Forskningsansvarlig overlæge inden for reumatologi til Diagnostisk Center, Hospitalsenhed Midt

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midtjylland

En stilling som forskningsansvarlig overlæge inden for reumatologi i Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt er ledig til besættelse pr. 1. september 2021 eller efter aftale.

Stillingen kan søges af speciallæger i intern medicin: Reumatologi.

Om stillingen
Vi ønsker en speciallæge i reumatologi med erhvervet ph.d. og som er aktiv forsker. Vi lægger vægt på høj faglig ekspertise og lyst til at arbejde med forskning, innovative patientforløb, tværfagligt samarbejde og forbedringsforløb inden for reumatologien.
Derudover vil overlægen deltage i de funktioner, som generelt følger af ansættelse som overlæge i intern medicin, Diagnostisk Center, blandt andet:
  • Igangsætte og lede udviklings- og forskningsprojekter, gerne på ph.d.-niveau.
  • Dokumentere og evaluere igangsatte projekter.
  • Være sparringspartner og supervisor for afdelingens yngre læger, der har idéer til mulige udviklings- og forskningsprojekter.
  • Indgå i et tæt samarbejde med centrets ledere i relation til centrets udvikling og forskning.
  • Bidrager til organisatorisk udvikling og læring.
  • Bidrager med positive forstyrrelser ved at se på nuværende praksis med nye øjne og turde udfordre eksisterende arbejdsgange.
  • Indgå i samarbejde med medarbejdere i Kvalitets-, Innovations- og Forskningsenheden samt øvrige forskere i Diagnostisk Center.

Overlægen vil indgå i afdelingens reumatologiske team med høj grad af mulighed for at varetage og udvikle nogle af de funktioner, der har speciel interesse.
Afhængig af ansøgerens erfaring og kvalifikationer vil denne i tillæg til de kliniske og eventuelt forskningsrelaterede opgaver indgå i opgaver af lægefaglig og strategisk/organisatorisk karakter ved afdelingen.

Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i intern medicin: Reumatologi.

Vi ønsker en speciallæge, der har erhvervet ph.d. og som har et stort netværk inden for forskning. Vi forventer at ansøger har erfaring med forskning fra udlandet, da vi ønsker at være et af de førende steder i Danmark og internationalt for udvikling af innovative patientforløb og være internationalt kendt for forskning og nytænkning inden for innovative patientforløb.

Vi ser gerne at speciallægen har indsigt i og erfaring med immunologiske processer.

Derudover lægges der vægt på høj faglig ekspertise, initiativ, lyst til tværfagligt samarbejde, uddannelse af yngre læger, sygeplejersker og andet personale, loyalitet og vilje til at uddelegere ansvar.

Afdelingen har et unikt samarbejdsarbejdsmiljø, som er en af hjørnestenene i Diagnostisk Center innovationsevne, hvorfor evnen til socialt/kollegialt at indgå i samarbejdet vægtes meget højt.

Det forventes, at ansøgeren mestrer dialogen med brugere, samarbejdspartnere og kolleger. Der vil tillige blive lagt vægt på, at ansøgerne har evner samt interesse for at arbejde for hospitalets/afdelingens mål og strategier og skabe opmærksomhed i forhold til de nye strategiske interesseområder.

Om afdelingen
Diagnostisk Center karakteriseret ved:
  • Særdeles godt kollegialt miljø
  • Innovativt miljø
  • Samling af 8 ud af 9 medicinske specialer og radiologi under samme ledelse
  • Gode interne og eksterne samarbejdsrelationer
  • Høj (tvær)faglighed
  • Prioriteret forskningsmiljø (primært) omkring kliniske problemstillinger
  • Høj produktion

Regionshospitalet Silkeborg er udnævnt til et udviklingshospital i Region Midtjylland, der skal udvikle ”fremtidens og de praktiserende lægers hospital” med fokus på hensigtsmæssige patientforløb på tværs af faggrænser og sektorer samt konvertere akutte indlæggelser til ambulante forløb.

Regionshospitalet består af to centre: Center for Planlagt kirurgi (anæstesiologi og ortopædkirurgi) og Diagnostisk Center (medicin og radiologi).

