Dygtig og ambitiøs medarbejder til tværgående klimapolitik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du bidrage til at realisere regeringens ambitioner på klima-, energi- og forsyningsområdet? Er du fagligt stærk og kan du udarbejde solide beslutningsoplæg, er du dygtig til koordinering og processtyring og vil du medvirke til at give klima-, energi- og forsyningsministeren et godt afsæt for drøftelser i såvel regeringsudvalg som forligs- og aftalekredse? Så har vi en spændende ledig stilling til dig.

Om jobbet Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet skal drive regeringens arbejde med at omstille Danmark til et fossilfrit samfund. Departementet har derfor oprettet et centralt placeret sekretariat med henblik på at forberede ministerens deltagelse i regeringsudvalg samt koordinere større politiske sager på tværs af ministeriet og i samarbejde med andre ministerier, hvor de politiske løsninger går på tværs, fx implementering af klimaloven.

Sekretariatet arbejder bl.a. med

  • Forberedelse af ministerens deltagelse i GU- og ØU-møder
  • Ministerbetjening på tværgående klimapolitik, herunder koordinering af tværgående regeringssager, politiske udspil og forhandlinger
  • Implementering af aftaler, herunder ansvar for klimalovens årshjul
  • Sparring og koordinering med ministeriets fagteams om regeringssager og –processer samt møder i forligs- og aftalekredse
  • Sekretariatsbetjening af Grønt Erhvervsforum og koordinering af arbejdet med klimapartnerskaberne
  • Organisationsudvikling samt interne processer og strategier.

De konkrete arbejdsopgaver vil blive tilpasset dine kompetencer, erfaring og interesser mv.

GU/ØU-sekretariatet består af 9 medarbejdere og er placeret i ministeriets Center for Vision og Strategi. Centeret består udover GU/ØU-sekretariatet af ministeriets teams for strategi, presse og kommunikation samt Ministersekretariatet og Direktions- og Udviklingssekretariatet.

Om dig Du vil blive ansat som enten fuldmægtig eller specialkonsulent afhængig af dine kvalifikationer. Du kan derfor både være nyuddannet eller have nogle års erfaring, gerne fra centraladministrationen. Det vil i så fald være en fordel, hvis du har god erfaring med udarbejdelse af regeringssager og forberedelse af politiske møder samt kendskab til klima-, energi-, og forsyningsområdet.

Du vil i jobbet skulle bidrage til at koordinere større, tværgående sager med andre ministerier, ligesom du skal kunne holde overblik over mange verserende sager på samme tid og sikre styring af processer med mange interessenter og bidragsydere. Derudover skal du være klar over, at der i perioder kan være en stor arbejdsbyrde.

Vi forventer, at du:

  • Har en relevant videregående uddannelse, fx cand.polit., cand.scient.oecon, cand.oecon., cand.scient.pol., e.lign. med et godt resultat
  • Kan tage selvstændigt ansvar for at drive større tværgående koordinering og politiske processer
  • Er fagligt stærk og har gode analytiske kompetencer
  • Er ambitiøs og vil gøre en forskel
  • Har god politisk forståelse og sans for politisk kommunikation.
  • Kan formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig måde på skrift og i tale
  • Arbejder struktureret, velorganiseret og effektivt både alene og sammen med kolleger
  • Har gode samarbejdsevner - også i relation til eksterne samarbejdsparter.

Vi tilbyder
  • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds
  • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder
  • Et stærkt fokus på at flytte tingene på et højt fagligt og professionelt niveau
  • Gode personlige udviklingsmuligheder med mulighed for at præge egne opgaver.
  • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og engagement
  • Et dedikeret team, der ønsker et stærkt sammenhold.

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har vi fokus på internationale og nationale karriereveje, og derfor kan en ansættelse hos os på sigt føre til andre stillinger i og uden for koncernen. Klima, energi og forsyning er områder med stor international bevågenhed. En stilling i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet kan derfor være et første skridt i en international karriere som udsendt attaché for ministeriet ved danske ambassader eller som ansat ved andre internationale organisationer og agenturer.

Løn- og ansættelsesvilkår Stillingerne er på fuld tid. Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Peter Christian Baggesgaard Hansen, ☏ 21 17 44 20, [email protected] eller souschef Jon Pedersen, ☏ 51 23 85 73, [email protected]

Ansøgning Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest mandag d. 16. august. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingen er til besættelse hurtigst muligt.

Vi indkalder løbende til samtaler og du skal i forbindelse med samtalen være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb.

Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Om departementet I departementet er vi ca. 200 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for klima-, energi- og forsyningsområdet - både i og uden for ministeriet. To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø – både i og uden for arbejdstiden.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Mandag den 16. august 2021

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Bar Supervisor, full-time, Cube Bar - Scandic Webe...

    Fri kontakt
    Job Description. Can you stay calm and collected, even when the bar is full to bursting, and make sure every cocktail is served with respect for the delicious ingredients? Then we believe you could be our new Bar Supervisor at Cube Bar at Scandic Webers.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Manager Groupdesk, Scandic Group & Meeting, Denmar...

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og sætter scenen for en god mødekultur, så tror vi på, at du er vores nye Groupdesk Manager, Scandic Group & Meeting. Vi ved, at du har overblik og er god til at kommunikere, guide og skabe rammerne for de bedste møder og konferencer.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
4. oktober 2024 2
3. oktober 2024 2
2. oktober 2024 2
1. oktober 2024 2
30. september 2024 2
29. september 2024 2
28. september 2024 2
27. september 2024 2
26. september 2024 2
25. september 2024 2
24. september 2024 2
23. september 2024 2
22. september 2024 2
21. september 2024 2
20. september 2024 2
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1