Har du stærke juridiske kompetencer, interesse for den almene boligsektor og flair for forvaltningsret?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Vil du have mulighed for at specialisere dig inden for et fagligt område med stor politisk bevågenhed? Bolig- og Planstyrelsen søger en jurist til udvikling og regulering af den almene boligsektor.

Vil du være med til at udvikle den almene boligsektor?

Almene Boliger og Byfornyelse er en enhed på 15 medarbejdere i Bolig- og Planstyrelsen. Vi har bl.a. ansvaret for udviklingen og reguleringen af den almene boligsektor. Den almene boligsektor udgør 20 pct. af boligmarkedet og danner rammen om 1 million menneskers hverdag. Vi er optaget af en fortsat udvikling, modernisering og effektivisering af den almene boligsektor.

Vi har mange juridiske opgaver, dels i forhold til at fortolke og udvikle reguleringen af den almene boligsektor, dels i forhold til at anvende anden lovgivning, herunder aftaleret, entrepriseret, formueret, forvaltningsret mv., som er relevant i forhold til regulering af fast ejendom.

Vi har også det overordene tilsyn med kommuners tilsyn med den almene sektor, som det er politisk besluttet skal styrkes med bl.a. vejledning, kurser og øget fokus på kommunernes varetagelse af opgaven. Derudover skal den netop indgåede Boligaftale 2021 implementeres.

Om opgaverne

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. omfatte:

  • Udarbejdelse af lovforslag, bekendtgørelser mv.
  • Politikudvikling og strategiske udviklingsprojekter
  • Samarbejde med eksterne interessenter og samarbejdspartnere
  • Besvarelse af folketingsspørgsmål
  • Fortolkning og vejledning om regelsættet for den almene boligsektor
  • Tilsyn med kommuners tilsyn med den almene sektor
  • Konkret sagsbehandling af ansøgninger og andre eksterne henvendelser

Almene Boliger og Byfornyelse består af jurister, generalister og administrative kolleger. Vi kan tilbyde dig et kontor med erfarne kollegaer, der lægger vægt på at levere produkter af høj faglig kvalitet. Vi er et sammensat kontor, hvor vi er gode til at bruge hinandens forskellige baggrunde til videndeling, sparring og samarbejde med kontorets forskelligartede opgaver. Vi hjælper hinanden og sikrer, at vi overholder vores tidsfrister. Der er en uformel tone på tværs af kontorerne, hvor vi inden for boligområdet indgår i et tæt samarbejde med kontorerne Boligøkonomi og Byggeri samt ministeriets departement.

Om dig

For at få succes i rollen skal du have stærke juridiske kompetencer, så du systematisk formår at tilgå problemstillinger og pege på juridisk holdbare løsninger. Herudover er det vigtigt for os, at du kan udarbejde regler i et forståeligt og entydigt sprog, så kommuners og boligorganisationers ansvar står klart, så reglerne kan efterleves.

Vi forventer, at du:

  • kan arbejde selvstændigt med komplekse juridiske opgaver
  • er systematisk og analytisk
  • har gode skriftlige og mundtlige formuleringsevner
  • har gode samarbejdsevner
  • har interesse for boligområdet herunder de økonomiske og politiske aspekter
  • trives i et travlt og uformelt miljø
  • er fuld af gåpåmod og lyst til at lære nyt

Det er en fordel, hvis du har et par års erfaring fra en stilling som jurist, men nyuddannede vil også kunne komme i betragtning.

Om Bolig- og Planstyrelsen

Bolig- og Planstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Boligministeriet. Styrelsen skal bidrage til at skabe et sammenhængende Danmark med balance mellem land og by. Vi er en ambitiøs og moderne myndighed, som lægger vægt på at skabe resultater af høj faglig kvalitet, og på et godt og tillidsfuldt samarbejde med vores interessenter og samarbejdspartnere.
Fire overordnede indsatsområder udgør grundpillerne i styrelsens indsats for at gøre det attraktivt at leve og arbejde i hele Danmark: Planlægning samt udvikling af vores landdistrikter, boligmarked og byggeri.

Du kan se læse mere om os her.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. Den endelige lønindplacering beror på en vurdering af de individuelle kompetencer og kvalifikationer.

Stillingen er på gennemsnitligt 37 timer ugentligt og til besættelse 1. marts 2022 eller hurtigst muligt derefter. Tjenestested er Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at henvende dig til kontorchef Annette Klint Kofod på tlf. 41 71 77 71.

Ansøgning

Send din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag d. 16. januar 2022.

Ansættelsessamtaler forventes gennemført i uge 3 og 4.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Søndag den 16. januar 2022

Lignende jobs

  • Jurist i København V

    Fri kontakt
    Er du en dygtig juridisk rådgiver med blik for både det nære og det store perspektiv? Så kan du komme til at spille en vigtig rolle i DI’s ambition om at skabe den bedste og mest moderne service inden for arbejds- og ansættelsesretten.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du frie rammer og ansvaret at virksomheden er GDPR compliant. Her skal du altså gøre brug af din viden om GDPR og drive projektet, der skal hjælpe dine kollegaer t..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København S

    Er du parat til at udnytte din juridiske ekspertise indenfor arbejdsløshedslovgivningen og gøre en forskel for medlemmerne i a-kassen og på tværs i [xxxxx]? Så er du måske den nye kollega, vi søg..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
30. juli 2024 0
29. juli 2024 0
28. juli 2024 0
27. juli 2024 0
26. juli 2024 0
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0