Senior Cyberanalytiker til nyt analysecenter i Sundhedsdatastyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Vil du være med til at sikre, at den danske sundhedssektor i fremtiden står endnu stærkere over for cybertrusler? Er du klar til at blive en del af et ambitiøst team, der prioriterer faglighed og udvikling højt? Så er her en unik mulighed for at blive en del af vores enhed og gøre en forskel for sundhedssektoren.

Sundhedssektoren har et konstant fokus på at højne cybersikkerheden. Det betyder, at vi som sektor nu etablerer funktioner til overvågning- og analyse af cyberaktivitet i sundhedssektorens systemer og infrastruktur. En centralt del af dette er et nyt analysecenter hos den Decentrale cyber-og informationssikkerhedsenhed i Sundhedsdatastyrelsen. I tæt samarbejde med sektorens aktører, vil vi i analysecenteret arbejde målrettet for at være på forkant, når det drejer sig om at opdage uønsket aktivitet i sundhedssektoren.

Om Cyber- og Informationssikkerhed
Sundhedsdatastyrelsen er en væsentlig aktør i det danske sundhedsvæsen, som hver dag behandler store mængder personfølsomme data til patientbehandling, forskning, klagesagsbehandling, tilsyn, kvalitetssikring og meget mere. Vores afdeling Cyber- og Informationssikkerhed (CIA) har til opgave at sikre, at disse oplysninger bliver beskyttet bedst muligt.

Afdelingen varetager funktionen som Decentral cyber- og informationssikkerhedsenhed (DCIS) i forhold til cyber- og informationssikkerhedsstrategien på sundhedsområdet. Dette indebærer, at vi sammen med sundhedssektorens aktører udmønter sektorens strategi for cyber- og informationssikkerhed. Det er som led i dette strategiarbejde, at vi nu etablere et centralt analysecenter sammen med sektorens aktører.

Din hverdag hos os
Som cyberanalytiker arbejder du med bearbejdning, analyse, vurdering og formidling af data. Du vil få nær kontakt og dagligt samarbejde med sektorens aktører og relevante myndigheder. Det er derfor vigtigt for opgavevaretagelsen, at du forstår værdien af det tværfaglige samarbejde og videndeling.

Frem for alt vil du være ansvarlig for at finde trusler, sårbarheder og uønsket aktivitet i sundhedssektoren. Du vil derfor også komme til arbejde med flere forskellige tekniske perspektiver for at sikre den bedst mulige cyber- og informationssikkerhed.

Du vil i funktionen arbejde tæt sammen enhedens øvrige medarbejdere, der alle bidager til, at vi kan stille et stærkt hold med høje ambitioner. I rollen som senior analytiker vil dine opgaver primært være at drive, koordinere og være retningsgiver for din egen og resten af teamets indsats inden for områderne:

  • Daglig gennemgang, analyse og triagering af aktivitetsdata og anomali informationer.
  • Threathunting i tæt samarbejde med sundhedssektorens aktører.
  • Deep dive og trendanalyse på logs og anomali data.
  • Opbygning og formidling af cybersituationsoverblik for sundhedssektoren.
  • Dagligt samarbejde med sektorens aktører og Security Operation Centre.
  • Secondline i 24/7 rådighedsvagten og ”single point of contact” for sundhedssektorens operative kapaciteter til analyse centeret.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse inden for teknisk cybersikkerhed (f.eks. datalogi, master i cyber fra DTU eller lignende) eller tilsvarende praktisk erfaring indenfor cybersikkerhedsbranchen. Det er afgørende, at du har mod på at møde opgaver med et åbent sind og kan se værdien i at arbejde innovativt inden for dit fag.

Du fungerer godt i en travl og tværfaglig hverdag, hvor akutte og ikke-planlagte opgaver ofte må prioriteres over andre arbejdsopgaver. Vi ser gerne, at du brænder for dit fag og har lyst til at være med til at udvikle og styrke sektoren og derved gøre en forskel på et nationalt plan.

Som senior analytiker forventer vi, at du formår at holde overblik og evner at træffe selvstændige beslutninger, samt at du forstår vigtigheden ved god kommunikation og videndeling.

Relevante kandidater til denne stilling har erfaring med at arbejde analytisk med tekniske data og cybersikkerhedsværktøjer og systemer såsom logmanagent, SIEM systemer, network detection and respons enheder, Cloud sikkerhed, sårbarhedsscannere og trusselsinformationer.

Du er derfor også bekendt med, hvordan du anvender systemer som logpoint, elasticSearch, LogRhythm, Logstash, Darktrace, Wireshark, Kali Linux, Parrot, powershell, cloud app security, ChaosSearch og kan derudover læse og forstå event logs og CVE/CVSS.

Vi tilbyder
Du bliver en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi arbejder målrettet inden for cyber- og informationssikkerhed, i en afdeling med et uformelt, dynamisk og socialt arbejdsmiljø med engagerede og dygtige kollegaer. Vi vil være med til at sætte dagsorden, når der arbejdes cybersikkerhed. Vores tilgang til arbejdet med opgaver og udfordringer er nytænkende og agil.

Der er god mulighed for relevant videreuddannelse og certificeringer i ansættelsesperioden.

Vi er en fleksibel arbejdsplads med en 37 timers arbejdsuge.

Om ansættelsen
Ansættelsen sker enten i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation, eller efter gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-fællesoverenskomsten), og den til enhver tid gældende organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/Stat.

Du skal forvente at skulle igennem et sikkerhedsgodkendelsesforløb.

Kontakt os gerne
Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte afdelingschef Søren Bank Greenfield på tlf. 4040 9146.

Du kan læse mere om, hvad vi laver på www.sundhedsdatastyrelsen.dk.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Vi forventer at afholde samtaler i uge 43 og 44.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København S
  • Søndag den 24. oktober 2021

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at hjælpe? Så tror vi på, at du er vores Bellboy på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København S over tid

Dato Alle jobs som øvrige
2. juli 2024 71
1. juli 2024 74
30. juni 2024 79
29. juni 2024 79
28. juni 2024 76
27. juni 2024 77
26. juni 2024 74
25. juni 2024 72
24. juni 2024 75
23. juni 2024 72
22. juni 2024 73
21. juni 2024 73
20. juni 2024 75
19. juni 2024 76
18. juni 2024 79
17. juni 2024 79
16. juni 2024 78
15. juni 2024 77
14. juni 2024 77
13. juni 2024 76
12. juni 2024 74
11. juni 2024 75
10. juni 2024 72
9. juni 2024 74
8. juni 2024 74
7. juni 2024 76
6. juni 2024 72
5. juni 2024 71
4. juni 2024 75
3. juni 2024 75
2. juni 2024 76