Ambitiøse økonomer, jurister og generalister til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets Center for Grøn Omstilling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for at være med i frontlinjen for den grønne omstilling i jagten på CO2-reduktioner? Kan du oversætte analyser, teknisk viden og processer til skarpe politiske beslutningsoplæg? Og vil du arbejde inden for et område med stor politisk og offentlig bevågenhed? Vi søger lige nu en række medarbejdere med forskellige baggrunde og fagligheder til Klima- Energi- og Forsyningsministeriets Center for Grøn Omstilling.

Om jobbet

Regeringen har sat et visionært klimamål om 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030. Det vil kræve gennemgribende forandringer i samfundet og stiller store krav til ministeriets arbejde. Vi har derfor brug for nye kræfter til Center for Grøn Omstilling, som skal jagte CO2-reduktioner og drive en effektiv grøn omstilling af industrien og energi- og forsyningssektoren på vej mod et klimaneutralt samfund.

Vi søger en række nye medarbejdere med forskellige fagligheder til forskellige teams i centret. Læs mere om de centrets teams, og hvilke konkrete profiler der søges nedenfor. Angiv gerne i din ansøgning, hvis der er et bestemt team, som du særligt ser dig selv i.

Team havvind og energiøer

Danmark driver lige nu et markant gearskifte i havvindsudbygningen i Danmark og Europa som led i at indfri klimamål og mindske afhængigheden af fossil energi fra Rusland. I team havvind og team energiøer har vi ansvaret for at udvikle grundlaget for fremtidens havvindspolitik og drive arbejdet med at realisere politiske beslutninger om at etablere meget mere havvind i Danmark til de danske og europæiske stikkontakter. Arbejdet er komplekst og går på tværs af forskellige fagligheder, og vi samarbejder tæt med eksperter i Energistyrelsen, kolleger på tværs af hele Slotsholmen og branchen.

I team havvind og energiøer søger vi flg. kandidater:

  • En kandidat med gode generalistkompetencer inden for processtyring og formidling af komplekse problemstillinger på en letforståelig måde på skrift og i tale
  • En kandidat med gode økonomfaglige kompetencer og gerne erfaring med samfunds- og projektøkonomiske analyser samt et skarpt strategisk øje
  • En kandidat med juridisk baggrund og erfaring med lovarbejde. Kendskab til især udbudsregler samt kritisk infrastruktur vil være en fordel, men ikke en forudsætning.


Team varme

Teamet arbejder med at udvikle og implementere politik, der understøtter udfasning af gas i danske husstande og bedre vilkår for udrulning og investeringer i fjernvarme og andre grønne varmeløsninger. Med både ingeniører, økonomer og generalister fra fx statskundskab i teamet spænder fagligheden bredt. Vi arbejder tværfagligt med et skarpt blik for både klima, økonomi, teknologi og forsyningssikkerhed og med fokus på, at nye løsninger skal være praktisk gennemførlige og understøtte de politiske ønsker.

I team varme søger vi flg. kandidater:

  • En økonom eller en generalist med interesse for økonomisk analyse og regulering af energi- og forsyningsselskaber. Du vil komme til at arbejde tæt på det politiske niveau og med andre eksperter i huset, og der vil blive sammensat en portefølje af analyse- og/eller projektlederopgaver, som matcher dine interesser og kompetencer.


Team vand, affald og cirkulær økonomi

Teamet arbejder med at udvikle og implementere politik, der understøtter en grøn affaldssektor med mere genanvendelse og mindre forbrænding, og en energi- og klimaneutral vandsektor med effektive forsyningsselskaber. Teamets opgaver har stor politisk bevågenhed og er kendetegnet ved at have et stort fokus på, hvordan affalds- og vandselskabernes økonomiske rammer indrettes så de politiske målsætninger indfris. Arbejdet sker i tæt dialog med bl.a. Miljøministeriet og Erhvervsministeriet, og vi har også en løbende dialog med eksterne interessenter.

I team vand, affald og cirkulær økonomi søger vi flg. kandidater:

  • En økonom eller en generalist med interesse for økonomisk analyse og regulering af energi- og forsyningsselskaber. Du vil komme til at arbejde tæt på det politiske niveau og med andre eksperter i huset, og der vil blive sammensat en portefølje af analyse- og/eller projektlederopgaver, som matcher dine interesser og kompetencer.


Team Power-to-X, gas og industri

Vi søger en ny kollega, som vil være med til at drive arbejdet med den grønne omstilling inden for nogle af de vigtigste områder lige nu. For det første arbejder vi med at understøtte arbejdet med den grønne omstilling af industrien i Danmark. For det andet det strategiske arbejde med gas og biogas, som har fået helt nye vinkler efter invasionen af Ukraine. Derudover varetager arbejdet med at få Power-to-X, en af de afgørende nye grønne teknologier, løftet videre fra strategi til industri.

I team Power-to-X, gas og industri søger vi flg. kandidat:

  • En nyuddannet eller erfaren kandidat med gode generalistkompetencer inden for processtyring og formidling af komplekse problemstillinger.


Generelt om arbejdet i ministeriet

Arbejdet som embedsmand i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er mangfoldigt og indeholder politiske beslutningsoplæg til regeringen, strategi- og analysearbejde, besvare borgerhenvendelser, minister- og direktionsbetjening, betjening af Folketinget og Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget og meget andet. Centerets opgaver har berøringsflader på tværs af koncernen og Slotsholmen. Det indebærer, at du skal være indstillet på perioder med højt arbejdstempo og spidsbelastninger.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne er på fuld tid. Løn og ansættelsesforhold vil være i henhold til AC-overenskomsten og kan både være på fuldmægtig- eller konsulentniveau afhængigt af kvalifikationer og erfaring. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderlig oplysninger

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til:

  • Team havvind og energiøer: souschef Andreas Da Cunha-Bang ☏ 51 23 79 49 * [email protected], eller souschef Mette Saaby Johansen ☏ 51 68 31 81 [email protected]
  • Team varme og team vand, affald og cirkulær økonomi: souschef Jesper Færch Christensen ☏ 21 81 45 27 * [email protected]
  • Team Power-to-X, gas og industri: souschef Christina Graaskov Ravn ☏ 41 72 91 29 * [email protected]


Ansøgning

Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag, så vi har det senest den 23 september. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingerne er til besættelse den 1. november 2022 eller snarest muligt.

Vi indkalder løbende til samtaler, så send gerne din ansøgning allerede i dag.

Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Om ministeriet

Ministeriet har en hovedopgave i at implementere de politisk fastsatte målsætninger på klima-, energi- og forsyningsområdet. I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet forsyner vi det danske samfund med energi, værdi og viden. Vi arbejder nationalt og internationalt for effektive og stabile løsninger inden for klima-, energi- og forsyningsområdet. Vores arbejdsfelt spænder bredt og dækker bl.a. energi og råstoffer, vand og affald, tele- og bredbåndsforbindelser, digitale kortlægninger af Danmark, viden om meteorologi og klimaforhold samt geologiske undersøgelser af den danske og grønlandske undergrund. Læs mere om ministeriet på kefm.dk.

Om departementet

I departementet er vi ca. 230 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for klima-, energi- og forsyningsområdet - både i og uden for ministeriet.

To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø – både i og uden for arbejdstiden.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Fredag den 23. september 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0