Sektionsleder til enhed for Ældre og Demens

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Ældreplejen i Danmark oplever i disse år store forandringer med et stigende antal ældre og store reformer på sundheds- og ældreområdet. Vil du være med til at udvikle fremtidens ældrepleje i Danmark, i samarbejde med kommuner og andre aktører? Har du lyst til et job med både strategiske og faglige og personalemæssige ledelsesopgaver. Så er du måske vores nye sektionsleder i Enhed for Ældre og Demens.

Om os
Sundhedsstyrelsen er den øverste sundhedsfaglige myndighed med en central og unik position på sundheds- og ældreområdet i Danmark. I de kommende år forventer vi nye store og spændende opgaver med at sætte ramme og retning på sundheds- og ældreområdet.

I Enhed for Ældre og Demens arbejder vi med at skabe viden om, sætte rammer for og bidrage til at udvikle og styrke sociale og sundhedsfaglige indsatser på ældreområdet. Vi rådgiver regeringen og understøtter kommunernes arbejde med bl.a. forebyggelse, rehabilitering og pleje og omsorg af ældre borgere og mennesker med demens i både hjemmepleje og plejebolig.

Vi styrker faglighed og høj kvalitet i pleje- og omsorgsindsatser på tværs af landet gennem rådgivning, rejsehold, kompetenceudvikling samt udvikling og udbredelse af metoder, viden og anbefalinger. Vi arbejder bl.a. med ældres selvbestemmelse og livskvalitet, demens, ensomhed og mental sundhed, sund aldring, velfærdsteknologi, pårørendesamarbejde og certificering af friplejebolig-leverandører. Enheden huser derudover Videnscenter for værdig ældrepleje.

Fokusområder i den kommende tid er fx:

  • Implementeringen af ny lov og reform på ældreområdet fra politisk beslutning til hverdagen i hjemmepleje og plejehjem
  • Rammer for kvalitetsarbejde og systematik i pleje og omsorgen, der kan understøtte tværfagligt samarbejde og lokale faglige beslutninger i hverdagen
  • Ledelses- og organiseringsformer, som styrker forenkling, faglighed og fastholdelse i ældreplejen
  • Velfærdsteknologi og nye digitale løsninger til at styrke borgertrivsel, arbejdsmiljø og kerneopgaven.

Vi arbejder projektorienteret og tværfagligt i samarbejde med Sundhedsstyrelsens andre enheder for at sikre sammenhæng mellem socialfaglige og sundhedsrettede indsatser for ældre og mennesker med demens. Vi har et tæt samarbejde med Social-, Bolig- og Ældreministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet samt en række andre aktører som fx KL, borger- og patientforeninger, kommuner og faglige selskaber og miljøer.

Vi er ca. 35 medarbejdere samt et ledelsesteam med en enhedschef og to sektionsledere, hvoraf du bliver den ene. Du vil i dagligdagen referere til enhedschefen. Vores opgaver omfatter både kortfristede ad hoc opgaver, faglig rådgivning og strategiske projekt- og udviklingsopgaver samt puljeadministration. Arbejdsklimaet er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement og gensidig respekt.

Dit arbejde
Vi tilbyder en lederstilling, hvor du vil få en central rolle i en organisation, der sætter rammer og retning for sundheds- og ældreområdet i Danmark.

Dine primære arbejdsopgaver vil være at:

  • indgå aktivt i samarbejdet i enhedens ledelsesteam i forhold til løbende udvikling og ledelse af enheden
  • varetage personaleledelse og den daglige faglige ledelse og sparring af cirka 15 engagerede og fagligt dygtige medarbejdere
  • have ansvaret for fremdriften og økonomi for en portefølje af projekter og opgaver
  • sikre fokus på udviklingsmuligheder og udfordringer inden for ældreområdet i dialog med medarbejderne og ledelsesteamet
  • sikre en analytisk tilgang i opgaveløsningen og løbende kvalitetssikring af skriftlige produkter
  • sikre faglig koordinering på tværs af enheden samt i forhold til andre enheder og departementet
  • bidrage til løsningen af en række sociale og sundhedsfaglige problemstillinger og have kontakt til mange forskellige aktører på det kommunale område
  • være aktiv i udadvendte aktiviteter med f.eks. samarbejdspartnere, ved konferencer og i medierne.

