

• Publicere videnskabelige resultater både nationalt som internationalt
• Varetage forskningsbaseret undervisning og eksamensaktiviteter forbundet hermed
• Udvikle fag (såvel fagligt som pædagogisk) inden for en eller flere af de juridiske grunddiscipliner
• Vejlede bachelor-, speciale- og ph.d.-studerende
• Stille sig selv og sin viden til rådighed ved at engagere sig i diverse vidensudvekslingsaktiviteter
• Opbygge relationer til og samarbejde med eksterne interessenter
• Udvikle fagområdet forsknings- og undervisningsmæssigt
• Styrke og opbygge fagmiljøet ved hjemtagning af eksterne midler
• Varetage forskningsledelsesopgaver og understøtte yngre forskere i deres karriereudvikling

• Varetage administrative opgaver i tilknytning til forskning og undervisning • Bidrage til instituttets løbende drift og udvikling ved fx at indgå i diverse udvalg og arbejdsgrupper
Kvalifikationskrav
For at være kvalificeret til stillingen skal ansøgere opfylde Juridisk Instituts meriteringskriterier, der kan findes her. Denne vurdering foretages af et til lejligheden nedsat bedømmelsesudvalg.

For at komme i betragtning til stillingen er det afgørende, at ansøgere udgør et match ift. instituttets aktuelle behov, instituttets strategi og de med stillingen forbundne opgaver, som beskrevet indledningsvist. Denne vurdering foretages af et til lejligheden nedsat ansættelsesudvalg og sker bl.a. på baggrund af ansøgerens forsknings- og undervisningsmæssige profil, den fremsendte forskningsplan, karakteren af bedømmelsen og indtrykkene fra en eventuel ansættelsessamtale. I forlængelse af de fremhævede rekrutteringsbehov, vil der ved ansættelsen blive lagt afgørende vægt på ansøgerens forventede bidrag til instituttets udvikling.

De(n), der ansættes, forventes desuden at udvise engagement og synlighed i forhold til instituttet og at bidrage positivt til instituttets arbejdsmiljø, dagligdag og løbende drift.
Ansøgere forventes at kunne undervise på jurauddannelsen, hvor undervisningssproget er dansk. Yderligere oplysninger om stillingerne kan fås ved henvendelse til:

Institutleder, professor Hanne Søndergaard Birkmose
E-mail: [email protected]
Tlf.: 6550 4336.

Nærmere oplysninger om instituttet og dets strategi og aktiviteter kan findes på instituttets hjemmeside.

______________________________

Juridisk Institut er en del af det Samfundsvidenskabelige Fakultet, der består af i alt seks institutter. Instituttet har ca. 60 fastansatte medarbejdere samt en række deltidsansatte undervisere fordelt på fire forskningsgrupper (Privatret, Offentlig ret, International ret samt Retten i samfundet) og et sekretariat. Derudover har instituttet et nyt forskningscenter; Centre for Law, Sustainability & Justice. Juridisk Institut har afdelinger i Odense og Kolding. I 2023 etablerer vi endvidere en afdeling i Esbjerg. Instituttet arbejder for at sikre høj kvalitet og samfundsmæssig relevans inden for retsvidenskabelig forskning, uddannelse og videnudveksling. Juridisk Institut udbyder den traditionelle jurauddannelse samt kombinationsuddannelsen HA(jur.)/cand.merc.(jur.). Instituttet varetager endvidere undervisningen i de øvrige juridiske fag, der udbydes på SDU, bl.a. på cand.merc.aud., HA- og HD-uddannelserne. Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.
Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Ansøgningen skal indeholde følgende:

