Faglig leder til robuste fællesskaber for børn og unge

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordsjælland

Hillerød Kommune vil igangsætte et ambitiøst forandringsarbejde på børne- og ungeområdet med henblik på at skabe mere robuste fællesskaber på almenområdet med plads til forskellighed. Vi søger derfor en faglig leder, som kan være med til at fortsætte den gode udvikling, skolerne er i, og videreudvikle kvaliteten af skolernes arbejde med, at stadig flere børn og unge lærer og trives i folkeskolen.

Forandringsarbejdet bygger videre på Hillerød Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik - Fælles Børn - Fælles Ansvar og indeholder en forstærket og sammenhængende indsats på 0-17 års området. Formålet er at videreudvikle inkluderende læringsmiljøer på skolerne, så de bliver endnu mere robuste fællesskaber, hvor børn og unge med forskellige ressourcer og udfordringer trives og udvikler sig i almenmiljøet. Vi ønsker, at stadig flere elever i højere grad end i dag får det rette undervisningstilbud til rette tid i eller uden for almenmiljøet, og at den enkelte elev i specialundervisningstilbud oplever en progression, som betyder, at eleven på et tidspunkt kan bevæge sig i retning af et alment undervisningstilbud, uddannelsestilbud eller job.

En vigtig forudsætning for at skabe robuste faglige og sociale fællesskaber for børn og unge er, at ledere og medarbejdere oplever sig som kompetente til de mange forskellige opgaver ift. børn og unge, herunder ledelse af læringsmiljøer. Som faglig leder på dette området, vil du skulle understøtte udviklingen af kompetencer hos ledere og medarbejdere på børne- og ungeområdet til i endnu højere grad at kunne lykkes med ledelse af inkluderende læringsmiljøer.

Du kan forvente at blive en del af en forandringsproces, hvor medarbejdere og ledere på tværs af børne- og ungeområdet sammen skal nytænke måden, vi arbejder systematisk, organisatorisk og kompetencemæssigt med at skabe en skole, hvor børn og unges trives og lærer på trods af forskellige forudsætninger.

Du vil blive en del af et fagligt kompetent fællesskab i Skoleafdelingen og af det professionelle ledelsesfællesskab, der kendetegner den samlede ledelse i skolevæsenet. På tværs af skoler og forvaltning brænder vi for at videreudvikle folkeskolen, forbedre elevernes faglige resultater og sikre høj trivsel hos både børn, medarbejdere og ledere.

Den faglige leders opgaver og profil


Opgaverne vil udvikle sig i samarbejdet med skolerne om denne forandringsopgave, men vil som udgangspunkt bestå i at:
  • understøtte en proces, hvor de syv almenskoler prioriterer og videreudvikler et ressourcecenter med henblik på intern support og vejledning
  • udvikle og tilbyde praksisnære kompetenceudviklingsforløb for decentrale medarbejdere og ledere samt for psykologer og rådgivere
  • være medskaber af forandringen i organisationen, herunder sammen med lederne at lede efter nye veje til at skabe mere robuste faglige og sociale fællesskaber for børn og unge
  • være med til at sætte, udvikle og lede en forandringsproces både på strategisk, organisatorisk plan og omsætte den til hverdagspraksis, så det gør en forskel for børn og unges trivsel, udvikling og læring.
  • arbejde for en tværgående kvalitetsudvikling af inkluderende læringsmiljøer og understøtte det tværfaglige samarbejde på skolerne.
  • bidrage til en faglig opbygning af kapacitet og kompetencer på skolerne til at kunne blive endnu bedre til at skabe inkluderende læringsmiljøer.

