Commercial Manager Wind/Solar

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Som vores nye commercial manager vil du arbejde sammen med kollegerne i afdelingen og resten af organisationen, om at sikre både et tilfredsstillende økonomisk afkast og en teknisk god performance på vores investeringer i solparker og vindmøller, onshore og offshore.

Du vil bidrage til at optimere vores portefølje løbende, så vi bliver endnu mere konkurrence- og bæredygtige. Eksempelvis kigger vi på levetidsforlængelse af vores gamle vindparker, synergimuligheder (PtX) og genanvendelsesstrategi af sol- og vindkomponenter.

Din dybe forståelse af sol- og vindparkers value drivers vil komme i spil. Vores portefølje består på i høj grad af nye vindmøller, hvor du vil være med til at sætte rammerne for den langsigtede strategi for service, herunder bl.a. styring og løbende optimering af driftsbudgetter i tæt samarbejde med de tekniske asset manager.

Derudover er vi i gang med at opbygge en solportefølje. Som commercial manager vil du, samarbejde med andre dele af vindforretningens værdikæde, f.eks. bistå OPEX modellering på tværs af HOFORs land- og havvind og solparker for at sikre en optimal O&M strategi for de nye projekter.

Hertil er tanken, at du som commercial manager skal løse risk management opgaver for Vind, samt identifikation og håndtering af eventuelle tværgående risici mod HOFORs overordnede risikoprofil.

Dine primære arbejdsopgaver vil være:

  • Optimering af det økonomiske afkast af vores aktiver:
    • Etablering af business cases - Forbedre beslutningsgrundlaget for HOFORs engagement i merværdierne ved at engagere sig i f.eks. PtX-løsninger
    • Forbedring af OPEX-budgetter - Erstatte nøgletal med mere præcise bud på OPEX i asset-lifetime.
    • Opfølgning på budgetter: Systematisk opfølgning på samtlige investeringer
    • Key-Account for HOFORs vind- og solparks forsikringer

  • Risk Management:
    • Risikostyring: definere vinds risiko-appetit
    • Rapportere på risici og status i forretningen
    • Sikre vedligeholdelse af forretningens risikoregister
    • Sikre tværfaglig vurdering af risici og passende kontroller identificeres og registreres

  • Deltage i udvikling af driftsstrategi for nye sol- og vindparker
    • Etablering af OPEX-budget
    • Kvalitetssikring i projektfasen


Du får en central rolle i at sikre den langsigtede økonomi i vores sol- og vindmølleinvesteringer. Du får kontakt til de eksterne leverandører og vil blive inddraget i vores indsatser for at optimere alle dele af værdikæden i sol og vind. Dine opgaver omfatter alle aspekter af drift og asset management, fra forhandling af servicevilkår og opfølgning på servicekontrakter til optimering af den langsigtede indtægt fra salg af el.

Som commercial manager bliver du en del af HOFORs Vind-afdeling. Afdelingen består af 23 dygtige og engagerede medarbejdere, som arbejder inden for områderne Landvind, Sol, Havvind samt Drift og Asset Management. Du vil arbejde tættest med dine otte kolleger i Drift & Asset Management teamet.

Økonomisk velfunderet og erfaren commercial manager

Vi forventer, at du har en uddannelse i Economics, Business Administration eller anden tilsvarende økonomisk baggrund. Kandidater med en teknisk baggrund og en stærk økonomisk profil kan også komme i betragtning.

Vi forestiller os, at du har flere års erfaring fra en lignende stilling eller erfaring fra sol- eller vindsektoren, eksempelvis hos en vindmølleleverandør eller solparksejer. Det er essentielt, at du kan se sammenhængen mellem teknologi, drift og den kommercielle side af at drive en sol- eller/og vindmøllepark, samt du har erfaring med OPEX-modeller.

Du er drevet af at optimere og drive parkerne i god asset management-stil. Det er vigtigt, at du evner at bevare overblikket over de økonomiske udfordringer og at du er god til at kommunikere til kolleger og samarbejdspartnere. Du går til arbejdsopgaverne med en positiv indstilling og du har lyst til at dele din viden og skabe resultater gennem godt samarbejde.

Vi lægger vægt på, at du har stærke kompetencer inden for projektledelse, har god forretningsforståelse og er udviklingsorienteret. I HOFOR arbejder vi målrettet med at optimere og forbedre arbejdsgange og processer, og du skal derfor have blik for forbedringsmuligheder.

Vi forventer, at du kan kommunikere flydende på dansk og engelsk, både mundtligt og skriftligt.

Bliv en del af en større udvikling

I HOFOR bliver du en del af en fælles vision: Vi vil skabe bæredygtige byer baseret på klima- og miljørigtige forsyningsløsninger.

Du bliver en del af Danmarks største forsyningsselskab og vil være med til at skabe fremtidens forsyning. Vi har store ambitioner, og du vil bidrage til opnåelsen af Københavns Kommune mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Produktion af vedvarende energi er en væsentlig forudsætning for at realisere denne målsætning, og derfor opfører vi vind- og solparker flere steder i landet.

Læs mere om HOFOR og vores vision om at skabe bæredygtige byer og vores sol- og vindmølleprojekter på HOFOR.dk/baeredygtige-byer/vindmoeller/.

Klar til at ansøge?

Har du konkrete spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionsleder, Jan-Hendrik Ahrenkilde Wunsch, på telefon 2795 4429.

Ansøgningsfristen er den 22. august 2021.

Vi forventer løbende at holde ansættelsessamtaler, og opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt.

Forventet ansættelse pr. 1. oktober 2021.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København S
  • Søndag den 22. august 2021

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København S over tid

Dato Alle jobs som øvrige
2. juli 2024 71
1. juli 2024 74
30. juni 2024 79
29. juni 2024 79
28. juni 2024 76
27. juni 2024 77
26. juni 2024 74
25. juni 2024 72
24. juni 2024 75
23. juni 2024 72
22. juni 2024 73
21. juni 2024 73
20. juni 2024 75
19. juni 2024 76
18. juni 2024 79
17. juni 2024 79
16. juni 2024 78
15. juni 2024 77
14. juni 2024 77
13. juni 2024 76
12. juni 2024 74
11. juni 2024 75
10. juni 2024 72
9. juni 2024 74
8. juni 2024 74
7. juni 2024 76
6. juni 2024 72
5. juni 2024 71
4. juni 2024 75
3. juni 2024 75
2. juni 2024 76