Jurist søges til politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde? Og vil du være med til at sætte retning for udviklingen i grundskolen? Så er du måske vores nye jurist i Center for Grundskoler i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

Dine arbejdsopgaver
Som vores nye jurist i Center for Grundskoler, vil du i samarbejde med vores andre jurister få ansvaret for den juridiske sparring på centrets område. Afhængig af din baggrund og kvalifikationer omfatter dine opgaver bl.a.:

  • Løbende betjening af ministeren, herunder folketingsbesvarelser, mødeforberedelser og svar på henvendelser fra borgere og organisationer mv.
  • Lovfortolkning og juridisk vejledning på grundskoleområdet
  • Lovgivningsarbejde, herunder udarbejdelse af lovforslag
  • Udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg mv.
  • Koordinering og videndeling på tværs af Børne- og Undervisningsministeriet, herunder med ministeriets to styrelser og internt i departementet, samt med parterne på området fx KL, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, Friskolerne, Danmarks Private Skoler og Danske Skoleelever m.fl.


Om dig
Du er cand.jur. og har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation med et bredt opgavefelt af såvel generelle som mere specialiserede opgaver. Du har gerne et par års erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, fx i staten eller en kommune, men du kan også komme i betragtning, hvis du er nyuddannet. Og så er det en fordel, hvis du har forudgående kendskab til grundskoleområdet, men det er ikke et krav.

Vi forventer herudover, at du:

  • har viden om og interesse for uddannelsesområdet
  • har stærke analytiske og faglige kompetencer
  • har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner
  • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på det område og de opgaver, som du har ansvaret for
  • har stærke samarbejdsevner
  • trives med et stort selvstændigt ansvar i et til tider hektisk miljø
  • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.


Om os
Center for Grundskoler er placeret i Børne- og Undervisningsministeriets departement. Vi er ca. 35 medarbejdere, hvoraf seks er jurister og to er stud.jur.’er. I centeret arbejder vi med politikudvikling, lovgivning og politisk betjening af minister og Folketinget på grundskoleområdet, dvs. både folkeskolen og de frie skoleformer. Centret har en central funktion i idéudvikling og igangsættelse af nye initiativer på grundskoleområdet.

Centret har ansvar for folkeskoleloven, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om efterskoler og frie fagskoler, ungdomsskoleloven, lov om kommunale internationale grundskoler, lov om kommunale særlige grundskoler for børn og unge, der er fordrevet fra Ukraine, og dele af lov om velfærdsaftaler på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet. Endvidere sekretariatsbetjener centret Rådet for Børns Læring samt en række øvrige udvalg, ekspertgrupper.

Vores nuværende opgaver omfatter blandt andet udformning og udmøntning af politisk prioriterede udspil, betjening af diverse fora og sekretariater, bidrag til div. pressehenvendelser samt forskellige udvalgsarbejder.

Grundskoleområdet fylder meget både politisk og i medierne, og centret har derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag til dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

Centret samarbejder desuden tæt med de øvrige ministerier samt de centrale parter på grundskoleområdet.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomst for akademikere i staten.

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest pr. 1. oktober 2022.

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

Arbejdsstedet er Frederiksholms Kanal 25, 1220 København V.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Christian Korsbæk på 2168 7567 eller kontorchef Anna Sofie Weigaard Jørgensen på telefon 3392 5429.

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

Sådan søger du
Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 14. august 2022. Du søger stillingen via vores hjemmeside www.uvm.dk/job.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33 og 34. Der kan forekomme en case/test i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen/testen, hvis det bliver aktuelt.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.7.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Søndag den 14. august 2022

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurister til forvaltningsretlig rådgivning på digi...

    Har du gode formidlingsevner, og vil du være med til at udbrede en god forvaltningskultur i Danmarks største styrelse? Har du samtidig lyst til at bidrage til, at [xxxxx] udvikler it-løsn..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info
  • Jurist til spændende opgaver i velfærdsstatens mas...

    Vil du være en del af statens maskinrum, hvor vi sikrer finansieringen af velfærdssamfundet? Trives du i en juridisk rådgivende rolle med en stor kontaktflade, hvor du hjælper dine kollegaer, når d..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0