Diagnostisk Center er bygget på sammenslutningen af det medicinske og det radiologiske speciale, og det overordnede fokus for centrets arbejde er at skabe hurtige og effektive patientforløb af høj kvalitet.

Diagnostisk Center modtager elektive og akutte visiterede medicinske patienter hverdage kl. 8-17 inden for næsten alle områder af det medicinske speciale samt kroniske medicinske patienter med opblussen i deres kroniske sygdom døgnet rundt alle ugens dage (”fleksible indlæggelser”). Desuden modtages patienter med åbne indlæggelser døgnet rundt.

Diagnostisk Center har 8 af 9 medicinske specialer repræsenteret: kardiologi, reumatologi, endokrinologi, lungemedicin, gastroenterologi-hepatologi, infektionsmedicin, nefrologi og geriatri. Der er ca. 4.000 akutte medicinske indlæggelser og ca. 70.000 ambulante kontroller.

Diagnostisk Center er Universitetsklinik for Innovative Patientforløb under Aarhus Universitet, og der er tilknyttet fem professorer samt en række ansatte med videnskabelig baggrund.

Der er endvidere undervisning af medicinstuderende, KBU-læger, introduktionslæger og læger ansat i hoveduddannelser inden for kardiologi, lungemedicin, endokrinologi, gastroenterologi, arbejdsmedicin, reumatologi, farmakologi, almen praksis samt radiologi.

I Diagnostisk Center er der mellemvagt i tilstedeværelsesvagt døgnet rundt samt et for- og bagvagtslag med tilstedeværelsesvagt med efterfølgende tilkaldevagt fra hjemmet. Der er endvidere et døgndækket kardiologisk vagtlag med tilkald (30 min). Anæstesiologiske overlæger har tilstedeværelsesvagt døgnet rundt.
  • Den reumatologiske funktion er kendetegnet ved et velfungerede og udviklingsminded team af reumatologiske speciallæger, specialesygeplejersker der har selvstændige lægesuperviserede ambulatorier. Reumatologien er i Region Midt samlet i 2 centre i hhv. Århus og Diagnostisk Center i Silkeborg, der har regionsfunktion i reumatologi inkl. idrætsmedicin.
  • Der er en stor primært klinisk forskningsaktivitet med forskningsansvarlige overlæger.

Ledelsesforhold
Diagnostisk Center ledes af to ledende overlæger og en oversygeplejerske.

Om Hospitalsenhed Midt
Hospitalsenhed Midt omfatter Regionshospitalerne Viborg, Silkeborg, Hammel
Neurocenter og Skive og har ca. 4.350 medarbejdere samt et budget på 2,5 mia. kr.
årligt.

De fire regionshospitaler danner tilsammen en hospitalsenhed, der har en stærk faglig profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Ansættelse og organisatorisk placering
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst på området.

Med henvisning til Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale m.v., vil der blive indhentet børneattest i forbindelse med eventuel ansættelse.

Ansættelsen sker i Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed
Midt, Diagnostisk Center.

Yderligere information
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Ledende overlæge Mikkel Gjesing Callsen, tlf. 7841 7817 (sekretær)Ansøgningsfrist
Ansøgningen skal være os i hænde elektronisk senest den 11. julimed dokumentation for uddannelse, specialuddannelse, tidligere beskæftigelse m.v. samt udfyldt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland.

Ansættelsessamtale forventes afholdt i løbet af uge 30.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Midtjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 25.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Midtjylland
  • Søndag den 11. juli 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Midtjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Midtjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Midtjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Midtjylland over tid

Dato Alle jobs som læger
7. september 2024 45
6. september 2024 46
5. september 2024 40
4. september 2024 41
3. september 2024 40
2. september 2024 37
1. september 2024 39
31. august 2024 41
30. august 2024 41
29. august 2024 37
28. august 2024 28
27. august 2024 26
26. august 2024 30
25. august 2024 32
24. august 2024 31
23. august 2024 31
22. august 2024 30
21. august 2024 33
20. august 2024 31
19. august 2024 31
18. august 2024 38
17. august 2024 40
16. august 2024 43
15. august 2024 44
14. august 2024 44
13. august 2024 45
12. august 2024 44
11. august 2024 50
10. august 2024 53
9. august 2024 50
8. august 2024 41