Din uddannelse og erfaring
Du har enten en samfundsfaglig eller anden relevant akademisk uddannelse eller relevant professionsbachelor inden for fx sygepleje, ergoterapi eller fysioterapi kombineret med en relevant akademisk overbygning og evt. efteruddannelse.

Derudover forventer vi, at du:

  • har ledelseserfaring, gerne med personaleledelse, faglig ledelse og/eller ledelse i en projektorganisation
  • har stor erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem administration, faglighed og politik
  • har interesse for både det social- og sundhedsfaglige område og erfaring med ældreområdet generelt, herunder gerne erfaringer med forebyggelse og rehabilitering og pleje og omsorg af ældre borgere i både hjemmepleje og plejebolig
  • trives i et tværfagligt dynamisk miljø præget af højt tempo, høj faglighed og udfordrende opgaver.

Dine personlige kvalifikationer
Vi lægger vægt på, at du:

  • er en dygtig personaleleder, der har blik for at skabe et sundt arbejdsmiljø med psykologisk tryghed
  • har en tillidsbaseret og inkluderende tilgang til ledelsesopgaven
  • kan skabe overblik og arbejde struktureret
  • formår at sætte retning og skabe resultater gennem andre – og er generøs til at dele succes
  • har stærke samarbejds- og kommunikationsevner og er i stand til at etablere tillidsfulde samarbejdsrelationer
  • har fokus på at sikre løbende udvikling samtidig med at eksisterende opgaver løses.

Vi tilbyder
Et spændende job med afvekslende og udfordrende opgaver, selvstændigt ansvar og stor mulighed for at sætte aftryk på ældreområdets udvikling i samarbejde med dygtige kolleger og medarbejdere. I et tværfagligt samarbejdsmiljø, hvor du får rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt. Og i et ledelsesteam, hvor vi lægger vægt på at løfte sammen og have det sjovt, især når der er travlt.

Vi tilbyder fleksibel arbejdstid og gode muligheder for efter- og videreuddannelse.

Om ansættelsen
Ansættelse sker som chefkonsulent med personaleledelse i henhold gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til enhedschef Mads Biering la Cour på telefon 93 59 01 72 eller sektionsleder Sara Louise Friis Rose på telefon 93 59 01 76.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt med første samtaler den 1. marts og anden samtaler forventes afholdt d. 5. marts.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 31.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København S
  • Fredag den 23. februar 2024

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Retail Knowledge recruits on behalf of Prada: Department Manager, Leather Goods – Prada Flagship Store Copenhagen (full-time - permanent role) Purpose of the role: As part of the team for the Copenhagen Flagship Store to be a Company Brand Ambassador and to be responsible to achieve all the qualitative and quantitative objectives of the product category department assigned.
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Frederiksberg

    Afdelingsleder for køkken og rengøring med stærk faglig profil til plejehjem i GentofteVil du gå forrest i en hverdag, hvor målet er livskvalitet, faglighed og værdighed for vores bebo..
    • Afdelingsleder
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København V

    Har du lyst til at stå i spidsen for at samle og opbygge afdelingen Studieforløb, der bidrager med serviceorienteret og driftssikker studieadministration? Vil du gerne være en del af en engageret l..
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København V

    Er du optaget af at udvikle og fastholde effektiv drift? Har du lyst til at blive en del af en engageret ledelsesgruppe, hvor dine erfaringer med forandringsledelse og personaleledelse kan folde si..
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København S over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
6. juli 2024 29
5. juli 2024 28
4. juli 2024 25
3. juli 2024 25
2. juli 2024 21
1. juli 2024 22
30. juni 2024 20
29. juni 2024 20
28. juni 2024 21
27. juni 2024 20
26. juni 2024 19
25. juni 2024 19
24. juni 2024 19
23. juni 2024 20
22. juni 2024 20
21. juni 2024 19
20. juni 2024 18
19. juni 2024 17
18. juni 2024 18
17. juni 2024 17
16. juni 2024 22
15. juni 2024 25
14. juni 2024 26
13. juni 2024 24
12. juni 2024 24
11. juni 2024 22
10. juni 2024 24
9. juni 2024 25
8. juni 2024 26
7. juni 2024 26
6. juni 2024 25