Afdelingslæge ved Klinik for Led- og Bindevævssygdomme, Rigshospitalet, Glostrup med frikøb til forskning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Vi søger dig, som afdelingslæge i reumatologi ved Klinik for Led- og Bindevævssygdomme som er en del af Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme (RLB) fra den 1. september 2021 eller efter aftale.

Arbejdsstedet er RLB’s funktion Rigshospitalet, Glostrup.
Funktionen betjener også Hillerød Hospital, SANO i Skælskør og Grønland.

Hvad kan vi tilbyde?
Vi tilbyder en afdelingslægestilling med 40% frikøb til forskning.
Det kliniske arbejde 3 dage ugentligt indeholder en ugentlig ambulatoriedag (patienter med inflammatoriske sygdom og behandlingsbehov). De øvrige dage indgår man i speciallægernes øvrige opgaver med tilsynsfunktion på Hillerød og Glostrup, udredningsenhed, supervisorfunktion, stuegang på vores få (ca. 2) indlagte patienter. Man er ligeledes en del af beredskabsvagten (telefonvagt) og lørdagsstuegangen.
Den forskningsmæssige arbejdstid (2 dage ugentligt) vil omhandle forskning i billeddiagnostiske metoder ved særligt aksial spondylartritis med fokus på registersamarbejder i Danmark og Internationalt. Denne opgave varetages fra COPECARE.
Det er vores håb, at ansøger kan medvirke til at skabe bro mellem forskning og klinik.

Afdelingslægestillingen er en modningsstilling, hvor vi vil lægge vægt på at der bliver etableret et særligt fokus på udvikling af kompetencerne i relation til de 7 lægeroller indenfor den reducerede kliniske funktionstid med det sigte at blive klar til at søge overlægestilling senere. Dette vil bla ske ved en mentorordning og brug af 360 graders feedback.

Som en del af vores speciallægegruppe, kan vi tilbyde dig:

  • Et multifacetteret lærings- samt dynamisk, innovativt arbejdsmiljø, hvor vi ikke er bange for at afprøve nye ideer og afsøge nye muligheder
  • At fokus er på patientforløb, uddannelse, udvikling og forskningsaktiviteter
  • At der arbejdes konkret med værdiskabelse for patienter og pårørende
  • At der er muligheder for spændende og afvekslende opgaver med tværsektoriel kontaktflade
  • Et stort, kompetent og engageret kollegafællesskab
  • Et arbejdsmiljø med stor ligeværdighed på tværs af fagligheder
  • En åben dør politik, hvor det er en forventning, at man uanset kompetenceniveau altid søger og yder råd og sparring.
  • Et grundigt individuelt introduktionsprogram over flere dage med udviklingssamtaler i ansættelsen.

Der henvises i øvrigt til basis-stillingsbeskrivelse for afdelingslæger (kan rekvireres).

Hvem er vi?
Klinikkens organisation og arbejdsopgaver:
Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme (RLB) er Region Hovedstadens eneste reumatologiske afdeling/klinik og omfatter desuden en stor rygkirurgisk funktion, som betjener både Region Hovedstaden og Region Sjælland.
De reumatologiske opgaver varetages på flere udefunktioner og Rigshospitalets 2 matrikler. Den rygkirurgiske funktion varetages alene på Rigshospitalet, Glostrup.

RLB på Rigshospitalet, Glostrup rummer tre lægelige specialer: ortopædkirurgi, neurokirurgi og reumatologi. Afdelingen er bygget op omkring tværfaglige patientforløb. Afdelingen består af 1 rygkirurgisk sengeafsnit, en reumatologisk udredningsenhed, et rygseminar, et stort inflammatorisk ambulatorium fordelt på Glostrup og Hillerød matriklerne, en stor UL-funktion og et tværfagligt rygambulatorium. Der afvikles foruden lægekonsultationer også en lang række selvstændige sygeplejekonsultationer foruden sygeplejedrevne patientforløb.

Foruden ovenstående varetager afdelingen den lægelige funktion på SANO Skælskør inkl. visitationen samt konferencer omkring grønlandske og færøske patienter med artritis.
De forskellige patientforløb inddrager læger fra alle tre lægelige specialer, plejepersonale, fysioterapi, ergoterapi og andre tværgående afdelinger/professioner i tæt samarbejde med primærsektoren.

