Ph.d. i seismisk dataindsamling, processering og modellering i forbindelse med onshore CCS-planlægning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Lagring af CO2 i den danske undergrund er en løsning på klimarelaterede problemer, som har fået tiltagende bevågenhed inden for de seneste år. GEUS står i spidsen for en omfattende kortlægning af den danske undergrund og sammen med forskningsmiljøer ved Københavns Universitet og Uppsala Universitet, udvikler og anvender vi seismiske metoder til kortlægning af undergrunden til CO2-lagringsformål. Ph.d.-projektet omhandler seismisk dataindsamling samt processering, modellering og fortolkning af disse data.

Jobindhold

Som ph.d.-studerende vil du deltage i kommende seismiske dataindsamlinger og efterfølgende blive involveret i og få medansvar for seismisk databehandling.

Du vil indgå i tværdisciplinære teams, hvor du sammen med geologer og geofysikere vil fortolke data og opstille modeller for undergrunden, blandt andet baseret på seismisk modellering. Du skal følge ph.d.-studiet indenfor de rammer, som er beskrevet ved Ph.d.-skolen ved SCIENCE (www.science.ku.dk), herunder skal du blandt andet påregne et udlandsophold i løbet af dine ph.d.-studier, ligesom du vil deltage i undervisning ved Københavns Universitet samt formidlingen af resultater og undersøgelser ved konferencer og workshops.

Dine kvalifikationer

En bachelor- eller kandidatgrad inden for geologi, geofysik eller relaterede fag. Kendskab til geofysiske metoder og flair for kvantitativ modellering er en fordel.

Der vil desuden blive lagt vægt på ansøgerens evne til at samarbejde på tværs af discipliner og med mennesker fra forskellige institutioner og med forskellig baggrund. Der vil være en del kommunikation med lokale borgere og myndigheder i Danmark i forbindelse med dataindsamlingen, hvilket kræver gode formuleringsevner på dansk. Ansøgeren må desuden beherske engelsk på et vist niveau for at kunne indgå i de forskningsmæssige samarbejder.

Afdeling for Geofysik og Sedimentære Bassiner

Afdelingen er primært engageret i at løse geologiske opgaver inden for energiressourcer, energilagring, natur og miljø. Aktiviteterne omfatter deltagelse i forskningsprojekter (både nationale og internationale), kortlægning og efterforskning i samarbejde med de danske og grønlandske myndigheder - både i forbindelse med programmet for den udvidede kontinentalsokkel og med arbejdet på de atlantiske kontinentalrande samt eksternt finansierede forsknings- og konsulentopgaver specielt inden for CCS, geotermi og energilagring.

Afdelingens medarbejdere deltager i tværfaglige projekter på GEUS og med universiteter og andre forskningsinstitutioner. Avancerede modellerings- og kortlægningsværktøjer som f.eks. bassinmodellering og kortlægning af geologiske strukturer bliver benyttet i forbindelse med konsulent- og forskningsopgaver. Afdelingen består af 27 specialiserede og dedikerede folk med høj international forsknings- og rådgivningsrenomé, som arbejder inden for en lang række af geofysiske og geologiske emner i relation til den dybe undergrund.

GEUS tilbyder

  • Et kreativt og tværfagligt forskningsmiljø
  • Et levende og uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede kolleger
  • Udviklingsmuligheder og adgang til kurser og anden efteruddannelse
  • Familievenlig arbejdsplads med flextidsordning
  • Et aktivt foreningsmiljø med personale- og kunstforening
  • Motionscenter med tilknyttet fysioterapi på arbejdspladsen

Løn og ansættelsesforhold

I henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante forhandlingsberettigede faglige organisation.

Ansøger, der har opnået en relevant kandidatgrad, vil blive ansat som ph.d.-stipendiat i GEUS, Afdeling for Geofysik og Sedimentære Bassiner. Ansættelsen forudsætter, at ansøgeren optages på Ph.d.-skolen ved SCIENCE, Københavns Universitet (KU). Ansættelsen som ph.d.-stipendiat er på fuld tid og maksimalt 3 år.

Ansøger, der endnu ikke har opnået en kandidatgrad, vil blive indskrevet på ph.d.-skolen, den integrerede uddannelse (3+5) samtidig med indskrivningen på kandidatstudiet ved KU-SCIENCE. Varigheden af den integrerede uddannelse afhænger af antallet af point, du har bestået på din kandidatuddannelse. Indtil kandidatgraden er opnået, er du ansat på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (KU), og der udbetales et legat dels i form af 48 SU-klip plus løn for arbejde (undervisning og supervision etc.). Arbejdet udgør 150 timer om året. Et SU-klip udgør kr. 6.397,00 pr. måned. Efter opnåelse af kandidatgrad vil du blive ansat som ph.d.-stipendiat i GEUS, Afdeling for Geofysik og Sedimentære Bassiner.

Læs mere om regelsæt og krav for optagelse som ph.d.-studerende på www.Science.ku.dk.

Ved ansættelse som ph.d.-stipendiat i GEUS vil ansættelsesområdet være Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Vi betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger

Kan fås ved henvendelse til statsgeolog Nina Skaarup (GEUS) på tlf. 2222 1676, e-mail [email protected] eller professor Lars Nielsen (KU) på tlf. 2030 1393, e-mail [email protected].

Ansøgning

Ansøgningen skal være vedlagt et CV, bachelor- og evt. kandidatbevis, et karakterudskrift samt evt. kontaktoplysninger på referencepersoner (max. 2).

Ansøgning sendes via GEUS’ hjemmeside www.geus.dk under Job og Uddannelse og skal være GEUS i hænde senest torsdag den 27. oktober 2022 kl. 12.00.

Ansøgninger modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Torsdag den 27. oktober 2022

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Er du passioneret omkring at omsætte tal og data til brugbare indsigter? Har du evnen til at formidle komplekse resultater på en enkel og forståelig måde? Og kunne du tænke dig at blive en del af et team med engagerede og dygtige kolleger?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0