Institut for Idræt og Biomekanik indkalder hermed interessetilkendegivelser til en ph.d.-stilling inden for emnet: Fy...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Syddansk Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Interessetilkendegivelse vedr. ph.d.-projekt

Institut for Idræt og Biomekanik indkalder hermed interessetilkendegivelser til en ph.d.-stilling inden for emnet: Fysisk Aktivitet i Skoleregi med hovedfokus på fysisk form og kropssammensætning.

Projektet udføres i projekt ”Generation Sunde Børn” med tilknytning til forskningsenheden Sport og Sundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Ph.d.-stillingen løber 3 år med start pr. 1. januar 2023 eller snarest derefter og er fuldt finansieret af projektbevillingen fra Novo Nordisk Fonden.

Forskningsmiljø

Forskningsenheden Sport og Sundhed arbejder både med sundhedsfremmende fysisk aktivitet for alle aldersgrupper, samt præstationsanalyser, træning, testning og kostoptimering i eliteidræt.

Gruppen udbyder tillige en række kurser og seminarer i samarbejde med eksempelvis DIF, DBU, Divisionsforeningen, Team Denmark og en række patientforeninger. Sport og Sundhed arbejder meget med effektmålinger omkring sundhedsprofil, fysisk form, trivsel og læring. Forskningsenheden arbejder også med sammenhængen mellem træningsformer, effekter på kardiovaskulær, metabolsk og muskuloskeletal fitness, og effekterne i form af forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme, og effekterne på idrætsspecifik præstation. I den forbindelse benyttes og valideres de nyeste teknologier såsom GPS og radiobølgebaseret tracking samt invasive metoder såsom blod- og muskelanalyser. I gruppen arbejdes fler- og tværfagligt med ekspertise indenfor sports science, sports medicine, sports psychology og public health.

Projektbeskrivelse

Phd projektet relaterer sig direkte til projekt ”Generation Sunde Børn”, som er et ambitiøst forskningsprojekt, som skal bidrage til at udvikle et solidt forskningsbaseret fundament for, alle børn i Danmark får et godt og sundt liv i trivsel. Projektets formål er at fremme sund vægt og trivsel samt modvirke social ulighed i sundhed hos børn i alderen 6-9 år. Projektet undersøger effekterne på sundhed, fysisk form, motoriske funktioner, kognitive funktioner, trivsel og bevægelsesglæde for indskolingsbørn ved en bredspektret indsats omkring fysisk aktivitet, kost, skærmtid og søvn. I dette phd projektet, som ligger indenfor arbejdspakken omkring fysisk aktivitet i et samarbejde mellem SDU og KU, indgår udrulning af en indsats omkring fysisk aktivitet i skole, SFO og idrætsforeninger, blandt andet gennem brug af det skolebaserede motionskoncept FIT FIRST 10. Tillige indgår testning på 24 skoler, databehandling og videnskabelig publicering indenfor områderne omkring fysisk form og kropssammensætning.

Kvalifikationer

Stillingen ønskes besat med en person, der har en relevant kandidatuddannelse (cand.scient., cand.scient.san., cand.med. eller lignende). Ekspertise og erfaring med testning og datahåndtering omkring sundhedsprofil og fysisk form samt afvikling af trænings-, kursus- og undervisningsaktivitet vil være værdsat. Tilsvarende vil det være relevant at beskrive erfaring med skole, forenings- og børneområdet.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til:

Professor i Sport og Sundhed, Peter Krustrup

Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet

Tlf. +45 2116 1530. E-mail: [email protected]

Oplysning om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets ph.d.-uddannelse findes på Ph.d.-Skolens hjemmeside: http://www.SDU.dk/studieinfo/phdhealth/

Ansøgning/Interessetilkendegivelse

En ansøgning skal indeholde (som pdf.- eller docx.-filer):
  • motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet samt en beskrivelse af dine overvejelser over tilgange til projektet (max 2 side) (uploades under punktet ’Ansøgningsformular’)
  • en kort (max. 3 sider) ph.d.-projektbeskrivelse med fokus på, hvordan man undersøger fysisk form og kropssammensætning blandt indskolingsbørn. Projektbeskrivelsen skal indeholde en foreløbig specifikation af forskningsmål sammen med argumentation for relevante, teoretiske og metodiske tilgange. Endvidere et forslag til overordnet tidslinje for hele projektperioden.
  • curriculum vitae
  • kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)


Alle filer skal være i Pdf- eller Word-format. Den enkelt fil må ikke overstige 10 MB. Mangelfulde ansøgninger og ansøgninger indsendt efter deadline vil ikke blive behandlet.

Frist for modtagelse: Senest mandag d. 24/10 2022. Ved enighed om ovenstående mellem ansøger og hovedvejleder Peter Krustrup, udarbejdes herefter endelig projektbeskrivelse og ansøgning om indskrivning som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Ph.d.-studerende ansat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet aflønnes i henhold til gældende aftale mellem Finansministeriet og AC om lønnede ph.d.-stipendiater.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Odense M
  • Mandag den 24. oktober 2022

Lignende jobs

  • Øvrige i Odense SØ

    ApplyDo you want to play a key role in the development of installation of playgrounds and outdoor sports and fitness solutions? If you thrive on optimizing processes, developing guidelines, and..
    • Øvrige
    • Odense SØ
    Få mere info
  • Øvrige i Odense

    Er du servicemindet og kundeorienteret? Trives du i en alsidig og til tider travl hverdag med mange forskellige opgaver? Så er denne stilling helt sikkert noget for dig. Til [xxxxx]s afdeling..
    • Øvrige
    • Odense
    Få mere info
  • Øvrige i Odense

    Vil du gøre en forskel for unge, der er vokset op i en familie med misbrug? Og har du lyst til at blive en del af et engageret fællesskab af professionelle frivillige, hvor du får både erfaring, su..
    • Øvrige
    • Odense
    Få mere info
  • Øvrige i Odense

    Are you experienced in design and construction of new production facilities? Do you have strong communication skills and a solid technical background? Are you ready to transform technical knowledge..
    • Øvrige
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Odense M over tid

Dato Alle jobs som øvrige
2. juli 2024 19
1. juli 2024 19
30. juni 2024 20
29. juni 2024 20
28. juni 2024 22
27. juni 2024 22
26. juni 2024 23
25. juni 2024 24
24. juni 2024 21
23. juni 2024 21
22. juni 2024 21
21. juni 2024 20
20. juni 2024 19
19. juni 2024 19
18. juni 2024 19
17. juni 2024 18
16. juni 2024 18
15. juni 2024 18
14. juni 2024 18
13. juni 2024 17
12. juni 2024 16
11. juni 2024 16
10. juni 2024 16
9. juni 2024 17
8. juni 2024 17
7. juni 2024 17
6. juni 2024 17
5. juni 2024 17
4. juni 2024 17
3. juni 2024 16
2. juni 2024 21