Dine faglige kompetencer


Vi forventer, at du kan navigere og lede i en kompleks hverdag. Herunder, at:
  • du har opdateret viden om undervisning, læring, pædagogik, inkluderende læringsmiljøer og specialundervisning
  • du er vandt til at arbejde med praksisnær kompetenceudvikling i hverdagssituationer, hvor du understøtter ledere og medarbejdere med nye og mere kompetente veje til at lykkes med at skabe faglige og sociale fællesskaber.
  • du har en pædagogisk profil og erfaring med ledelse og udvikling af inkluderende læringsmiljøer
  • du er inddragende og dialogorienteret, og du udlever det igennem en respektfuld, empatisk, lyttende og tillidsfuld ledelsesstil.
  • du har dokumenterede erfaringer for at skabe følgeskab, og du skaber rammerne for et konstruktivt samarbejde med forskellige aktører på skoleområdet
  • du er en stærk kommunikator både skriftligt og mundtligt
  • du er organisatorisk stærk og kan skabe et overblik, som du kan formidle til andre
  • du er motiveret for at være en del af forvaltningen i en kommune og kan bidrage til fx projektbeskrivelser i denne sammenhæng

Dine personlige kompetencer


Du er en målrettet og handlekraftig person, der forstår folkeskolens kerneopgaver. Kan du desuden sige ja til, at andre betragter dig som robust, rolig, systematisk, fleksibel, tillidsskabende, tydelig og med evne og vilje til at træffe beslutninger – også når det skal gå hurtigt? Er du derudover overbevist om, at vi lykkes bedst i samarbejder, hvor vi spiller hinanden gode? Så håber vi at høre fra dig.

Hillerød Kommunes skolevæsen


Hillerød Kommunes skolevæsen består af syv almene distriktsskoler, to specialskoler, en ungdomsskole og UU. Som leder på skoleområdet i Hillerød er du en del af et stærkt professionelt ledelsesfællesskab på tværs af skoler og forvaltning.

Hillerød Kommunes Skolepolitik er det politiske grundlag for udviklingen af kommunens skoler med fokus på, at alle elever skal opleve sig som en del af et fagligt og socialt fællesskab og skabe forudsætninger for, at alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse - uanset baggrund og forudsætninger.

Den røde tråd i kommunens indsats for børn og unge findes i den sammenhængende børne- og ungepolitik "Fælles Børn - Fælles Ansvar", der indeholder udviklingsmål og procedurer for forebyggende og indgribende indsatser på 0-18 års området.

Løn- og ansættelsesvilkår


Stillingen ønskes besat fra den 1. december 2019. Ansættelsen sker under forudsætning af, at der som forventet afsættes midler i Hillerød Kommunes budget, som besluttes 30. oktober 2019.

Yderligere oplysninger


Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte skolechef Hanne Frederiksen på tlf. 72 32 54 00 eller på [email protected]

Ansøgningsfrist


Vi skal have modtaget din ansøgning den 2. oktober 2019.

Første samtalerunde gennemføres den 9. oktober 2019 på Hillerød Rådhus.
Anden samtalerunde gennemføres den 25. oktober 2019 på Hillerød Rådhus.

Hillerød Kommune er en dynamisk og udviklingsorienteret kommune centralt placeret i det skønne Nordsjælland. Vi er en stor arbejdsplads med mere end 5.000 ansatte, og vi servicerer ca. 50.000 borgere. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 3.9.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Nordsjælland
  • Onsdag den 02. oktober 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Nordsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder i Nordsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. september 2024 73
19. september 2024 72
18. september 2024 71
17. september 2024 72
16. september 2024 75
15. september 2024 83
14. september 2024 84
13. september 2024 82
12. september 2024 81
11. september 2024 82
10. september 2024 81
9. september 2024 81
8. september 2024 83
7. september 2024 82
6. september 2024 81
5. september 2024 79
4. september 2024 80
3. september 2024 78
2. september 2024 78
1. september 2024 82
31. august 2024 85
30. august 2024 85
29. august 2024 80
28. august 2024 80
27. august 2024 80
26. august 2024 78
25. august 2024 79
24. august 2024 79
23. august 2024 78
22. august 2024 78
21. august 2024 79