Militærrådgiver til Nigeria

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for rådgivning og udvikling af militære kapaciteter og har du er stor interesse for Afrika. Så er du måske den person vi søger til at implementere samt videreudvikle Forsvarets maritime Freds- og Stabiliseringsprogram for Guineabugten.

Om os

Freds- og Stabiliseringsprogrammet for Guineabugten er et tematisk program med fokus på den danske indsats mod pirateri, væbnet røveri og anden maritim kriminalitet. Endvidere støtter programmet opbygningen af relevante enheder i samarbejde med det nigerianske forsvar og andre lande og institutioner i regionen.

Programmet omfatter primært kapacitetsopbygning i Nigeria og Ghana, og indeholder omfattende samarbejder med strategiske samarbejdspartnere som fx UK og USA. Der arbejdes med både maritime, værnsfælles og akademiske engagementer.

Det nuværende program med fokus på maritim sikkerhed løber frem til 2026, men det forventes, at der udvikles yderligere programmer i regionen med fokus på landmilitær kapacitetsopbygning.

Forsvarsministeriets andel af programmerne implementeres af Operationsstaben (J5G), der har det overordnede ansvar for implementering af programmer i hhv. Østafrika (HoA), Vestafrika (SAHEL), Guineabugten, Ukraine, Georgien og Syrien/Irak. J5G implementerer programmerne under anvendelse af rådgivere samt udsendelse af instruktørbidrag.

Om stillingen

Du skal i tæt samarbejde med J5G sagsbehandler og Forsvarsministeriets Center for Sikkerhed og Operationer implementere forsvarsministeriets engagementer i regionen, herunder også opgaver uden for rammen af Freds- og Stabiliseringsfonden.

Opgaven løses i tæt samarbejde med den militære rådgiver ved ambassaden i Accra, Ghana som er koordinationsansvarlig for det igangværende program, beskrevet i grunddokumentet ”Peace and Stabilisation Engagement Document 4” (PSED 4).

Du refererer i dit daglige virke til den danske ambassadør i Abuja, Nigeria. Nationalt refererer du til Operationsstaben (J5G) og Forsvarsministeriet.

Dine opgaver bliver;

• At understøtte evt. indsættelse af danske bidrag i regionen efter anmodning fra Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet. Du skal desuden understøtte processer vedrørende indgåelse af juridiske aftaler (SOFA, MOU, NV udveksling) i regionen efter direktiv fra Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen.
• At følge militære samt forsvars- og sikkerhedspolitiske udviklinger i regionen (Nigeria, ECOWAS osv.), med særlig fokus på maritim sikkerhed. Du skal desuden opretholde viden om hændelser og tendenser inden for maritim kriminalitet. Hertil skal du bistå, rådgive og vejlede Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen i myndighedernes indsatser mod maritim kriminalitet i Guineabugten, herunder også uden for det maritime freds- og stabiliseringsprogram. Desuden skal du bistå, rådgive og vejlede den Særlige Repræsentant for Maritim Sikkerhed i størst mulig omfang i tæt koordination med Forsvarsministeriet. Efter aftale repræsenterer du Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen i relevante samarbejdsfora med det formål at opbygge den regionale maritime sikkerhedsarkitektur, f.eks. i regi af MCF SHADE-GoG og G7++ FOGG.
• Fortsat at udvikle netværk og samarbejdsrelationer med relevante interessenter i regionen, herunder danske private maritime aktører. Endvidere skal du tilkendegive dansk støtte til målsætningen om at bidrage til stabiliseringen og pirateribekæmpelsen i Guineabugten, herunder bidrage til en række kommunikative aktiviteter, deltage i workshops og konferencer, afholde bilaterale møder m.m.
• At indberette løbende om nuværende og evt. kommende programmer samt andre relevante begivenheder i relation hertil, samt om den maritime sikkerhedssituation i Vestafrika, herunder regionens og landenes indsats i kampen mod pirateri og anden maritim kriminalitet. Ligeledes skal der rapporteres omkring Nigerias indre sikkerhed og det nigerianske militærs rolle i håndteringen heraf, specielt ift. situationen i det nordøstlige og sydøstlige Nigeria (anti-terror/maritime kriminalitet). Endelig hjemsendes statistiske indberetninger om den maritime situation i Vestafrika samt nyhedsklip i form af korte indberetninger på konkrete begivenheder i regionen. Jævnlig anvendelse af Twitter samt hjemsendelse af input til Forsvarets Instagram-opslag imødeses ligeledes sammen med løbende korte indberetninger om relevante hændelser vedrørende maritim kriminalitet og forsvarets aktiviteter i regionen.
• Endeligt at støtte den stedlige danske ambassadør i forsvarspolitiske og forsvarsrelaterede spørgsmål gennem daglig rådgivning samt fællesindberetninger.

