Centerleder til nyt center for levemiljøer på [xxxxx]området

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Randers C

Det her er en af de helt sjældne stillinger: Vi søger en centerleder til et nyoprettet center inden for det specialiserede Socialområde. Du får ansvar for både at bygge nye døgntilbud og sætte holdet. Samtidig sikrer du, at vi bevæger os op ad specialiseringsstigen, for det nye center får en vigtig funktion i at udvikle levemiljøer, hvor viden fra enkeltspecialer integreres. Og oven i får du nogle skønne lederkollager, hvor vi er optaget af et fælles vi – som brænder for gode løsninger for borgerne og trivsel i organisationen.

Vi søger dig, der har erfaring med at drive døgntilbud og samtidig vil stå i spidsen for et nyt center med stor betydning for den samlede organisation på Socialområdet. Du bliver en del af en dygtig ledergruppe, hvor afsættet er, at vi spiller hinanden gode.

Lidt baggrund for stillingen
Socialområdet i Randers Kommune er midt i en stor forandringsproces. I Randers Kommune håndterer vi det økonomiske pres på Socialområdet ved at arbejde med en massiv innovationsdagsorden. Vores sigte er at udvikle nye tilbud og indsatser, der skal medvirke til at afdæmpe den strukturelle økonomiske ubalance. Som et led i denne proces etablerer vi et nyt center og søger en centerleder, som har lyst til at stå i spidsen for opgaven.

Det økonomiske pres på Socialområdet har betydet, at vi i nogle år har arbejdet målrettet med at udvikle nye indsatser. En del af den bevægelse er, at vi bygger nye botilbud. Med byrådets vedtagelse af budget 2024-2027, har byrådet vedtaget ’Fingerplanen’, der udgør en langsigtet retning for det specialiserede Socialområde (vedhæftet). Ligeledes har byrådet vedtaget en langsigtet ”Boligplan” for Socialområdet, der bl.a. indebærer, at vi skal bygge flere nye døgntilbud (vedhæftet). Begge planer udgør fundamentet, som vi skal udmønte og lykkes med.

Det nye center
Det nye center skal rumme de nye døgntilbud. Hvor de tre øvrige centre i dag har døgntilbud inden for specialerne; autisme, udviklingshandicap, psykisk sårbarhed mv., bygges flere af de nye døgntilbud til en målgruppe, hvor en kombination af flere funktionsnedsættelser er i spil samtidig. Dermed bevæger os op ad ”specialiseringsstigen”. Det nye og fjerde center får dermed en vigtig funktion i at udvikle levemiljøer, hvor viden fra de enkelte specialer integreres.

Opgaver for den kommende centerleder
Der er en stor og spændende opgave forbundet med forberedelserne af de nye tilbud. Sammen med teamet omkring hvert enkelt byggeri, får du som centerleder en vigtig rolle i selve byggeprocessen og det at bidrage med bl.a. viden om, hvordan de nye tilbud skal designes og til hvilken målgruppe. Senere i processen skal du ansætte ledere og medarbejdere til de nye tilbud. Undervejs i processen vil der være et vigtigt samarbejde med myndighedsafdelingerne om, hvilke borgere der skal tilbydes en plads i de nye tilbud, ligesom der løbende vil være et samspil med interne og eksterne aktører i forløbet.

Når tilbuddene er etableret, vil opgaven bestå i at understøtte den løbende drift af de nye tilbud i samspil med den lokale ledelse - og dermed sikre gode og udviklende levemiljøer for borgerne i samspil med, at gode arbejdspladser opbygges og udvikles.

Samtidig har organisationen behov for at udligne arbejdsopgaver mellem centerlederne, da der allerede i dag er mange opgaver i de tre nuværende centre, som et led i arbejdet med Socialområdets økonomiske handleplan. Derfor skal du være parat til at indgå i den generelle opgavevaretagelse på det samlede Socialområde, samtidig med at byggerierne og forberedelsen heraf også varetages.

Socialområdet i Randers Kommune
Socialområdet består i dag af tre centre; Center for Psykiatri og Socialt Udsatte, Center for Handicap og Myndighed samt Center for Autisme, Senhjerneskade og Læring.

Der er ca. 780 medarbejdere og ledere på det samlede Socialområde med et budget på ca. 650 mio. kr.

Den faglige retning udspringer af
  • Politik for borgere med særlige behov
  • Børnehandicap- og Voksenhandicapplanen
  • Strategi og aftale for Psykiatri og udsatteområdet.


Vi er en organisation, der har fokus på at udvikle faglige løsninger, der understøtter sammenhæng og koordinering samt mestring af eget liv. Alle centre har de senere år gennemgået en stærk faglig udvikling, hvor mestring, samskabelse, metodeudvikling, uddannelse af borgerguides/peers og faglige fællesskaber har været og er omdrejningspunkterne.

En del af centerledergruppen
Du bliver en del af en velfungerende centerledergruppe, der sammen med Socialchefen leder Socialområdet i Randers Kommune. I centerledergruppen er der fokus på at lede ”til siden”, fordi vi derigennem skaber de bedste faglige løsninger for borgerne og samtidig tager et forpligtende medansvar for den samlede opgave. Vi er et Socialområde, der har fokus på at lykkes i fællesskab - dét vi kalder for det fælles ”vi”. Den måde at samarbejde på, skal du vise vejen i, dels fordi det understøtter gode løsninger for borgerne, og dels fordi det fremmer trivsel i organisationen.

Du vil også have et tæt samarbejde med stabene i forvaltningen, der understøtter den samlede organisation herunder centerledernes drift- og udviklingsopgaver.

