Testere til forretningskritiske it-projekter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Brænder du for at sikre kvaliteten af de forretningskritiske it-løsninger, der anvendes i uddannelsessystemet i Danmark? Finder du mening i at skabe brugervenlighed og sammenhæng på statens digitale platforme og trives du med den agile arbejdsmetode? Så vil du opnå arbejdsglæde i vores agile teams, hvor vi nu søger flere testere til Styrelsen for It og Læring.

Styrelsen for It og Læring (STIL) har ansvaret for udvikling og drift af alle Børne- og Undervisningsministeriets (BUVM) forretningskritiske it-løsninger – f.eks. Unilogin, Nationale test og Optagelse.dk. Lige nu søger vi nye kolleger, der vil sætte en ære i, at kvalitet bygges ind i løsningen gennem hele udviklingsprocessen, så børn og unge får robuste og sikre it-løsninger af den højeste kvalitet.

Ambitiøs styrelse, der vil være blandt de bedste!
Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi er ambitiøse og har et mål om at blive de bedste i staten til at skabe værdi ved hjælp af it. Vi går engagerede på arbejde, fordi vi finder mening i, at de elever, lærere, forældre, virksomheder og kolleger, der bruger vores digitale løsninger, skal opleve dem som sammenhængende og brugervenlige.

Om stillingerne
Du bliver en del af en organisation, der arbejder målrettet efter at professionalisere vores test- og testmanagementsetup i udviklingen af it-løsningerne, og vi vil meget gerne inddrage dine erfaring og dine kompetencer, så vi sammen udvikler os. Vi har indført agile arbejdsmetoder i udviklingsprocesserne, og arbejdet med test og testmanagement indtænkes som en integreret del af hele udviklingsprocessen: Fra idé til den færdige løsning.

Vi søger lige nu testere til 3 områder, hvor du får arbejdsplads i enten København eller Aarhus:

Tilskudsadministrationen (København):

Her vil du få tværgående testansvar på tværs af tre agile teams. De tre teams har ansvaret for udvikling af ny it-løsning til håndtering af BUVM’s tilskudsadministration, der i dag udbetaler tilskud for ca. 45 mia. kr. årligt.

Beviser (Aarhus):
I team Beviser bliver du en del af et velfungerende agilt team, der sikrer, at alle beviser fra BUVM’s område bliver indsamlet for at sikre en sikker og effektiv overgang mellem forskellige uddannelser. Vi arbejder desuden efter en vision om at blive alle danskeres nationale uddannelsesbevismappe, som vi kan bruge, når vi vil søge uddannelse eller arbejde.

Uddannelsesmodellen (Aarhus):
I team Studieadministrative Systemer bliver du en del af et nyt udviklingsteam, der står over for et stort nyt udviklingsprojekt, der skal sikre, at hele sektoren har de grunddata som gør, at alle systemerne kan tale sammen sikkert og effektivt og med en høj datakvalitet.

Dine opgaver
Du får en helt central rolle i dit team, da du primært får til opgave at:

  • medvirke til at indarbejde kvalitet og test, allerede når krav og behov til løsningen beskrives
  • samarbejde med vores udviklingsleverandør om kvalitetssikring i udviklings- og testfasen
  • gennemføre risikoanalyser, beskrive testscenarier og testcases
  • gennemføre risikobaserede tests og afrapportere på kvaliteten
  • deltage i de tre teams løbende opgaver, fx bistå med kvalificering af fejl
  • være med til at sikre, at vi skaber brugbare løsninger af højeste kvalitet for vores mange brugere.


Din profil
Det er en fordel, hvis du har en relevant it-uddannelse, certificeringer inden for test, test management og/eller erfaring med risikobaserede tests. Hvis ikke du allerede er certificeret, vil du blive tilbudt at blive det i forbindelse med din opstart. Hos os kan vi garantere, at du løbende udvikler dig både gennem samarbejde med dine dygtige kolleger og gennem uddannelse og certificeringer efter behov. Vi opfordrer både erfarne og nyuddannede til at søge stillingen.

Du vil passe godt ind, hvis du:

  • arbejder struktureret og har et godt blik for detaljer
  • har gode samarbejdsevner
  • tager initiativ og formår at bevare overblikket, også når der er korte deadlines.

Om STIL
Styrelsen for It og Læring er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriet. Vores vision er, at vi skal være bedst i staten til at skabe værdi gennem it, digitalisering og data. Vi beskæftiger ca. 370 medarbejdere i København og Aarhus.

Løn og ansættelse
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i forhold til gældende overenskomst i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelsen evt. ske på konsulentniveau.

Stillingerne ønskes besat pr. 1. august 2022 eller snarest muligt.

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

Ansættelsesstedet er Styrelsen for It og Læring, Vester Voldgade 123, 1552 København V eller Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg.

Flere oplysninger
Hvis du har spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte kontorchef i København Klaus Østergård Jensen på tlf. 2523 4222 eller mail [email protected], eller kontorchef i Aarhus Signe Rønn Sørensen pr tlf. 2528 4800 eller mail [email protected]

Sådan søger du
Send din ansøgning, CV og eksamensbevis elektronisk via stillingsopslaget på vores hjemmeside www.stil.dk/om-styrelsen/job-i-styrelsen senest onsdag d. 1. juni 2022.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 23. Hvis du går videre til 2. samtalerunde, vil der være en kognitiv test (omtanke-test).
Du kan uploade din ansøgning indtil ansøgningsfristens udløb. Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb indgår ikke i den videre proces.

Læs mere om Styrelsen for It og Læring på www.stil.dk. Her kan du også møde en medarbejder og læse mere om vores rekrutteringsproces og arbejdsplads.

I Styrelsen for It og Læring ønsker vi en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.5.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V
  • Onsdag den 01. juni 2022

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Politisk konsulent til interessevaretagelse inden ...

    Fri kontakt
    Er du passioneret omkring mobilitet og har lyst til at arbejde for, at flere i fremtiden vælger den kollektive transport, særligt jernbanen? I DI Transport søger vi en engageret holdspiller til at styrke vores politiske arbejde med kollektiv mobilitet. Om jobbet.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • DI i Aarhus søger student til Erhvervsudvikling

    Fri kontakt
    Er du analytisk skarp og har interesse for dansk erhvervsliv? Har du lyst til at formidle DI’s politiske budskaber på de sociale medier og i pressen? Vil du gerne have indblik i, hvordan Danmarks største erhvervsorganisation arbejder?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Studenterjob i DI – Politik og analyse inden for f...

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde analyser, der giver erhvervslivet en stærk stemme på uddannelses-, forsknings- og diversitetsområdet? Dansk Industris afdeling for forskning, uddannelse og mangfoldighed søger en studentermedhjælper med stærke analytiske evner og en skarp pen. Om dig.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København V over tid

Dato Alle jobs som øvrige
7. september 2024 4
6. september 2024 4
5. september 2024 6
4. september 2024 6
3. september 2024 6
2. september 2024 4
1. september 2024 4
31. august 2024 5
30. august 2024 5
29. august 2024 5
28. august 2024 5
27. august 2024 4
26. august 2024 4
25. august 2024 4
24. august 2024 4
23. august 2024 4
22. august 2024 4
21. august 2024 4
20. august 2024 3
19. august 2024 3
18. august 2024 3
17. august 2024 3
16. august 2024 3
15. august 2024 3
14. august 2024 3
13. august 2024 3
12. august 2024 3
11. august 2024 3
10. august 2024 3
9. august 2024 3
8. august 2024 3