Genopslag - Postdoc til feltbaseret studie af rammerne for grøn omstilling i alternativ dansk kvægproduktion, herunde...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Ved Saxo-Instituttet, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet opslås en stilling som postdoc. Vi søger en kandidat med en ph.d.-grad i antropologi eller anden samfundsvidenskab, videnskabsstudier, etnologi eller lignende. Stillingen er til besættelse fra 1.8. 2021 eller snarest derefter.

Stillingen er tidsbegrænset til 24 måneder.

Stillingsindhold

Postdocen skal indgå i det tværvidenskabelige forskningsprojekt Cattle Crossroads. Researching Danish Livestock Production for the Future, hvis overordnede mål er at undersøge muligheder og barrierer for grøn omstilling i den danske kvægproduktion. Disse muligheder og barrierer undersøges gennem en samlet analyse af det videnskompleks, som dansk kvægproduktion indgår i og udgør, med særligt fokus på de skilleveje, der opstår i forbindelse med omlægning til grønt kvæghold. Dermed er formålet med Cattle Crossroads at bidrage til et nyt solidt vidensgrundlag for dansk kvægproduktion i en grøn fremtid, herunder at anspore til en kvalificeret og vanskelig diskussion om nedskalering set i lyset af idéen om absolut miljømæssig bæredygtighed, ifølge hvilken enhver produktions klima- og miljøaftryk skal måles i forhold til absolutte planetære grænser og ikke relativt i forhold til anden produktion. Cattle Crossroads består af en gruppe af 7-8 forskere og er som udgangspunkt et samarbejde mellem antropologi, veterinærvidenskab og husdyrvidenskab, og der forventes stor interaktion mellem deltagernes delprojekter. Cattle Crossroads er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfonds pulje til forskning i grøn omstilling og løber fra 2021 til 2024.

Vi søger en postdoc til at varetage et delprojekt under Cattle Crossroads, nemlig et feltbaseret studie af rammerne for grøn omstilling i alternativ dansk kvægproduktion, herunder fx policies, regulering, finansiering, rådgivning og dataregistrering. Myndighedsbetjening udgør en vigtig del af veterinær- og husdyrvidenskabsspecialisters virke, og en betragtelig del af forskningen indenfor kvægbrug finansieres af landbrugets afgiftsfonde og organisationer, som også yder konsulentbistand til kvægproducenter. Desuden spiller finansieringsmekanismer og forsikringsordninger en stor rolle for kvægproducenternes handlerum. Videnskab, myndigheder, banker, økonomiske institutioner og landbrugserhvervet indgår således i en række samarbejder om at rammesætte dansk kvægproduktion. Gennem feltarbejde blandt relevante aktører, ønskes der med postdoc-stillingen en analyse af denne tværsektorielle vidensdeling med specifikt fokus på klima- og miljøspørgsmål og på muligheder og barrierer for alternative produktionsformer.

Delprojektet vil indgå som en vigtig komponent i Cattle Crossroads som helhed, og den succesfulde ansøger forventes udover to fagfællebedømte artikler også i samarbejde med felten og projektets øvrige deltagere at udarbejde et ’katalog’, der udpeger muligheder for grøn omstilling af dansk kvægproduktion via identifikation af barrierer i det tværsektorielle samarbejde.

Stillingen vil foruden tilknytningen til Cattle Crossroads projektet også blive indlejret i det nystartede Centre for Sustainable Futures ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet (https://sustainablefutures.ku.dk/)

Saxo-Instituttetomfatter uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for fagområderne Arkæologi, Europæisk etnologi, Klassisk græsk & Latin, Migrationsstudier samt Historie. Instituttet har ca. 1.400 studerende og 100 ansatte, og tilbyder studie- og erhvervsvejledning, varierede studiefaciliteter og et omfattende bibliotek, der dagligt benyttes af instituttets studerende, undervisere og forskere. Instituttet er desuden vært for flere forskningscentre, projekter og netværk, som er eksternt finansierede. Se <a href="https://saxo.ku.dk/" target="_blank"https://saxo.ku.dk

Kvalifikationskrav

Ansættelse som postdoc forudsætter forskningsmæssige kvalifikationer, der mindst svarer til, hvad der kan opnås gennem tilfredsstillende gennemført ph.d.-uddannelse inden for et relevant fagområde.

Yderligere kvalifikationer, der vil blive vægtet, er erfaring med og nysgerrighed overfor tværvidenskabeligt samarbejde, samt en interesse for grøn omstilling. Desuden er vi på udkig efter en initiativrig og selvstændig forsker, som har erfaring med og lyst til at udføre og organisere feltarbejde, som vil indgå aktivt i ideudvekslinger, og som kan arrangere forskningsaktiviteter og omsætte indsigter også udenfor forskningssammenhænge. En tidligere erfaring med miljø-, klima og bæredygtighedsområdet vil anses som en fordel, ligesom en indsigt i økonomisk antropologi, policy-studier eller tilsvarende er det.

Læs mere om kvalifikationskravene til postdoc i Notat om Stillingsstruktur for videnskabeligt personale

Yderligere information om stillingen kan fås hos PI for Cattle Crossroads Frida Hastrup ([email protected]).

Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg online” i Adobe PDF eller Word format.

Klik på knappen ”Søg stillingen”.

Ansøgningen, som kan skrive på dansk eller engelsk skal indeholde følgende bilag:

  • Ansøgningsbrev (max 2 sider).
  • Komplet CV
  • Dokumentation for uddannelse (eksamensbeviser og ph.d.-bevis)
  • Fuldstændig og nummereret publikationsliste, der tydeligt skelner mellem fagfællebedømte og ikke-fagfællebedømte publikationer. Medsendte værker mærkes med *
  • Forskningsplan der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning samt en konkretisering af, hvordan ovennævnte delprojekt kan gribes an. Forskningsplanen bør også rumme ideer til organisering af forskningsaktiviteter, formidling eller andre projekttiltag (i alt max 3 sider)
  • Undervisningsportfolio. Redegørelse og dokumentation for undervisningskompetencer og -erfaring og forskningsformidling.
  • Publikationer. Ansøgere kan højst vedlægge 3 publikationer. Udgivelsestidspunktet skal være tydeligt markeret på publikationslisten. De valgte publikationer uploades som vedhæftede dokumenter og nummereres fra 1-3.

Kun materiale på dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk og fransk vil kunne forventes bedømt.

Ansættelsesprocedure

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere, der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse. Herefter nedsætter dekanen et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med henblik på at bedømme de udvalgte ansøgene i forhold til den konkrete stilling. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.

Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås hosLotte Strandberg HR, e-mail: [email protected], angiv venligst ID nummer #1 211-0661/21-2I ved henvendelse.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen er tidsbegrænset til 24 mdr. og sker i henhold til overenskomst mellem Finansmini­steriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfristen er den 1. juni 2021 kl. 23:59 CEST.

Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.4.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København S
  • Tirsdag den 01. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København S over tid

Dato Alle jobs som forskere
15. september 2024 8
14. september 2024 8
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 6
10. september 2024 6
9. september 2024 6
8. september 2024 6
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 6
4. september 2024 6
3. september 2024 5
2. september 2024 5
1. september 2024 8
31. august 2024 9
30. august 2024 8
29. august 2024 8
28. august 2024 8
27. august 2024 8
26. august 2024 8
25. august 2024 8
24. august 2024 8
23. august 2024 8
22. august 2024 8
21. august 2024 8
20. august 2024 7
19. august 2024 8
18. august 2024 8
17. august 2024 8
16. august 2024 8