Som akkrediteret forsvarsattaché vil du indgå i Nigerias internationale attachékreds. Du vil indgå i relevante møde- og planlægningsaktiviteter. Du vil indgå i ambassadens sikkerhedsteam og bidrage til udarbejdelse af relevante plankomplekser mv. og du vil være Danmarks militære repræsentant i en række internationale organisationer og mødefora. Endeligt vil du som forsvarets repræsentant skulle deltage i gennemførelsen af aktiviteter med samarbejdspartnere, herunder i ministerielle og militærpolitiske mødeaktiviteter.
Du er med til at betjene og rådgive Forsvarsministeriet og Forsvarschefen inden for dit ansvarsområde. Dette udmøntes gennem samarbejde og mødeaktivitet med Operationsstaben J5G og de øvrige militærrådgivere.

Du skal være forberedt på rejseaktivitet i forbindelse med udførelsen af dit opgavekompleks.

Om dig

Du:
• er major/orlogskaptajn. Du vil under udsendelsen blive tillagt midlertidig grad af oberstløjtnant/kommandørkaptajn.
• har helhedssyn og en veludviklet analytisk evne, og du kan arbejde selvstændigt.
• kan indgå i samarbejdsrelationer med nationale og internationale partnere på både operativt og strategisk niveau på både dansk og engelsk.
• Har forståelse for, hvilke mekanismer der kan/skal bringes i spil for at opnå målopfyldelse i samarbejde med lokale og internationale samarbejdspartnere, der ofte kommer fra kulturer med andre arbejdsmoraler og syn på fælles opgaveløsning.

Det er en fordel hvis du har erfaring med internationalt/multinationalt samarbejde samt med stabiliseringsindsatser. Et bredt netværk fra tidligere tjeneste er også en fordel, da opgaveløsningerne under Freds- og Stabiliseringsfonden altid gennemføres i en joint og ofte også i en combined ramme.

Endeligt er det en fordel, hvis du har forrettet tjeneste på styringsniveau 0 eller 1, og din evne til at arbejde selvstændigt og træffe afgørende beslutninger uden mulighed for sparing med nærmeste foresatte eller andre kollegaer vil være afgørende for din målopfyldelse i funktionen.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 27. oktober 2015 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5 som omfatter majorer og orlogskaptajner. Hvis du allerede er ansat som tjenestemand i forsvaret, kan du vælge at bibeholde denne ansættelsesform. Du vil da fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Hovedorganisationen af Officerer i Danmark og forsvarets Personelstyrelse om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte officerer i Forsvaret.

Stillingen er til besættelse for perioden 1. januar 2023, eller snarest derefter, for en tre-årig periode med mulighed for ét års forlængelse.

Du vil blive udstationeret under Udenrigsministeriets udetillægsordning, hvilket vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter, og du modtager er skattefrit udetillæg. Eventuelle skolesøgende børn vil kunne blive optaget på en af de internationale skoler i byen. Nigeria er en hardshippost (kategori F) hvorfor der vil være særlige forhold gældende i relation til f.eks. bevægelsesfrihed.

Via forsvarets HR-portal på FIIN and det forventede udetillæg beregnes.

Forud for tiltrædelse skal du opfylde flg. forudsætninger:
• Bestå Forsvarets fysiske basiskrav
• Være helbredsgodkendt til ”status operativ” (helbred og tænder)
• Være sikkerhedsgodkendt til HEMMELIGT

Fælles for alle Q’er er, at de skal kunne opretholdes under hele ansættelsesforløbet.

Der kan forventes krav om yderligere gennemførelse af forberedende kurser i UM-regi såsom CAC (Conduct After Capture), førstehjælp, kørekursus for armerede køretøjer og HEAT (Hostile Environment Awareness Training).

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil høre mere om stillingen er du velkommen til at kontakte den ansvarlige sagsbehandler for programmet i Guineabugten, Kaptajnløjtnant Søren Marcussen, telefon 40 70 00 58 eller [email protected].

Alternativt kan den nuværende militærrådgiver/FORAT i Abuja, Nigeria, Søren Skovbjerg Nielsen kontaktes direkte for afklaring af spørgsmål. Søren kontaktes på [email protected] eller på Whatsapp +2347054541919.

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du tage kontakt til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent kaptajnløjtnant Ole Johnny Frederiksen på telefon 32 66 51 50.

Ansøgningsfristen er den 27. november 2022.

Ansættelsesdato 1. januar 2023.

Samtaler til stillingen forventes gennemført i uge 48/49.

Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg jobbet”.

Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

Send motiveret ansøgning og CV via linket hvor FOKUS, og andre relevante dokumenter også kan vedhæftes. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 27. november 2022

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Do you find Threat Hunting, Threat Intelligence, SIEM and EDR exciting, and do you want to be a deciding factor in IT Security in our internal as well as our customer’s environments? As IT Security..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0