Tilsvarende vil der være et tæt samarbejde med forvaltningen, chefgruppe og direktør, da den samlede udviklingsplan for Socialområdet er indlagt i en governance, hvor forvaltningens direktør er formand for styregruppen.

Dig som kommende centerleder
Vi ser en profil for os, der har erfaring med at drive døgntilbud. Du har ikke nødvendigvis medvirket i en byggeproces før, men du har ledelsesfaglige kompetencer, der gør, at du kan lede processen med at skabe de nye tilbud og efterfølgende sikre, at de drives med god kvalitet og sikker styring. Det fordrer kvalitet i dit virke indenfor en række ledelsesdimensioner, hvoraf hér kan nævnes; økonomi, ledelse af fagprofessionelle i det tværgående samarbejde, generel personaleledelse, kulturskabelse, og kompetence i at skabe og udvikle samarbejde med pårørende og foreninger. Dertil skal du kunne være tilpas i den strategiske ramme og ambitionsniveau, som planen er udtryk for.

Vi forventer, at du
  • Anerkender ledelsesopgaven i en politisk styret organisation.
  • Kan arbejde systematisk med at omsætte strategi til konkret handling – og kan gøre det i et samspil med andre.
  • Har erfaring med at tage et drift økonomisk ansvar og at du på en relevant måde kan analysere, og tage initiativer, der sikrer en økonomi i balance.
  • Kan tænke i tværgående løsninger og indgå i samarbejde med de øvrige centre og faglige miljøer på tværs af organisationen.
  • Har en Socialfaglig baggrund og kan understøtte et udviklende fagligt miljø.
  • Er tydelig og anerkendende i din kommunikation og træffer beslutninger med afsæt i inddragelse af relevante aktører.
  • Kan facilitere tillidsfulde samarbejdsprocesser internt og eksternt med henblik på at understøtte følgeskab og samskabelse på tværs.
  • Kan være garant for at sætte retningen for arbejdsmiljøet i det nye center i tæt samspil med de kommende ledere, TR og AMR.
  • Er ledelsesfagligt velfunderet og har erfaring med ledelse af ledere – og om muligt gerne på det Sociale område.
  • Indgår i et forpligtende kollegaskab med først og fremmest Socialchef og de øvrige centerledere, hvor vi deler viden, sparrer med hinanden samt sikrer udvikling og et bredt samarbejde på tværs af centrene.


Vi tilbyder
  • En stilling, hvor du skal løse en opgave af stor betydning for den samlede organisation, og dermed muligheden for at være med til at udvikle og sætte dagsordenen på Socialområdet.
  • En organisation, der har fokus på at arbejde sammen om de fælles løsninger – vi hjælper hinanden på alle niveauer i organisationen.
  • En arbejdsplads, der vil gøre en forskel for kommunens borgere, og hvor vi er optaget af at finde de gode løsninger på tværs.
  • Et lederjob med mange samarbejdsflader, interne som eksterne.
  • En arbejdsplads med engagerede og fagligt kompetente ledere og medarbejdere.
  • Ledelseskollegaer (op, ned og til siden), der samarbejder om de stærke løsninger for helheden, og hvor der er fokus på den ledelsesfaglige udvikling.


Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst.
Ansættelsen er en fast stilling på fuld tid.
Tiltrædelse er pr. 1. februar 2024.

Ansøgningsfrist
15. november 2023, kl. 23:59.

Ansættelsesforløbet vil indeholde to samtaler.
Vi afholder første samtalerunde den 24. november 2023 og anden samtalerunde den 13. december 2023, hvor der indgår en case, som præsenteres og forberedes før samtalen.
Imellem de to samtalerunder gennemføres en personprofil.
Personprofilen udfyldes online, og der vil være tilbagemelding på personprofilen den 5. december 2023.

Hvis du har spørgsmål
vedrørende stillingen, er du velkommen til at kontakte Socialchef Runa Steenfeldt på telefon 30 34 22 73.

Vedhæftet finder du yderligere oplysninger om
  • Boligplan II for borgere med særlige behov Randers Kommune 2023
  • Bilag 1 til boligplan II
  • Bilag 2 til boligplan II
  • Fingerplanen - en langsigtet retning for de specialiserede Socialområde
  • Grafisk illustration af fingerplanen
  • Strategi_psykiatri- og udsatteområdet_2023
  • Organisationsdiagrammer - Socialområdets 3 centre


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Randers C.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Randers C
  • Onsdag den 15. november 2023

Lignende jobs

  • Project Manager

    Are you an experienced project manager with flair for working in larger programs involving many different stakeholders requiring overview and communication skills? Do you have experience from an SA..
    • Afdelingsleder
    • Århus
    Få mere info
  • Head of Delivery

    [xxxxx]er et dynamisk konsulenthus dedikeret til at levere innovative digitale løsninger, der skaber resultater for vores kunder. Vi er på jagt efter en erfaren og passioneret Head of Delivery,.
    • Afdelingsleder
    • Århus
    Få mere info
  • Country Manager til anerkendt transportvirksomhed

    Er du skarp, når det kommer til optimering af processer, udvikling af forretning og opbygning af kunderelationer? Og er du en tillidsvækkende leder med blik for den enkelte medarbejders trivsel og .
    • Afdelingsleder
    • Østjylland
    Få mere info
  • DevSecOps Lead Specialist

    Specialist | Full-Time | Information Technology As [xxxxx] grows into new markets, we are looking for a DevSecOps Lead Specialist to manage new and existing projects. [xxxxx] looks to accele..
    • Afdelingsleder
    • Århus
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Randers C

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Randers C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Randers C over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
27. september 2024 1
26. september 2024 1
25. september 2024 1
24. september 2024 1
23. september 2024 1
22. september 2024 1
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2