Familiekonsulenter/socialpædagogisk konsulenter til Socialpædagogisk team

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Familiekonsulenter/socialpædagogisk konsulenter med blik for sammenhænge i barnets liv og tværprofessionelt samarbejde søges til Socialpædagogisk team.

Vi er i fuld gang med at finde nye veje til løsninger for udsatte børn og familier igennem etablering af tværprofessionelle teams i tæt samarbejde med skoler, Familieafdeling og PPR. De tværprofessionelle teams skal styrke arbejdet helt tæt på barnet og bidrage til skabelsen af løsninger, der sikrer barnets tilhør til almene fællesskaber.
Så er du drevet af at sikre sårbare børns trivsel og at være med til at udfordre eksisterende samarbejdsformer og -normer, og derigennem skabe nye veje og sammenhænge for og omkring barnet og dets famile, så er det dig vi gerne vil have som en af vores kommende kollegaer.

Vi opnormerer med 6 nye faste stillinger (37 timer), som bliver en del af arbejdet med at styrke det tværprofessionelle samarbejde.
Stillingerne ønskes besat pr. 1. januar 2023 eller hurtigst muligt derefter.

Hvad er stillingen?


Som konsulent i det socialpædagogiske team er din hovedopgave at løse opgaver efter Servicelovens forebyggende foranstaltninger(§ 52.3.2 og 52.3.6) til støtte for sårbare og udsatte børn og familier.

Indsatserne i den enkelte familie har et støttende, strukturerende, udviklende og generelt forebyggende formål, så barnets trivsel og udvikling understøttes.
I forbindelse med det tværprofessionelle samarbejde på skolerne, vil dine opgaver også være at løse kortere rådgivningsforløb (§11.3), samt ingå i et tæt samarbejde med skolens personale, socialrådgivere, PPR-medarbejdere og andre relevante aktører med formålet at skabe løsninger omkring et barn, en gruppe børn eller en klasse gennem konsultation, dialog og social- og specialpædagogisk praksis, hvor både skole og hjem inddrages i løsningerne.

Hvem er du – hvad skal du kunne?


Som konsulent i teamet vil du stå i en hverdag, der ofte stiller krav til høj faglighed og din evne til at koordinere og planlægge arbejdet. Du skal kunne skabe udvikling på baggrund af børn og familiers præmisser og præferencer, samt møde dem hvor de er, når behovet er der.
Familier og børn vi møder er ofte ramt af komplekse problemstillinger, hvorfor du skal kunne arbejde ud fra en helhedsorienteret tilgang, gerne med specialiceret viden om f.eks. diagnoser, fattigdom, fraværs- og andre skoleproblematikker eller andre faktorer ift. social udsathed hos børn og familier.
Du skal kunne tage din faglighed og forandringsperspektiver med helt tæt på barnets hverdag i skolen, da du i forbindelse med det tværprofessionelle samarbejde forventes at skulle arbejde med udgangspunkt fra skolen 2-3 dage om ugen.
Du forventes at være tydelig i samarbejdet omkring familien og bidrage med dine perspektiver til et godt samarbejde og gode løsninger for barnet og familien.
Du skal kunne trives i en omskiftelig og mulig uforudsigelig hverdag, hvor der vil være frihed til at planlægge dit arbejde ud fra behovene i de forskellige familier. Du skal være indforstået med at dine opgaver også udføres uden for normal arbejdstid, i morgen-, aftentimer og weekender. En vigtig del af jobbet er at arbejde selvstændigt, og du skal have mod på at være opsøgende på kolleger og samarbejdspartnere.

Vi forventer at du har viden om og indsigt i arbejdet med udsatte familier, deres miljøer og kulturer og som kan begå sig i disse, samt viden om og erfaring med forandringsarbejde omkring sårbare børn og familier.
Du skal kunne skabe kontakt og opbygge en forandringsskabene alliance med børn, forældre og netværk, således at forandringsskabelsen gøres til et fælles projekt mellem familien, netværket og dig.
Dette indebærer at du også skal kunne lade familien stå på egne ben og prøve sine nye kompetencer af, når målene vurderes at være opnået.

