Er du vores nye jurist på borgmestergangen?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sorø

Vi søger en dygtig og ambitiøs jurist med veludviklede kommunikative evner til at rådgive den politiske og administrative ledelse om navnligt styrelsesretlige-og forvaltningsretlige problemstillinger samt være ansvarlig for tilsynet med den almene boligsektor i kommunen

I Sorø Kommune arbejder vi for en bedre og mere bæredygtig verden. Vi arbejder aktivt med FN´s Verdensmål og mener det seriøst, når vi siger, at vi vil gøre en forskel. Du kan læse mere om vores Vision22 her: https://vision2022.soroe.dk/. Brænder du derfor for at give dit juridiske bidrag i en verdensmålskommune, så læs endelig videre.

En af vores jurister gennem mange år har fået nyt job, og derfor leder vi nu efter en person, som kan udfylde nogle store sko.

Stillingen er placeret på borgmestergangen, og du vil opleve, at både borgmester og direktør ganske uformelt stikker hovedet ind på dit kontor for at høre din mening om små og store forhold. Det er derfor vigtigt, at du har erfaring med at arbejde på en politisk styret arbejdsplads og, at du er velfunderet i din kommunalret.

Sorø Kommune er en mindre kommune med store ambitioner og højt til loftet. Vi har en flad ledelsesstruktur med en nær og direkte kontakt mellem driftsorganisationen og den politiske ledelse, og du vil få et meget tæt samarbejde med både borgmester og direktionen. Vores arbejdskultur er præget af tillid, åbenhed og gensidig respekt, og vi lægger stor vægt på evnen til at arbejde på tværs af både faglige og organisatoriske grænser og finde helhedsorienterede løsninger.

Vi har klare ambitioner på dine vegne, og vi vil sørge for, at du vokser med opgaven med tæt faglig sparring fra din nærmeste leder Centerchefen, som selv er jurist.

Det vil være forventningen, at du meget hurtigt sætter dig ind i detaljerne i styrelsesloven, så du kan rådgive borgmester og direktion på det processuelle – hvis du da ikke allerede har arbejdet med området.

En af dine første opgaver vil være at bistå ved det kommende kommunalvalg. Du vil derudover få mulighed for at stifte bekendtskab med en bred vifte af juridiske opgaver med rig mulighed for at sætte dit eget præg. Vi forventer, at du særligt vil skulle understøtte i forhold til tilsynet med den almene boligsektor i kommunen og med juridisk rådgivning indenfor det tekniske område.

Vi forventer ikke nødvendigvis, at du har erfaring med alle ovenstående regelsæt, men det er vigtigt, at du hurtigt er i stand til at sætte dig ind i nye problemstillinger og, at du er på sikker grund, når vi taler forvaltningsret.

Du vil organisatorisk være forankret i Jura, der er en del af Center for Kultur, Vækst og Demokrati. Vi arbejder imidlertid tværfagligt i Sorø Kommune, og dine arbejdsopgaver vil derfor ofte række ind over andre centre i større eller mindre grad.

Jura består af to jurister, og derfor vil din portefølje være bred og i et vist omfang overlappe med din kommende kollega, som særligt understøtter i forhold til det sociale område. Vi er en lille og fleksibel organisation, og derfor er der gode muligheder for selv at sætte sit præg på stillingen.

Så, hvis du er en dygtig og løsningsorienteret jurist, der søger et alsidigt job centralt placeret i en velkørende kommune, så er det måske dig, vi søger til at gøre en forskel og finde de rette løsninger.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:
  • Juridisk rådgivning til medarbejdere, chefer og borgmester særligt indenfor det styrelsesretlige, forvaltningsretlige og tekniske område.
  • Varetagelse af tilsynet med den almene boligsektor i kommunen
  • Besvarelse af spørgsmål fra politikere
  • Behandling af komplicerede enkeltsager, herunder anmodninger om aktindsigt
  • Udarbejdelse af sager til politisk behandling
  • Bistand til generel udvikling og læring i organisationen – eksempelvis ved intern undervisning, udarbejdelse af standardskrivelser og arbejdsgange.
  • Drift af det interne juridiske netværk.


Vi søger en jurist, der:
  • Har styr på forvaltningsretten
  • Kan skrive gode og letlæselige afgørelser og notater
  • Kan veksle mellem at være helt nede i dybden og tænke strategisk i forhold til arbejdsgange og –metoder
  • Er dygtig til at formidle til andre faggrupper


Vi tilbyder:
  • Et spændende og alsidigt job
  • Gode muligheder for at påvirke arbejdsopgaverne
  • Gode kolleger og et godt arbejdsmiljø
  • Flekstid samt mulighed for hjemmearbejde


Stillingen er som udgangspunkt på 37 timer men med mulighed for deltid. Du aflønnes efter gældende overenskomst.

Vi skal bede om din ansøgning senest søndag den 8. august 2021.

Vi forventer at afholde første samtale 12. august og anden samtale den 17. august. Forventet tiltrædelse er 1. oktober 2021.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for Center for Kultur, Vækst og Demokrati Stine Rich Hansen på mobil 24 98 94 96 eller jurist Mette Faurby Østergaard på mobil 42 49 62 69.

I Sorø Kommune ser vi mangfoldighed som en styrke, og vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, race, religion og etnisk tilhørsforhold. Værdigrundlaget i Sorø Kommune er: troværdighed, engagement og arbejdsglæde, dialog, åbenhed og anerkendelse.

Sorø Kommune er en røgfri arbejdsplads.

Kommunen har godt 30.000 indbyggere og er beliggende midt på Sjælland i et naturskønt område med søer og skove. Sorø Kommune har ca. 2.500 medarbejdere.


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Sorø.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Sorø
  • Søndag den 08. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i Sorø

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Sorø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Sorø over tid

Dato Alle jobs som jurister
2. juli 2024 1
1. juli 2024 1
30. juni 2024 1
29. juni 2024 1
28. juni 2024 1
27. juni 2024 1
26. juni 2024 1
25. juni 2024 1
24. juni 2024 1
23. juni 2024 1
22. juni 2024 1
21. juni 2024 1
3. juni 2024 1
2. juni 2024 1