Uddannelsespolitisk chefkonsulent

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Brænder du for den uddannelsespolitiske dagsorden og STEM-området, og har du erfaring med relevant politisk arbejde, så søger Ingeniørforeningen, ida en Uddannelsespolitisk Chefkonsulent, der sammen med engagerede kolleger i afdelingen Politik, Analyse og Presse skal orkestrere og varetage idas stemme på området.

Danmark oplever specifikt nu og i de kommende årtier en akut mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, hvilket kan blive flaskehalsen for udviklingen mod et stadig mere højteknologisk produktionsland og foregangsland i den grønne omstilling. idas overbevisning er, at Danmark skal leve af ny teknologi og smartere anvendelse af viden, hvorfor det uddannelsespolitiske område i organisationens optik spiller en absolut nøglerolle.

idas kernesag på uddannelsesområdet er således at sikre kapacitetsopbygning med høj kvalitet på STEM-uddannelser og herunder et særligt fokus på it-området og grønne kompetencer, hvor manglen er størst. idas ambition er, at organisationen skal være en markant og indflydelsesrig aktør ift. at øge udbuddet af STEM studiepladser så den efterspørgsel, der er i erhvervslivet og den offentlige sektor, kan imødekommes.

Stillingen som Uddannelsespolitisk Chefkonsulent

Med stillingen følger ansvaret for hele det uddannelsespolitiske område fra folkeskole til Ph.D med overvejende fokus på diplom- og civilingeniørområdet samt de naturvidenskabelige uddannelser i overensstemmelse med idas ambitioner.

Chefkonsulenten har således hovedansvaret for at varetage det politiske indflydelsesarbejde over for Christiansborg, centralforvaltningen og andre relevante aktører – herunder at formidle kompliceret viden gennem storytelling både i en-til-en-møder,i større forsamlinger og i pressen. Oftest vil det være idas formand eller formanden for uddannelsesudvalget, der optræder i medierne, men Chefkonsulenten agerer også talsperson på området af og til.

Derudover bistår Chefkonsulenten uddannelses- og forskningsudvalget under idas Hovedbestyrelse med blandt andet at udvikle og formulere idas uddannelsespolitik og holder sig velorienteret omkring analyser og nøgletal for i samarbejde med analyseafdelingen at kunne udarbejde troværdige baggrundspapirer til brug for det politiske arbejde og pressearbejdet.

Endelig bistår Chefkonsulenten med at skabe synlighed omkring idas mærkesager på uddannelsesområdet via øvrige kommunikationskanaler på SoMe som Twitter og LinkedIn.

Den ideelle kandidat

Den kommende Uddannelsespolitiske Chefkonsulent har minimum fem års erfaring med relevant politisk arbejde fra for eksempel et universitet, Christiansborg, ministerium, tænketank/interesseorganisation eller lignende.

Endvidere har kandidaten indblik i universiteternes økonomi og styring samt den centrale lovgivning og en stor viden om uddannelse generelt. Dertil kommer lysten og evnerne til at formidle kompliceret viden gennem storytelling både i en-til-en-møder og i større forsamlinger.

For at kunne indfri idas høje ambitioner for at øge organisationens uddannelsespolitiske synlighed i den offentlige debat, vil en fornemmelse for timing og "nyheden" også være nødvendig - naturligvis i samarbejde med presseafdelingen.

Med sig har kandidaten endvidere et solidt, relevant netværk, som også kan inddrages i strategiske samarbejder på det uddannelsespolitiske område.

Den kommende Uddannelsespolitiske Chefkonsulent har desuden:

  • Erfaring med intern og ekstern rådgivning samt formidling af kompliceret viden omkring det uddannelsespolitiske felt.
  • Forståelse for STEM området
  • Erfaring med at samarbejde med en presseafdeling/forståelse for pressearbejdet herunder, hvad der er/skaber en "nyhed" samt timing af denne.
  • Opdateret viden i form af relevante analyser og nøgletal på uddannelsesområdet.
  • Gerne erfaring med at samarbejde med øvrige akademikerorganisationer og Akademikerne.
  • En relevant videregående uddannelse på kandidatniveau – gerne cand.scient. pol. eller lignende.