Vi ser at du er drevet af et ønske om at skabe forandring for den enkelte familie, være tydelig, kunne stå fast i støtten til familierne og bevare dit gå-på-mod, selv hvis bølgerne går højt.
Du skal være skarp i din dokumentation af indsatser og formidling af denne, da det er en hjørnesten i det samlede forandringsarbejde.
Din uddannelsesmæssige baggrund er pædagog, socialrådgiver, lærer eller anden relevant uddannelse, gerne suppleret med relevant familie- og forandringsrelateret efteruddannelse og/eller erfaring.
Er du mindre erfaren eller nyuudannet kan du også komme i betragtning, hvis din indstilling og uddannelse udgør et relevant afsæt.

Hvem er vi?


Teamet består af 22 dygtige og bredt sammensatte medarbejdere med forskellige faglige baggrunde, da vi ønsker at matche de komplekse behov vi møder hos familierne. Vi spænder over en bred og sammensat palet af teoretisk og praktisk viden, da kompleksiteten i de familier vi møder påkræver muligheden for at arbejde med og lade sig inspirere af et multimetodisk blik.
Dog er vores fælles grundsten og syn på forandringsskabelse en systemisk og relationel forståelse. Det vil sige at vi forstår vores børn og familier ud fra et relationelt perspektiv og ønsker at udfordrer en mere individualistisk forståelse af barnet/familien.
Vi har i gennem mere end 3 år været i gang med at implementere FIT (Feedback Informed Treatment) i vores arbejde og bruger det i samtlige af vores familier og som et fagligt udviklingsværktøj i teamet.

Som team er vi opmærksomme på at arbejde selvstændigt kræver at vi støtter og er til rådighed for hinanden. Du vil derfor mødes af kolleger, som er opmærksomme på at det selvstændige arbejde også kræver godt kollegaskab - både fagligt og socialt. Vi arbejder derfor løbende på at vedligeholde og udbygge rammerne for det gode kollegaskab i teamet.

Organisering


Socialpædagogisk Team er organiseret i Familie & Rådgivning, Udførerenheden og du vil referere til lederen af teamet. Som konsulent vil du blive kollega til ca. 80 medarbejdere i Udførerenheden.
De tværprofessionelle teams er forankret på hver af de 10 folkeskoler i Gladsaxe. Teamsene består af medarbejdere fra PPR (psykologer, ressource- og tale/hørekonsulenter), socialrådgivere, familiekonsulenter fra socialpædagogisk team og Familiecenteret, samt en repræsentant fra skolens ledelse og en leder fra Familie & Rådgivning, og arbejder i de enkelte sager tæt sammen med lærere, pædagoger og andre i barnets og familiens netværk.

Stillingen er lønnet efter gældende overenskomst og arbejdstidsbestemmelser (SL) samt individuelle kvalifikationer.

Vil du vide mere


om arbejdet eller har du på spørgsmål på baggrund af det du har læst, er du meget velkommen til at kontakte teamets leder, Sune Boysen på telefon 21 49 12 48 eller faglig koordinator, Morten Rude på telefon 42 21 21 36.
Svares telefonen ikke lige, så send en sms, så kontakter vi dig.

Ansøgningsfrist


Søndag den 20. november 2022.
Samtaler afholdes torsdag den 24. november 2022 og fredag den 25. november 2022.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 4.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Storkøbenhavn

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
15. september 2024 69
14. september 2024 66
13. september 2024 66
12. september 2024 67
11. september 2024 65
10. september 2024 61
9. september 2024 65
8. september 2024 64
7. september 2024 64
6. september 2024 62
5. september 2024 58
4. september 2024 56
3. september 2024 47
2. september 2024 44
1. september 2024 41
31. august 2024 42
30. august 2024 42
29. august 2024 34
28. august 2024 30
27. august 2024 30
26. august 2024 33
25. august 2024 39
24. august 2024 38
23. august 2024 37
22. august 2024 38
21. august 2024 46
20. august 2024 48
19. august 2024 57
18. august 2024 69
17. august 2024 69
16. august 2024 71