RLB Rigshospitalet, Glostrup er landets største reumatologiske funktion og varetager elektiv og subakut udredning og behandling af reumatologiske patienter på hovedfunktionsniveau i planlægningsområde Syd og planlægningsområde Nord – begge Region Hovedstaden samt varetager akut udredning og behandling hos indlæggelseskrævende patienter med reumatologiske problemstillinger for hele Region Hovedstaden.

Klinikken er samtidigt landets største rygkirurgiske funktion og varetager udredning og behandling af patienter med degenerativ rygsygdom på højt specialiseret - og regions-funktionsniveau for hele Region Hovedstaden og i et vist omfang for Region Sjælland.

RLB Rigshospitalet, Glostrups drift varetages med 1-2 lånesenge på den rygkirurgisk afdeling med ca. 350 udskrivelser årligt, et fælles ambulatorium med ca. 70.000 kontakter årligt, et kirurgisk sengeafsnit med ca. 2500 udskrivninger årligt og en operationsgang med ca. 2100 operationer årligt.
Udredningsenheden varetager udredning af optaqeområdets borgere henvist for reumatologisk sygdom. Desuden varetages udredning af alle patienter fra hele RegionH med mistanke om Sjögren syndrom i tæt samarbejde med Kæbe-kirurgisk afdeling på RH.
Ligeledes er der opbygget en fast-track klinik for GCA-patienter for en stor del af RegionHovedstaden efter NBV’ens anbefalinger, og der er en effektiv artritisklinik med hurtig udredning som fokus.
For patienter med nyopstået rodtryk eller rygsmerter er der 2 forskellige tværfaglige forløb.

Såvel forskningsmæssigt som klinisk er der fokus på RA, spondylartritis, uveitis, storkarsvasculitis, polymyalgia reumatiica, artritis urica og billeddiagnostik i relation her til foruden håndteringen af akutte rygproblemer og tværfaglige indsats for sygemeldte erhvervsaktive rygpatienter.
Der foregår en betydelig forskning i tilknytning til klinikken. Aktuelt er der tilknyttet 4 professorer, og et større antal post doc og PhD-studerende indenfor såvel det læge- som sygeplejefaglige område.

Afdelingen er hjemsted for Danbio og Dansk Reuma Biobank og vi har derfor stort fokus på implementering og løbende udvikling af disse værktøjer.
På Rigshospitalet, Glostrup foregår der studenterundervisning ved medicinstudiet på Københavns Universitet på flere semestre og der er 10-17 uddannelsesstillinger indenfor reumatologien.
Klinikken rummer derfor helt unikke muligheder for at arbejde med læring og vidensdeling.

Vi forventer i relation til din ansættelse:

  • At du er punktlig og flittig
  • At du optræder som rollemodel
  • At du er opsøgende.
  • At du hele tiden søger at dygtiggøre dig
  • At du lærer at forstå den komplekse organisation, som du er ansat i.
  • At du bidrager betydeligt til den fælles vidensdeling
  • At du udviser stor evne og vilje til IPLS

Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat med speciallæge i internmedicin;reumatologi med interesse for at udvikle sig til overlæge og tage del i den beskrevne forskning.
Der vil blive lagt stor vægt på, at man har relevant forskning og erfaring i forskningsmetodik.

Arbejdsforhold
Afdelingslægen refererer til den funktionsansvarlige overlæge med hvem man afvikler MUS samt planlægger ferie, efteruddannelse etc. Tilknytningen til COPECARE er som nævnt et frikøb.

Vagtforpligtelse
Der er en døgndækkende pt 14-skiftet beredskabsvagt (telefonvagt) samt stuegangsfunktion på lørdage.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved kontakt til funktions- og specialeansvarlig overlæge Jens Lykkegaard (4012 4026) eller email: [email protected]

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsesvilkår og aflønning sker i henhold til den mellem Danske Regioner og Foreningen af Yngre Læger indgåede overenskomst.

Glostrup Hospital og Hillerød Hospital er røgfrit. Rygning tillades ikke på hospitalernes område.

Ansøgning
Ansøgning stiles til Klinikledelsen, Afdelingen for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme, Rigshospitalet, Valdemar Hansensvej 13, Rød opgang, 9. sal, VRR29, 2600 Glostrup.

Ansøgningen skal være hospitalet i hænde senest den torsdag d. 22. juli 2021 kl. 23.59.

Der afvikles samtaler i uge 30-32. Man vil lige forud for samtalen få en mindre opgave, som skal danne grundlag for noget af samtalen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • København Ø
  • Torsdag den 22. juli 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i København Ø over tid

Dato Alle jobs som læger
24. september 2024 1
23. september 2024 1
22. september 2024 1
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1