Ph.d. i retshistorie - København

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet indkalder ansøgninger til et samfinansieret stipendium til besættelse 1. september 2020 eller snarest herefter.

Det Juridiske Fakultet blev grundlagt i 1479 som et af Københavns Universitets fire oprindelige fakulteter, og har ry for ekspertise inden for undervisning og forskning. Fakultetet tilbyder en bred vifte af bachelor-, kandidat- og ph.d.-uddannelser inden for jura. Gennem forskningsbaseret uddannelse sikrer fakultetet, at de juridiske kandidater erhverver de nødvendige færdigheder til deres juridiske karrierer i den private eller offentlige sektor både i ind- og udlandet. Med 5.000 bachelor- og kandidatstuderende, over 60 ph.d.-stipendiater og videnskabeligt personale på mere end 80 professorer, er Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet et levende, mangfoldigt og intellektuelt stimulerende akademisk miljø.

Forskningsprojektet
Der opslås et samfinansieret stipendium inden for faget retshistorie med et emne i dansk middelalderlig retshistorie i et komparativt lys.

Stipendiet er en del af et projekt finansieret af Augustinus Fonden om de danske middelalderlige landskabslove.

Emnet for stipendiet forventes knyttet til de danske landskabslovene, og det kan fx omhandle deres betydning, deres indhold, sprog, sammenlignende studier med andre nordiske landskabslove, rigslovgivning, købstadsretter el. lign.

Ansøgeren skal udarbejde et selvstændigt projektforslag.

Stipendiaten vil blive tilknyttet Center for Interdisciplinære Retlige Studier med professor Helle Vogt som vejleder.

Du kan læse mere om fakultetet på deres hjemmeside, http://jura.ku.dk/phd/

Ph.d.-programmet
Ph.d.-uddannelsens formål er tredobbelt: at forberede kandidater til en karriere inden for undervisning og forskning; at uddanne en ny generation af forskere til at producere uafhængig forskning af høj kvalitet; og at udstyre dem med de analytiske og problemløsende færdigheder, der kræves for en vellykket karriere i både den offentlige og private sektor.

Det Juridiske Fakultet tilbyder vejledning ved højt kvalificerede forskere og giver en unik mulighed for at undersøge juridiske spørgsmål i et intellektuelt stimulerende miljø.

Hvis du bliver tilbudt en ph.d.-stilling, modtager du en fast månedsløn i overensstemmelse med dansk lovgivning samt et årligt forskningsbudget.

Kvalifikationer
Ansøgere skal have opnået en grad, der svarer til den danske cand.jur. eller tilsvarende kvalifikationer. Ansøgere skal som minimum have opnået 8,2 i gennemsnit på kandidatniveau (7-trins skala) samt karakteren 10 eller derover for specialet.

  • Ansøgere må indsende deres ansøgning inden de har afsluttet deres kandidatgrad, men skal have gennemført forsvar og kun afvente karakter ved ansøgningsfristens udløb.
  • Ansøgere skal dokumentere kompetencer inden for forskning f.eks. gennem bedømmelsen af specialet, publikationer eller akademiske anbefalinger for at vise, at de er i stand til at skrive en ph.d.-afhandling.
  • Ansøgere skal have gode sprogkundskaber på engelsk og have fremragende kommunikationsevner. Ansøgere skal være i stand til at undervise på akademisk niveau på dansk eller engelsk og følge ph.d.-kurser på engelsk.

Ph.d.-stipendiater skal

  • Aktivt engagere sig i forskningsmiljøet på Københavns Universitet; deltage i internationale konferencer, kurser og møder relevante for forskningsprojektet
  • overholde de formelle krav til ph.d.-uddannelsen (se under ph.d.skoleordning) , https://jura.ku.dk/phd/studieordninger/
  • Bidrage til undervisning på bachelor- og kandidatuddannelser på dansk eller engelsk, der tilbydes af Det Juridiske Fakultet
  • Gennemføre uafhængig forskning af høj kvalitet under ledelse af et fremtrædende medlem af det videnskabelige personale ved fakultetet.

Ansøgningsprocedure
Klik på 'Søg stillingen' nedenfor for at blive sendt videre til det online ansøgningsskema.

Vi råder dig til at have følgende dokumenter klar, før du starter din online ansøgning:

  • Projektbeskrivelse Der skal angives en tidsplan, som tager højde for, at alle krav til uddannelsen vil være opfyldt inden for tre år. Ansøgeren skal uddybe værdien af det foreslåede forskningsprojekt med hensyn til dets relevans for eksisterende og fremtidig forskning på området (maks. 6 sider ekskl. bibliografi).
  • Curriculum vitae (maks. 2 sider).
  • Diplomer og karakterudskrifter. Certificerede kopier af originale eksamensbeviser og karakterudskrifter (både bachelor- og kandidatgrad) på originalsproget og en autoriseret engelsk oversættelse, hvis de udstedes på andet sprog end engelsk eller dansk.
  • Karakterskala. En certificeret forklaring af karakterskala på originalsproget og en autoriseret engelsk oversættelse, hvis den er tilgængelig på andet sprog end engelsk eller dansk.
  • Motiveret ansøgning.

Ansøgninger skal indsendes elektronisk på dansk, svensk eller norsk. Forskningsprojektet gennemføres på dansk, svensk, engelsk eller norsk.

Ansættelsesproces
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger den ansættelsesbemyndigede leder, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv. Udvalgte kvalificerede ansøgere bliver inviteret til en samtale.

Udvælgelsen af ansøgere til bedømmelse sker i overensstemmelse med fakultetets rekrutteringsbehov som beskrevet i denne stillingsannonce. Udvælgelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af ansøgerens uddannelsesmæssige kvalifikationer, kvaliteten af den indsendte projektbeskrivelse og dens relevans for fakultetets forskningsstrategi og andre relevante kvalifikationer (fx relevant erhvervserfaring, tidligere akademiske publikationer mv.).

Kontakt
Ønsker du yderligere om stillingens indhold kan du kontakte professor i retshistorie Helle Vogt, [email protected].

Har du spørgsmål til ansøgningsprocessen kan du skrive til HR-medarbejder Mette Christensen, [email protected] med angivelse af sagsnummer 211-0362/20-2H.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er tidsbegrænset til 36 mdr. og sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Københavns Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle interesserede til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist

Frist for ansøgninger er 16. marts 2020 kl. 23:59 (CET)

Ansøgninger modtaget efter fristen bliver ikke taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.2.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København S
  • Søndag den 15. marts 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København S over tid

Dato Alle jobs som forskere
19. september 2024 7
18. september 2024 7
17. september 2024 7
16. september 2024 7
15. september 2024 8
14. september 2024 8
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 6
10. september 2024 6
9. september 2024 6
8. september 2024 6
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 6
4. september 2024 6
3. september 2024 5
2. september 2024 5
1. september 2024 8
31. august 2024 9
30. august 2024 8
29. august 2024 8
28. august 2024 8
27. august 2024 8
26. august 2024 8
25. august 2024 8
24. august 2024 8
23. august 2024 8
22. august 2024 8
21. august 2024 8
20. august 2024 7