Dataarkitekt med sans for strategi og standardisering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Frederiksberg

Vil du være med til at sætte præg på vores datastrategi, samt arbejde med retningslinjer for datamodellering på vores nye dataplatform? Drømmer du om at gøre en forskel og udnytte værdien af store datamængder optimalt? Så har vi arkitektstillingen, der bringer din faglighed til nye højder.

I Skatteforvaltningen er data et strategisk aktiv, der sætter nye retningslinjer for hele organisationen, og samtidigt har vi et højt ambitionsniveau for automatisering, digitalisering samt datadrevne beslutninger.

Vi fokuserer på udnyttelse af Cloud-services og højere effektivitet i vores teknologiunderstøttelse, for på den måde at understøtte en øget effektivitet. Vi arbejder agilt, hvilket også gælder den måde, hvorpå dataområdet involveres i projekterne.

Vores centrale datainfrastruktur er omdrejningspunktet, hvor vi udvikler analytiske modeller, gennemfører dataanalyser og sikrer en langt bedre udnyttelse af data fra Skatteforvaltningens mange it-systemer.

Central rolle inden for optimering af vores nye dataplatform
Vi søger dataarkitekter, som tænker strategisk og ønsker at arbejde med model- og datastandarder. Du kommer til at arbejde i tæt samspil med it-arkitekter og udviklere om at designe og optimere løsninger på vores nye dataplatform, med Skatteforvaltningens forretningsområder som omdrejningspunkt.

Fremtidens dataplatform skal i langt højere grad baseres på cloud-teknologier, hvor der er et stort behov for at koble forretningsmål, løsningsarkitektur og teknologivalg til nye værdiskabende løsninger.

Du kan via deltagelse i projekter se frem til at:

  • Designe og implementere værdiskabende datamodeller, udforske analytiske muligheder, rådgive og støtte organisationen i strategisk anvendelse af data
  • Gå forrest i at implementere og vedligeholde governance og definere metoder og processer for udvikling og drift
  • Udvikle og implementere strategi og roadmap for udnyttelse af data som strategisk aktiv i Skatteforvaltningen via vores nye dataplatform
  • Designe og kommunikere standarder for datamodellering og metadataregistrering
  • Støtte og køre vores data governance-program og igangsætte nødvendige initiativer i projekterne
  • Engagere dig i datakvalitetskontrolprocesser
  • Dokumentere og vedligeholde fysisk og logisk dataarkitektur, samt understøtte daglige issues vedrørende datadokumentation
  • Etablere og vedligeholde reference- og løsningsarkitektur i form af målbilleder, guidelines og principper.

Forretningsorienteret arkitekt med interesse for at udnytte data på nye måder
Vi forventer, at du har omfattende erfaring i rollen som arkitekt og er vant til at arbejde dedikeret for at sikre effektiv udvikling af værdiskabende løsninger.

Du kan f.eks. have arbejdet som Enterprise Arkitekt med fokus på information/data og processer, eller du kan være Dataarkitekt og have erfaring med dataintegrationer gennem implementering af nye it-løsninger. Det er vigtigt, at du nu har mod på at arbejde på et højt abstraktionsniveau, hvor du ikke er med i selve implementeringen af en løsning.

Vi forventer, at du har erfaring med at designe og/eller omsætte tekniske beskrivelser og behov til tekniske og datamæssige løsninger. Du sætter en ære i at samarbejde og sikre den nødvendige koordinering og videndeling i de teams, du indgår i. Du er en god formidler, og du holder hovedet koldt i pressede situationer. Vigtigst er dog, at du har interesse for arkitektur, data og ny teknologi, samt at du har mod på at lære nyt.

Vi forventer, at du har en relevant uddannelse og er vant til at arbejde projektorienteret. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med nogle af følgende områder:

  • Datamodelleringskoncepter som f.eks. Stjerneskema, Data Vault, Snowflake, 3. Normalform mf.
  • Datamodeller på bl.a. konceptuelt, logisk og fysisk niveau
  • Filformater som f.eks. JSON, XML, CSV, AVRO, PARQUET
  • Arkitekturrammeværk som f.eks. TOGAF, Zachman Framework
  • Datamodelleringsværktøjer som EA Sparks eller Qualiware
  • Datakvalitetskoncepter
  • Cloud-baseret it-arkitektur eller udvikling
  • ETL samt Data Lake koncepter
  • Metadata registrering og lineage
  • Design af løsninger i en offentlig kontekst og kendskab til FDA (tidligere OIO)
  • Opbygning af data flows.

Grundig introduktion og on-boarding
Du kommer til at være en del af ”Data og Analyse”, som består af ca. 230 medarbejdere, hvor du bliver en del af et team på ca. 15 dygtige medarbejdere.

Kontoret, som du bliver en del af, er dynamisk og vægter teamplay højt. Vi har et godt sammenhold med plads til humor og en uformel omgangstone. Vi tager ansvar og har ambitioner om hele tiden at forbedre os. Du vil indgå i et grundigt introduktions- og oplæringsforløb for hurtigt at kunne arbejde selvstændigt med opgaverne.

Ansøgning og kontakt
European Search Company håndterer rekrutteringsprocessen på vegne af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og vi ser frem til at modtage dit CV og ansøgning samt andet relevant materiale hurtigst muligt, senest den 19. juli 2021.

Hvis du har spørgsmål til stillingen kan du derfor kontakte Brian Ranvits på telefon 20 48 05 48 eller Søren Rosenkrantz på telefon 28 93 79 77. Ansøgning og CV fremsendes elektronisk via nedenstående ansøgningsknap

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Softwareudvikler", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Frederiksberg.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Softwareudvikler
  • Frederiksberg
  • Mandag den 19. juli 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som softwareudviklere i Frederiksberg

Herunder ser du udviklingen i udbudte softwareudvikler i Frederiksberg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal softwareudviklere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte softwareudviklere i Frederiksberg over tid

Dato Alle jobs som softwareudviklere
4. oktober 2024 14
3. oktober 2024 14
2. oktober 2024 13
1. oktober 2024 13
30. september 2024 13
29. september 2024 15
28. september 2024 15
27. september 2024 15
26. september 2024 15
25. september 2024 13
24. september 2024 13
23. september 2024 13
22. september 2024 12
21. september 2024 12
20. september 2024 12
19. september 2024 12
18. september 2024 12
17. september 2024 12
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 7
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 7
10. september 2024 7
9. september 2024 7
8. september 2024 7
7. september 2024 7
6. september 2024 8
5. september 2024 7
4. september 2024 7