• Motiveret ansøgning
• CV
• Eksamensbeviser (kandidat- og ph.d.-bevis)
• Fyldestgørende publikationsliste med angivelse af de publikationer, der vedhæftes
• Undervisningsportfolio indeholdende dokumentation for dine undervisningskvalifikationer og en redegørelse for dit læringssyn og refleksioner over undervisningsmetoder og udvikling heraf Formkrav og krav til undervisningsportefølje findes her
• Forskningsplan indeholdende oplysninger om planlagte forskningsaktiviteter, publiceringsplaner og evt. planer for ansøgning om eksterne midler
• Op til syv videnskabelige publikationer, som du ønsker dig bedømt på grundlag af. Der vedhæftes en pdf-fil for hver enkelt publikation
• Hvis der er medforfattere til en publikation, skal der vedlægges medforfattererklæring med angivelse af ansøgers bidrag som en del af den pågældende fil som i dette eksempel. Eksemplet er kun til inspiration
• Såfremt din ph.d.-afhandling fremsendes som en af de påberåbte publikationer, skal den skriftlige bedømmelse heraf tillige medsendes

Dokumenter, der ikke er på dansk, norsk eller svensk, skal oversættes til engelsk. Hvis ansøgningen ikke indeholder det påkrævede materiale, kan universitetet afvise ansøgningen uden yderligere varsel.

Ansøgningsprocedure
Ansøgningen vil blive bedømt af et sagkyndigt bedømmelsesudvalg, som vil vurdere om du er professor-kvalificeret. Ved ansøgningsfristens udløb udvælges et antal ansøgere til faglig bedømmelse (short-listing) ud fra en overordnet vurdering af, hvilke ansøgere der ift. deres forsknings- og undervisningsprofil bedst matcher stillingsopslaget og instituttets rekrutteringsbehov. Bedømmelsesudvalget kan kræve yderligere materiale inddraget. I så fald påhviler det ansøgeren at tilvejebringe fornødne eksemplarer af materialet. Ansøgninger som ikke opfylder de formelle krav i forhold til stillingsopslaget vil ikke blive bedømt af bedømmelsesudvalget

Når bedømmelsesudvalget har afgivet sin vurdering, modtager ansøgeren den del af evalueringen, der vedrører vedkommende selv. Bedømmelsen fremsendes efterfølgende til instituttet som sammensætter et ansættelsesudvalg. Ansættelsesudvalget vil forestå eventuelle samtaler og vil tage stilling til hvem der tilbydes ansættelse.

Ifølge SDU’s interne retningslinjer skal der til en opslået videnskabelig stilling på professorniveau være mindst tre kvalificerede ansøgere, før denne kan besættes.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Uploadede filer skal være i Adobe PDF (ulåst) eller Word format.

Læs vejledning til ansøgere. Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.4.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Esbjerg
  • Fredag den 20. maj 2022

Lignende jobs

  • Forsker i Aabenraa

    Drømmer du om at blive selvstændig, og har du erfaring med enten rekruttering, salg, ledelse eller måske alle tre dele? Hos KVR Vikar & Rekruttering går vi højt op i kandidater, kunder – og men..
    • Forsker
    • Aabenraa
    Få mere info
  • Forsker i Tønder

    Drømmer du om at blive selvstændig, og har du erfaring med enten rekruttering, salg, ledelse eller måske alle tre dele? Hos KVR Vikar & Rekruttering går vi højt op i kandidater, kunder – og men..
    • Forsker
    • Tønder
    Få mere info
  • Forsker i Kolding

    PhD position within the area play and design focusing on materials and spaces in children's transitions from kindergarten to schoolDesign School Kolding hereby invite proposals for a PhD r..
    • Forsker
    • Kolding
    Få mere info
  • Forsker i Sønderborg

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 6400 Sønderborg
    • Forsker
    • Sønderborg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Esbjerg over tid

Dato Alle jobs som forskere
25. juni 2024 1
24. juni 2024 1
23. juni 2024 1
22. juni 2024 1
21. juni 2024 1
20. juni 2024 1
19. juni 2024 1
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1
16. juni 2024 1
15. juni 2024 1
14. juni 2024 1
13. juni 2024 2
12. juni 2024 2
11. juni 2024 1
10. juni 2024 1
9. juni 2024 1
8. juni 2024 1
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1