Juridisk medarbejder til Kontor for Gymnasier i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at arbejde med implementeringen af en stor politisk aftale om fordeling af elever på gymnasierne? Har du interesse for at arbejde i en politisk styret organisation på et område med stor bevågenhed og har du erfaring med at udforme regulering og fastlægge praksis? Så er du måske vores nye juridiske medarbejder i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Om kontoret

Kontor for Gymnasier har ansvaret for en række centrale opgaver relateret til udvikling og administration af uddannelserne og fagene på det gymnasiale område, herunder regelgrundlag i form af bekendtgørelser, læreplaner og vejledninger, samt udgående og understøttende indsatser i form af kurser for lærere i de gymnasiale fag samt ledere på de gymnasiale institutioner. Kontor for Gymnasier fører desuden tilsyn med de gymnasiale uddannelser og varetager de fleste af Børne- og Undervisningsministeriets institutions- og borgerrettede opgaver på det gymnasiale område. Kontoret varetager desuden en central funktion ift. implementering af den politiske aftale vedrørende den kommende fordeling af elever til de gymnasiale uddannelser.

Kontoret består af ca. 60 medarbejdere, heraf 27 faste medarbejdere, 2 studenter og 29 fagkonsulenter. samt 2 medarbejdere tilknyttet Europaskolerne. Kontorets medarbejdere er organiseret og arbejder i fire teams, hvortil der er knyttet personaleansvarlige teamledere.

Stillingen vil blive knyttet til kontorets koordinerende elevfordelingsteam, der arbejder med udarbejdelse af de nærmere regler, borger- og sektorrettet kommunikation samt koordinering med centrale interessenter vedr. implementeringen af den politiske aftale om elevfordeling på de gymnasiale uddannelser. Derudover vil der kunne være opgaver i regi af kontorets arbejde med kapacitetsfastsættelse på de gymnasiale institutioner, som er placeret i kontorets andet elevfordelingsteam.

Om arbejdsopgaverne

Som ny medarbejder i Kontor for Gymnasier vil du sammen med de øvrige medarbejdere i kontorets elevfordelingsteams komme til at arbejde med implementeringen af aftalen om elevfordeling på de gymnasiale uddannelser. Du vil endvidere bliver knyttet til kontorets tværgående juridiske arbejdsfællesskab, som også omfatter vores juridiske chef.

Der vil konkret være følgende opgaver knyttet til stillingen:

  • udarbejdelse af bekendtgørelser, høringsnotater mv.
  • behandling af eventuelle klager fra borgere vedr. fordeling
  • udarbejdelse af notater, redegørelser og ministersager
  • besvarelse af henvendelser fra institutioner, interessenter og borgere
  • dialog med centrale interessenter på gymnasieområdet vedr. implementeringen af aftalen


Om dig

Du har en juridisk kandidatuddannelse (cand.jur.) eller en anden relevant kandidatuddannelse (fx cand.scient.pol. eller cand.scient.adm.) og har erfaring med sagsbehandling, herunder klagebehandling og med at udforme regulering og fastlæggelse af en ny praksis i en politisk ledet organisation. Du har desuden lyst til at arbejde med et bredt opgavefelt af såvel generelle som specialiserede opgaver på et område med stor bevågenhed. Det er desuden en fordel, hvis du har kendskab til de almengymnasiale og/eller erhvervsgymnasiale uddannelser.

Vi forventer, at du har:

  • gode og skarpe formidlingsevner, skriftligt såvel som mundtligt
  • stærke analytiske evner og fagligt funderet dømmekraft, der resulterer i konkrete løsninger, der virker i praksis
  • evne til at håndtere et stort og selvstændigt ansvar
  • gode samarbejdsevner
  • et godt humør og evne til at bevare overblikket, også når der er travlt.


Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver som udgangspunkt ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten. Ansættelsen sker efter fælles-overenskomsten for akademikere i staten, eller anden relevant organisationsaftale.

Vi ønsker at besætte stillingen fra 1. januar 2023 eller snarest muligt herefter.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Rune Gjøderum på telefon 33 92 50 44. Du kan også læse mere om Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside uvm.dk.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest d. 14. november 2022. Du søger stillingen via vores hjemmeside uvm.dk/job.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 31.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Mandag den 14. november 2022

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurister til forvaltningsretlig rådgivning på digi...

    Har du gode formidlingsevner, og vil du være med til at udbrede en god forvaltningskultur i Danmarks største styrelse? Har du samtidig lyst til at bidrage til, at [xxxxx] udvikler it-løsn..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info
  • Jurist til spændende opgaver i velfærdsstatens mas...

    Vil du være en del af statens maskinrum, hvor vi sikrer finansieringen af velfærdssamfundet? Trives du i en juridisk rådgivende rolle med en stor kontaktflade, hvor du hjælper dine kollegaer, når d..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0