Spørgeskemaekspert med god procesforståelse til analysekontoret i departementet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du en veludviklet analytisk sans, og vil du være med til at etablere et stærkere vidensfundament for politikudviklingen i Uddannelses- og Forskningsministeriet? Er du ekspert i at udvikle og analysere spørgeskemaundersøgelser og kvalitative metoder, så de kan give solide og relevante resultater? Kan du drive processer og skabe resultater i fællesskab med andre? Så har vi en fagligt udfordrende og udviklende stilling til dig i Analysekontoret i Uddannelses- og Forskningsministeriets Departement.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om Analysekontoret – Høj faglighed og kollegial sparring
I analysekontoret har vi et højt fagligt ambitionsniveau, og vi er derfor afhængige af dygtige medarbejdere med et stort engagement. Samlet er vi 12 medarbejdere, og vi lægger stor vægt på at kombinere høje faglige krav med godt samarbejde, sparring og en uformel omgangstone. Vi lægger vægt på metodefrihed og på at udfordre vanetænkning med gode argumenter. Det giver ofte anledning til gode faglige diskussioner og gensidig læring.

Vi lægger samtidig vægt på, at vores analyser er relevante og kan omsættes til politisk handling. Kontorets spørgeskemaundersøgelser indgår f.eks. i arbejdet med implementeringen af en ny fordeling af bevillingerne til de videregående uddannelser.

Kontorets primære opgaver er at:

  • opsamle viden om og undersøge effekter af uddannelse og forskning
  • gennemføre evalueringer af uddannelses- og forskningspolitiske tiltag
  • undersøge og identificere adfærd blandt studerende, virksomheder m.fl.
  • bidrage med konsekvensberegninger og analyser i politiske beslutningsprocesser, f.eks. i forbindelse med reformudspil

Om stillingen – Central drivkraft for analyser og processer
Du vil få en væsentlig faglig og organisatorisk rolle, som kræver stort ansvar og selvstændighed.
Du vil blive en hovedkraft i kontorets arbejde med spørgeskemaundersøgelser og kvalitative metoder. Fra valg af metode til usikkerhedsberegninger og den politiske implikation af resultaterne. Du vil få stort selvstændigt ansvar og kan forvente at blive fagligt udfordret. Samtidig vil du sidde i et fagligt miljø med fokus på sparring og konstruktiv feedback, der både ruster og udvikler dig til opgaven.

Du kan også få rollen som projektleder på et af de større analyseprojekter, som ofte går på tværs af ministeriet og leder frem til den videre politiske proces. I den rolle vil du få mulighed for at udfordre og udvikle dine evner for samarbejde, projektledelse og resultatskabelse på tværs af en stor organisation.

Et eksempel på kontorets opgaver er de igangværende analyser af optagelsessystemet, og hvordan optagelsessystemet påvirker adfærden blandt ansøgere til de videregående uddannelser. Analysedelen har omfattet registeranalyser, spørgeskemaundersøgelser, workshops og kvalitative interviews for at kunne give en forståelse for de unges adfærd, når de søger uddannelse. Kontoret arbejder eksempelvis også tæt sammen med ministeriets nystartede kontor for Unges trivsel, hvor vi bl.a. bidrager med at designe og udtænke eksperimenter, der kan skabe mere viden om, hvad der har betydning for trivslen blandt studerende på de videregående uddannelser.

Er du vores nye kollega?
Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse, f.eks. cand.scient.pol., cand.scient.soc., ph.d. eller lignende. Du har solid erfaring fra andre analyseroller i det offentlige eller private.

Vi lægger vægt på, at du har:

  • stærke kompetencer inden for kvantitativ og kvalitativ metode, spørgeskemakonstruktion, usikkerhedsberegninger osv.
  • faglig selvsikkerhed og selvstændighed
  • overblik, procesforståelse og gerne erfaring med projektledelse
  • gode samarbejdsevner og god erfaring med at drive en proces og få den afsluttet
  • interesse i uddannelses- og forskningsområdet.

Endvidere lægger vi vægt på, at du:

  • har politisk tæft og kan se analyserne i den kontekst, de skal bruges i
  • både mundtligt og skriftligt kan formidle komplekse problemstillinger og analyser forståeligt
  • er nysgerrig, kreativ og trives i et miljø, hvor opgaverne ikke altid er klart definerede
  • er god til at skabe relationer og løse opgaver i samarbejde med andre.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog, konstruktiv feedback og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Du kan læse mere om Uddannelses- og Forskningsministeriet her: www.ufm.dk.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Jonas Zielke Schaarup på telefonnummer 7231 8118 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde i uge 2 og anden samtalerunde i uge 3. I forbindelse med første samtale vil der være en faglig opgave, og mellem første og anden samtalerunde gennemføres der personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores to styrelser. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, økonomi, it, HR og service.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 13.12.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Vil du være praktikant i Bruxelles for dansk erhve...

    Fri kontakt
    DI arbejder i Bruxelles med en lang række politiske områder. Det gælder brede dagsordener som det indre marked, digital transformation, industripolitik og grøn omstilling til mere specifikke dagsordener som sundheds-, miljø- og handelspolitik. Kort sagt, alt hvad der berører erhvervslivets interesser.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Professional Indemnity Underwriter

    Fri kontakt
    Trives du med fagligt komplekse problemstillinger og afvekslende sager, der sjældent er ens? Kan du arbejde i krydsfeltet mellem risikovurdering og kommerciel interesse ud fra en værdibaseret og samarbejdsorienteret tilgang? Vil du arbejde i en global forsikringskoncern med gode muligheder for faglig udvikling?
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
20. september 2024 2
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1