Udenrigsministeriet søger leder til team for international finansiering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - København K

Udenrigsministeriet søger leder til team for international finansiering Vil du være med til at skabe udviklingsresultater, der for alvor batter, og brænder du for udviklingsfinansiering - fra vindmølleprojekter i milliardklassen til små innovative partnerskaber – er det her stillingen for dig. Udenrigsministeriet søger en teamleder med lederevner og stærke kompetencer inden for innovativ finansiering, mobilisering af privat kapital til udviklingsinvesteringer og finansiering af projekter i udviklingslande og vækstmarkeder.

Opgaver og ansvar
Medarbejderen vil blive en del af udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima (GDK) som teamleder for Finansieringsteamet. Teamet har ansvar for en række investeringsinstrumenter og partnere, herunder bl.a. IFU, IFC, P4G samt EKF. Teamet står bl.a. for:

  • Udenrigsministeriets aktive ejerskab af den statslige investeringsfond IFU
  • Samarbejde med IFU om Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF) og andre faciliteter.
  • Samarbejde med EKF, IFU om DSIF om eksportfremmeaktiviteter i tæt samarbejde med Udenrigsministeriets Trade Council.
  • Deltage i internationale fora inden for udviklingsfinansiering, herunder P4G, IFC, OECD, FN og EU
  • Forberede, planlægge og følge op på finansiering og resultater i projekter og programmer
  • Rådgivning og støtte til ambassaderne og repræsentationerne samt til andre teams og kontorer i UM.


Som teamleder vil du skulle stå i spidsen for at drive profileret politikudvikling ift. eksempelvis statens aktive ejerskab af IFU og etablering af nye innovative finansieringsinstrumenter. Der er tale om en stilling, der kræver solidt fagligt indblik i finansieringsdagsordenen og erfaring fra projektfinansiering i vækstmarkeder og udviklingslande.

Teamlederen repræsenterer Udenrigsministeriet og finansieringsteamet i eksterne sammenhænge både ift. hjemlige og internationale finansierings- og investeringsaktører og samarbejdspartnere. Som teamleder vil en kerneopgave også være at skabe sammenhæng, synergi og overblik mellem teamets mange forskellige opgaver og instrumenter. Gode samarbejds- og kommunikationsevner samt lyst og evner for faglig ledelse er derfor afgørende.

Vi lægger vægt på, at du værdsætter samarbejdet med andre, tager ansvar og synes om at arbejde i et kontor, hvor finansiering, udviklingssamarbejde og politikudvikling spiller tæt sammen. Stillingen indebærer også samarbejde og sparring med ambassader/repræsentationer.

GDK forankrer Udenrigsministeriets bredspektrede indsats på klimaområdet, bæredygtighed, jobskabelse og vækst og er baseret på en høj faglighed og funderet i politisk aktualitet.

Hvem er du?

Du har følgende faglige og personlige kompetencer:

  • Samfundsfaglig, økonomisk, international business eller lignende relevant længerevarende videregående uddannelse. En baggrund som cand. polit, cand. oecon eller cand. merc. vil være en fordel men ikke et krav.
  • Min. 5 års erfaring med finansieringsdagsordenen, herunder projektfinansiering i vækstmarkeder og udviklingslande og gerne erfaring med finansielle instrumenter som fx Equity, Debt, Guarantees, blended finance inden for internationalt udviklingssamarbejde.
  • Godt overblik, prioriteringsevne og talent for teamledelse, herunder evnen til at give fagligt modspil.
  • Samarbejdsorienteret, udadvendt og netværksskabende. Evne til nytænkning samt klar og præcis kommunikation.
  • Analytisk stærk, sans for detaljen og har gode kommunikationsevner skriftligt og mundtligt
  • Løsningsorienteret og evner at sætte teknisk vanskelige problemstillinger i en politisk sammenhæng
  • Veludviklede mundtlige og skriftlige evner på dansk og engelsk. Gode franskkundskaber er en fordel.


Organisatorisk placering
Stillingen er placeret i Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima (GDK). Kontoret er anker for Udenrigsministeriets bredspektrede indsats på klimaområdet, bæredygtighed, jobskabelse og vækst og er baseret på en høj faglighed såvel som stor politisk aktualitet.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår vil være som chefkonsulent i henhold til gældende overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation.

Du ansættes uden forflyttelsespligt.

Det er en betingelse for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes, og at du kan opretholde din sikkerhedsgodkendelse i løbet af ansættelsen.

Tiltrædelse
Snarest muligt efter sikkerhedsgodkendelse.

Ansøgningsfrist og kontakt
Ansøgningsfristen mandag den 16. august 2021 kl. 23.59. Vi forventer at afholde samtaler kort her efter. Du søger under ”Job” på www.um.dk. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæft venligst dit eksamensbevis. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Skulle du have spørgsmål til stillingen, som ikke er besvaret i opslaget eller kan findes på www.um.dk, er du meget velkommen til at kontakte souschef i GDK Adam Sparre Spliid, tlf. 24463532, e-mail [email protected] og hvis du har spørgsmål til løn og vilkår kan du kontakte: HR-konsulent Mette Brink Madsen, e-mail [email protected].

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge en stilling i UM.

Se her hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du ansøger en stilling hos Udenrigsministeriet.

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Mandag den 16. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0