Skarp akademiker søges til nationale og internationale opgaver med forskningsinfrastruktur

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at gøre European Spallation til en dansk succes? Har du lyst til at hjælpe os med at implementere ny strategi for dansk udnyttelse af European Spallation Source i samarbejde med universiteter, myndigheder og andre interessenter? Har du lyst til at hjælpe danske forskere med at få adgang til instrumenter og data i verdensklasse inden for materialeforskning? Så er du måske vores nye medarbejder.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Vi arbejder for og med forskningsinfrastrukturer i verdensklasse
Vi søger en kollega til en stilling som fuldmægtig/specialkonsulent i Kontoret for Forskningsinfrastruktur, hvor vi er otte engagerede og dygtige medarbejdere med forskellige faglige baggrunde.

Vi arbejder for, at Danmark er en international frontløber, hvad angår forskningsinfrastruktur. Vi fremmer derfor dansk adgang til og udbytte af verdens mest avancerede internationale forskningsfaciliteter, etablerer og finansierer danske forskningsinfrastrukturer og understøtter den strategiske udvikling af forskningsinfrastruktur-området. Kontorets opgaver spænder dermed fra økonomistyring og administration over analyser til rådgivning og varetagelse af danske interesser internationalt.

Du vil arbejde med European Spallation Source (ESS) og andre faciliteter inden materialeforskning i både Danmark og internationalt, og du kommer til at indgå i kontorets ESS-team. ESS er en ny europæisk forskningsfacilitet baseret på verdens mest kraftfulde neutronkilde og er designet til at generere neutronstråler til forskningsbrug. Danmark og Sverige er værter ESS, som i disse år er under opførelse i Lund og København. Danmark bidrager med ca. 12 %. af det samlede konstruktionsbudget på ca. 18 mia. kr. Dermed er ESS et af de største projekter, som Uddannelses- og Forskningsministeriet er engageret i. Opgaverne i forhold til ESS og materialeforskning er alsidige, og du skal bl.a. arbejde med at:

  • Understøtte implementering af ny den strategi for dansk udbytte af ESS i samarbejde med eksterne interessenter
  • Være dansk repræsentant i en række internationale forskningsinfrastrukturer og arbejde for danske interesser
  • Indgå i dialog med danske forsknings- og innovationsmiljøer inden for området
  • Varetage tværgående opgaver og projekter om forskningsinfrastruktur i kontoret og på tværs i både styrelse og ministerium

Er du vores nye kollega?
Vi forestiller os, at du:

  • Har en relevant akademisk uddannelse som f.eks. cand.scient.pol. eller cand.scient.adm.
  • Har interesse for at arbejde med at understøtte dansk forskning, uddannelse og innovation.
  • Er selvstændig, ansvarsfuld og grundig i opgaveløsningen og samtidig formår at holde mange bolde i luften på samme tid.
  • Har flair for både sagsbehandling, økonomi og den gode proces.
  • Er åben, udadvendt og trives med en stor kontaktflade.
  • Har et godt humør, engagement og gåpåmod.
  • Er dygtig til at kommunikere i skrift og tale på både dansk og engelsk.

Det vil være en fordel, hvis du har erfaringer med at arbejde fra centraladministrationen, fra en forskningsinstitution og/eller i en international kontekst.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes som fuldmægtig eller specialkonsulent – afhængig af baggrund og kvalifikationer – i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. Forventet startdato er 1. juli 2020.

I løbet af 2020 vil arbejds- og tjenestested blive ændret til Haraldsgade 53, 2100 København Ø.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Morten Scharff på telefonnummer 7231 8298 eller på e-mail [email protected] eller kontorchef Lars Christensen på telefonnummer 7231 8472 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 20 og anden samtalerunde i uge 21. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Styrelsen for Forskning og Uddannelse
I Styrelsen for Forskning og Uddannelse arbejder vi for at øge kvaliteten og relevansen af forskning, uddannelse og innovation og skabe et effektivt forsknings- og uddannelsessystem med et internationalt udsyn. Vi har den faglige ekspertise, så Folketinget og regeringen altid baserer deres politiske beslutninger på den nyeste viden om uddannelse, forskning og innovation. Vi arbejder med videnopbygning, politikudvikling, implementering, drift samt formidling og rådgivning. Til dagligt udarbejder vi bl.a. politikoplæg, analyser og evalueringer, sekretariatsbetjener råd, fonde og nævn, udmønter uddannelses- og forskningsbevillinger og meget mere.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.4.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0