Leder til Hillerød Bibliotekerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordsjælland

- med ansvar for områderne voksen, studie og borgerinvolvering.

Brænder du for moderne biblioteksudvikling, kultur og borgerinvolvering? Har du ambitioner for folkebibliotekerne som demokratiske kultur- og dannelsesinstitutioner, der emmer af kulturoplevelser, fordybelse, læselyst, mangfoldighed og fællesskab? Er du en nysgerrig, rummelig, empatisk og lyttende person, som drømmer om at gøre en forskel for medarbejderne som en motiverende og støttende leder? Så er du måske vores nye mellemleder på Hillerød Bibliotekerne.

Pr. 1. juni 2023 søger vi en mellemleder 37 timer/uge til Hillerød Bibliotekerne med arbejdssted på Hillerød Bibliotek, som ligger i hjertet af byen, tæt på offentlig transport. Du får ledelsesansvar for områderne voksen, studie og borgerinvolvering og bliver personaleleder for et fagteam med ca. 10 medarbejdere, som varetager drift og udvikling af biblioteket for voksne og studerende. Området indeholder Verdensmål og bæredygtighed, Hillerød som uddannelsesby, kulturelle aktiviteter og læsekoncepter for voksne, det sociale bibliotek, demokrati og fællesskaber, materialesamling og udlån og ikke mindst frivillighed og borgerinddragelse. I stillingen går drift, udvikling og personaleledelse hånd i hånd, og den rette kandidat til jobbet trives med denne kombination.

Vi er en ambitiøs organisation med højt til loftet. Vi gør os umage i vores arbejde, og vi er stolte over at drive et levende og populært bibliotek, hvor vi gør en forskel for besøgende i alle aldre. Du bliver en del af bibliotekets ledergruppe, som ud over dig består af en leder for børn, familie og materialer, en leder for digitalisering og materialeflow samt en bibliotekschef, som du refererer til. Og du vil blive en del at en velfungerende arbejdsplads med ca. 40 ansatte. Vi arbejder ud fra en grundtanke om, at høje ambitioner og forandringer skabes gennem konkrete handlinger og prioriteringer i et tempo, som alle kan finde sig til rette i.

I 2023 har vi fokus på at afslutte og konsolidere arbejdet med nuværende biblioteksstrategi ”Udvid din horisont”, hvor vi har gennemført en række store og små projekter. Derudover kigger vi frem mod planlægningen af en ny strategi fra 2024, som bygger videre på vores nuværende mål og resultater og får bæredygtighed som en overligger. Vi ønsker bl.a. at komme mere ud i kommunen og skabe nye muligheder for, at borgere og samarbejdspartnere kan involvere sig og indtage biblioteksrummet på nye måder. For at skabe det bedst mulige fælles udgangspunkt for de kommende års arbejde, planlægger vi en studietur for hele personalet i efteråret.

Din hverdag på Hillerød Bibliotek


På Hillerød Bibliotekerne arbejder vi ud fra værtsskabstanken og ser gæsterne som vores største aktiv. Vi lægger vægt på service, samarbejde og udvikling og er ikke bange for at gå nye veje. Vi forventer, at du kan spejle dig i disse værdier.

Vi lægger også vægt på at sikre en ledelse tæt på medarbejderne og den daglige drift, hvor du som personaleleder har en god fornemmelse for de enkelte medarbejdere, og at de kan ”mærke” dig. Medarbejderne i dit team er ret erfarne og selvkørende med stærke kompetencer inden for forskellige områder, så vi ønsker en leder, der praktiserer god sparring og delegering af ansvar frem for kontrol og detaljestyring. For at sikre en ledelse tæt på borgerne og virkeligheden er det også en vigtig prioritering, at alle mellemledere indgår i biblioteksbetjeningen minimum en dag om ugen.