Som person har kandidaten i særlig grad et vindende væsen, politisk tæft og en team-orienteret, åben og motiverende samarbejdsstil. Evnerne til at at lytte og være en del af holdet samt karakteristika som udadvendt, troværdig og personlig gennemslagskraft vægtes desuden højt.

Om det potentielle samarbejde og vejen dertil

Området Politik, Analyse og Presse udfører politisk interessevaretagelse, sekretærbetjening af idas politiske udvalg, pressekontakt og analyser og består af tre afdelinger med i alt 16 konsulenter og fire studentermedhjælpere under ledelse af Afdelingschef Søren Lauridsen.

Området har stort fokus på det tværfaglige samarbejde blandt forskellige kompetencer på daglig basis. Afdelingen er en stabsfunktion for hele Ingeniørforeningen og forankret hos den administrerende direktør.

Arbejdssted er i idas lokaler på Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V, og det daglige arbejde foregår i et åbent kontorlandskab i lyse lokaler på Kalvebod Brygge med udsigt til vandet og en fremragende frokostordning.

ida har gode arbejdsforhold og arbejder "fri af tid og fri af sted", hvilket betyder, at medarbejderne selv har mulighed for at tilrettelægge arbejdstiden samt hjemmearbejde i det omfang, opgaverne tillader det. Organisationen arbejder således ud fra et princip om, at der er sammenhæng mellem at brillere på job og forløses som menneske. ida kalder dette "Work-life Brilliance".

Vi glæder os til at høre fra dig snarest muligt og senest den 13. september 2021. Kandidater vil løbende blive indkaldt til samtaler, og vi besætter stillingen, når vi står med den rette kandidat. Tiltrædelse vil være 1. november.

Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst i huset.

Stillingen har reference til Lotte Ellegaard, Politisk Chef, som Birgitte Rasmussen, Nordic Headhunting bistår med at besætte stillingen. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Lotte Ellegaard på 20 83 57 62/ [email protected] eller Birgitte Rasmussen på 28908527/[email protected]

Bemærk, at du kun kan søge jobbet via vores rekrutteringssystem. Vi behandler ikke ansøgninger sendt pr. email eller lignende.

Du kan læse mere om ida og området Politik, Analyse og Presse her.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Bar Supervisor, full-time, Cube Bar - Scandic Webe...

    Fri kontakt
    Job Description. Can you stay calm and collected, even when the bar is full to bursting, and make sure every cocktail is served with respect for the delicious ingredients? Then we believe you could be our new Bar Supervisor at Cube Bar at Scandic Webers.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Manager Groupdesk, Scandic Group & Meeting, Denmar...

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og sætter scenen for en god mødekultur, så tror vi på, at du er vores nye Groupdesk Manager, Scandic Group & Meeting. Vi ved, at du har overblik og er god til at kommunikere, guide og skabe rammerne for de bedste møder og konferencer.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København V over tid

Dato Alle jobs som øvrige
4. oktober 2024 5
3. oktober 2024 5
2. oktober 2024 5
1. oktober 2024 5
30. september 2024 6
29. september 2024 5
28. september 2024 5
27. september 2024 5
26. september 2024 4
25. september 2024 4
24. september 2024 4
23. september 2024 4
22. september 2024 5
21. september 2024 5
20. september 2024 5
19. september 2024 5
18. september 2024 5
17. september 2024 5
16. september 2024 5
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 5
12. september 2024 5
11. september 2024 5
10. september 2024 6
9. september 2024 6
8. september 2024 4
7. september 2024 4
6. september 2024 4
5. september 2024 6
4. september 2024 6