Udstationering: Stabsofficer til SHAPE J2 – strategisk targeting, SHAPE, Belgien

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du interesseret i at bidrage til udviklingen af efterretningsstøtte til targeting på strategisk niveau? Så er der snart en stilling ledig ved Centralised Targeting Capacity forbindelseselement placeret ved SHAPE J2.

Om os

Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) er det strategiske hovedkvarter i Allied Command Operations (ACO) og ligger ved Mons i Belgien. SHAPE er ansvarlig for udvikling og gennemførelse af de af Nordatlantiske Råd besluttede operationer, beredskaber og øvrige aktiviteter.

I forbindelse med tilpasningen af NATO kommandostruktur og de seneste års udvikling omkring NATO’s tre hovedopgaver, er strukturerne omkring opgaverne knyttet til særligt den kollektive forsvarsopgave (Deterrence & Defence) blevet styrket. SHAPE J2 indgår under Strategic Employment Directorate, der er omdrejningspunktet i SHAPE for driften af de operative aktiviteter.

NATO efterretningsstrukturer, herunder SHAPE J2 spiller en central rolle i forhold til den fortsatte udvikling af de strategiske planer, herunder har efterretningstjenesten i relation til den kollektive forsvarsopgave fået et særligt fokus.

Centralised Targeting Capacity (CTC) blev oprettet i forbindelse med den seneste tilpasning af NATO kommandostruktur og er organisatorisk placeret under SHAPE J2, men hovedorganisationen er fysisk placeret i Molesworth i England. CTC ledes af en engelsk oberst og er opbygget af 41 stillinger besat med personel fra 12 NATO-lande. Danmark har udover nærværende stilling, i forbindelseselementet til SHAPE, en enkelt stilling i England.

CTC er på vegne af NATO ansvarlig for Intel Support to Targeting (IST), herunder koordinerer CTC ligeledes udviklingen af ACO targeting doktriner og policy i relation til IST og bidrager direkte til NATO’s targeting produktion.

CTC forbindelseselement varetager CTC koordination og støtte til de øvrige divisioner og sektioner ved SHAPE. Forbindelseselementets primære opgave er den kontinuerlige informationsdeling mellem CTC i England og SHAPE i Belgien. Elementet består af en britisk sektionschef, der er oberstløjtnant og tre stabsofficerer - en canadisk og en amerikansk major samt den danske oberstløjtnant.

Nationalt skal stillingen sikre, at Danmark har indsigt i udviklingen omkring IST og targeting på strategisk niveau, herunder særligt den del af opgaverne, der har relation til den kollektive forsvarsopgave. Stillingen er nationalt placeret under NMRs ansvar.

Om stillingen

I stillingen som stabsofficer ved CTC forbindelseselementet vil den primære opgave være at medvirke til SHAPE og CTC’s samlede strategiske udvikling af IST herunder bl.a.:
• Overfor øvrige divisoner og elementer ved SHAPE, ACO og Nationale Repræsentanter ved SHAPE, at bidrage med strategisk fokus og rådgivning omkring IST inden for ACO igangværende og planlagte operationer.
• Ansvarlig for IST støtte til udviklingen og planlægningen af SHAPE/NATO øvelsesaktiviteter, herunder NATO’s Joint Targeting Process.
• I koordination med SHAPE J25, J5 og Joint Warfare Center ansvarlig for at doktrinudviklingen og planerne korrekt afspejler forhold vedrørende IST og NATO Joint Targeting Process.
• Ansvarlig for kontakten og koordinationen med Nationale Repræsentanter ved SHAPE i forhold til nationernes udvikling og bidrag inden for IST området.
• Deltage som CTC repræsentant ved konferencer og møder udenfor SHAPE som faglig ekspert og rådgiver inden for IST og NATO’s Joint Targeting Process, herunder bidrage som CTC instruktør på kurser ved NATO skolen i Oberammergau.
• Fungere som stedfortræder for sektionschefen ved dennes fravær.

Der er en grundlæggende forventning om, at stabsofficerer ved SHAPE – med et strategisk fokus inden for det operative område – kan koordinere og udvikle policy, koncepter og planer inden for NATO fulde opgavespektrum.

Om dig

Du har en baggrund som officer i Forsvaret og har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere, MMS eller lignende på masterniveau.

Det er væsentligt, at du har en baggrund fra efterretningsområdet, gerne inden for targeting eller IST, alternativt har du solid koordinations- og planlægningserfaring fra en tung operativ stilling på relevant niveau.

Det er ønskeligt, at du kan dokumentere koordinations – og planlægningserfaring fra strategisk niveau og gerne fra operative stillinger. Det er en fordel, hvis dine erfaringer er udviklet i en værnsfælles stab og gerne fra en efterretningsstilling i NATO.

Vi lægger vægt på, at du har international erfaring med fokus på planlægning, koordination og udvikling, herunder at du har vist, at du kan begå dig i et multikulturelt miljø.
Du har en moderne, udadvendt og udviklingsorienteret profil, og det ligger naturligt for dig at udvikle samarbejdsrelationer på tværs af faggrænser, nationaliteter, personelgrupper og organisationer.

Som person er du strategisk tænkende og har et helhedsorienteret blik for opgaveløsningen. Du trives med at være centrum i en dynamisk organisation, hvor der løbende arbejdes med udvikling af policy og processer.

Det motiverer dig, at teamets resultater har stor betydning for resten af NATO og øvrige myndigheders arbejde, herunder ligger det naturligt for dig – i perioder – at investere ekstra ressourcer for at sikre de gode resultater.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 27. oktober 2015 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Stillingen besættes som udgangspunkt for en periode på op til 4 år.

Stillingsniveau nationalt/internationalt: M331, midlertidig tillagt grad af oberstløjtnant (NATO grad: OF-4).

Stillingen er til besættelse fra den 1. august 2023 og som udgangspunkt for en fireårig periode - dog kan perioden variere under hensyn til Forsvarets behov.

Du skal være uddannelses- og helbredsmæssigt godkendt til internationale operationer. Derudover skal du have bestået engelsk sprogtest SLP (3-3-3-3) og være sikkerhedsgodkendt til YDERST HEMMELIGT / COSMIC TOP SECRET/B.

Det er ønskeligt, at du har gennemført følgende forudsætningskursus forud for besættelsen af stillingen, idet Nato Joint Targeting Staff Course er dimensionerende og adgangsgivende i forhold til øvrige kurser:

• Course: JTG-JT-2535 - NATO Joint Targeting Staff (NJTS) Course

Kontakt
Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, kan du kontakte den nationale militære repræsentant ved SHAPE, brigadegeneral Per O. Knudsen på tlf.: +32 6544 3900, alternativt +32 499 54 01 82 eller nuværende stillingsindehaver obertløjtnant Anders Mosdal på tlf.: +32 6544 5245

Oplysninger om løn - og ansættelsesvilkår mv. kan fås ved henvendelse til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent Palle Hvirvelkær på tlf.: 72 81 96 80.
Ansøgning
Ansøgningen vedlagt relevante bilag sendes elektronisk via linket ’send ansøgning’.

Ansøgningsfristen er den 8. januar 2023 og vi forventer snarest derefter at gennemføre samtaler.

Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at søge stillingerne fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og innovation.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 08. januar 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0