Dine opgaver


  • Ansvar for den daglige driftsledelse i tæt samarbejde med dine to mellemlederkolleger
  • Ansvar for udviklingsopgaver og drift inden for voksenområdet, studieområdet og borgerinvolvering, herunder bl.a. kulturaktiviteter, fællesskaber, læsekoncepter, frivillige, debat og samarbejder om kulturtilbud i tværfaglige partnerskaber i alle afkroge af kommunen
  • Ansvar for den faglige ledelse af voksen- og studieområdet, herunder også personaleledelse
  • Indgå i bibliotekets daglige drift, herunder i betjeningen i unge- og voksenbiblioteket
  • Indgå i arbejdet med udvikling af en ny biblioteksstrategi i samarbejde med den øvrige ledelse og personalet samt med involvering af borgere, politikere og øvrige relevante aktører

Om dig


Du har en relevant uddannelse og erfaring inden for kultur- og/eller biblioteksområdet. Du har ikke nødvendigvis erfaring med personaleledelse, men som minimum har du erfaring med projektledelse og/eller faglig ledelse.

Derudover lægger vi vægt på følgende kompetencer:
  • Solid viden og erfaring med borgerinvolvering og frivillighed, herunder gerne tanker og idéer til nye formater for involvering af borgere
  • Godt drive og kan udfordre medarbejderne, samtidig med, at du lytter og udviser realitetssans
  • Praktiserer en involverende ledelsesstil og kan inspirere, motivere og delegere
  • Relations- og netværksskabende og møder borgere og samarbejdspartnere i øjenhøjde
  • Stærke kommunikative kompetencer mundtligt og skriftligt
  • Er vant til at omsætte strategiske mål til konkrete løsninger til glæde for borgerne og medarbejderne i dit team
  • Udviser fleksibilitet, imødekommenhed og er rollemodel for det gode humør og samarbejde. Måske har du ovenikøbet god humor
  • Har blik for medarbejdernes kvaliteter og potentialer, så vi sikrer relevant kompetenceudvikling og et højt fagligt niveau i en medarbejdergruppe med mange forskelligartede kompetencer
  • Har overblik, kan prioritere og håndtere en kompleks opgaveportefølje
  • Endelig er du selvfølgelig selv opmærksom på litterære strømninger og tendenser

Yderligere information


For yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte bibliotekschef Stine Holmstrøm Have på mail [email protected] eller telefon 72 32 58 70.

Løn og ansættelsesforhold


Arbejdsstedet vil være Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, 3400 Hillerød.

Ansættelse sker efter gældende overenskomst og lønnen aftales med den forhandlingsberettigede organisation.

I forbindelse med ansættelsen indhentes børneattest.

Ansøgningsfrist


Vi glæder os til at modtage din ansøgning inklusive kopi af eksamensbeviser og øvrige relevante bilag senest mandag den 10. april 2023 via Hillerød Kommunes jobportal.

Ansættelsessamtaler afholdes på følgende dage: 1. samtale tirsdag den 18. april 2023, 2. samtale tirsdag den 25. april 2023. Derudover skal du afsætte tid til test, hvis du går videre til 2. samtale. Tilbagemelding på test er planlagt til fredag den 21. april 2023.

Hillerød Kommune er en dynamisk og udviklingsorienteret kommune centralt placeret i det skønne Nordsjælland. Vi er en stor arbejdsplads med mere end 5.000 ansatte, og vi servicerer ca. 54.000 borgere. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. I Hillerød Kommune har vi røgfri arbejdstid.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 30.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Nordsjælland
  • Mandag den 10. april 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Nordsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder i Nordsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. september 2024 73
19. september 2024 72
18. september 2024 71
17. september 2024 72
16. september 2024 75
15. september 2024 83
14. september 2024 84
13. september 2024 82
12. september 2024 81
11. september 2024 82
10. september 2024 81
9. september 2024 81
8. september 2024 83
7. september 2024 82
6. september 2024 81
5. september 2024 79
4. september 2024 80
3. september 2024 78
2. september 2024 78
1. september 2024 82
31. august 2024 85
30. august 2024 85
29. august 2024 80
28. august 2024 80
27. august 2024 80
26. august 2024 78
25. august 2024 79
24. august 2024 79
23. august 2024 78
22. august 2024 78
21. august 2024 79