Vi søger en chef for Strålingsbeskyttelse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Har du mod på selv at lære nyt og samtidig hjælpe dit team ind i en ændret rolle? Vil du være med til at sikre håndteringen af Danmarks radioaktive affald, både nu og i fremtiden? Så er det måske dig, der skal være vores nye chef for Strålingsbeskyttelse.

Dansk Dekommissionering (DD) fik med en folketingsbeslutning fra 2018 tilføjet nye opgaver og en forlænget tidshorisont. Virksomheden er nu en aktiv deltager i processen med at forberede en slutdeponering af Danmarks radioaktive affald og skal indtil senest 2073 oplagre affaldet forsvarligt på Risø.

For at ruste os til de nye opgaver og skiftet i fokus fra dekommissionering til affaldshåndtering er vi i gang med en større organisationsændring. Et gennemgående træk er specialiseringen af kompetencer i mindre teams, så den enkelte chef får bedre tid til såvel faglig som strategisk ledelse og personale-/forandringsledelse.

Et team, hvor du skal bidrage med både faglighed og ledelse
Strålingsbeskyttelse er et essentielt og specialiseret felt, og vi er i gang med et generationsskifte for at sikre kontinuiteten og mindske organisationens sårbarhed på området. Den nuværende chef for Strålingsbeskyttelse overgår til en seniorrolle, og vi søger derfor hans afløser. Du behøver ikke nødvendigvis at have forudgående viden om strålingsbeskyttelse og arbejdet med radioaktive stoffer; du vil efter ansættelsen vil få den nødvendige uddannelse.

Du bliver chef for et team, der de kommende år har følgende hovedopgaver:

  • Strålingsbeskyttelse: rådgivning, undervisning, kontrol/overvågning samt et helsefysisk beredskab
  • Affaldskarakterisering (radiologisk og fysisk-kemisk) samt løbende opdatering af vores samlede affaldsbeholdning (inventorie)
  • Myndighedsbehandling i forhold til de nukleare tilsynsmyndigheder, herunder sikkerhedsvurderinger og –analyser
  • Bidrag til at identificere behovet for forsknings- og udviklingsaktiviteter i forhold til slutdeponering
  • Vedligehold af vores ISO 17025:2017-akkreditering til frigivelse af affald

Teamet Strålingsbeskyttelse består p.t. af fire rutinerede helsefysikere og en internt rekrutteret kollega, der skal uddannes som helsefysiker. Kulturen i teamet er præget af en lang historik, stærke traditioner og et meget højt fagligt niveau, med kontaktflader i det internationale strålingsbeskyttelsesmiljø. Ved organisationsændringen får teamet tilført nye opgaver, der rækker ud over helsefysikken, og hvor de strålingsbeskyttelsesmæssige og matematiske kompetencer også bliver bragt i spil.

Du bidrager ikke alene til teamets opgaveløsning med din egen faglighed, men også med din analytiske og pragmatiske tilgang. Du giver medarbejderne den fornødne faglige sparring, understøtter vidensdeling og medvirker til at træffe holdbare beslutninger, der rækker langt ind i fremtiden. Da fremskridtene i vores arbejde ofte afhænger af udefrakommende faktorer, vil du i lige så høj grad blive målt på processen som på de opnåede mål.

Chefkolleger, der efterspørger dine indspark
DD’s nuværende ledelse er præget af højt engagement, stærke kompetencer og stor stabilitet. Ud over at du bliver en del af chefkredsen, udvides den med tre andre nye chefer. Vi forventer, at I vil komme med nye input og relevante erfaringer i forhold til den igangværende transformation, og at I engagerer jer i organisationen og dens opgaver som helhed.

I DD samarbejder vi på kryds og tværs, og du skal være med til at få de nye samarbejdsflader, som organisationsændringen medfører, til at lykkes. Du kommer især til at få et tæt samarbejde med laboratoriechefen om både strålingsbeskyttelsesopgaver og frigivelsesfunktionen for affald, chefen for Udvikling & Strategisk Affaldsplanlægning om karakterisering og inventorieberegninger, og med chefen for dekommissionering af de nukleare anlæg. <br
Hos os får du

  • En stilling, hvor du kan være med til at sikre den forsvarlige håndtering af Danmarks radioaktive affald og opretholde nogle af landets kompetencer inden for strålingsbeskyttelse
  • En stilling, hvor du kan bruge og udvikle dine egne kompetencer, såvel fagligt som personligt
  • En arbejdsplads præget af tværfaglighed, frihed under ansvar og en uformel omgangstone
  • Et unikt miljø i skøn natur på Risø-halvøen ud til Roskilde Fjord

Vi lægger vægt på, at

  • Du har en teknisk-naturvidenskabelig videregående uddannelse
  • Erfaring med personaleledelse og strategisk ledelse
  • Praktisk erfaring med komplekse, tekniske beregninger
  • Praktisk erfaring med myndighedsarbejde eller kommunikation med myndigheder
  • Har et godt både mundtligt og skriftligt engelsk, da vi ofte samarbejder med udlandet, men virksomhedssproget er dansk

Derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med radioaktive stoffer og/eller strålingsbeskyttelse. Du vil efter din ansættelse skulle gennemføre en uddannelse som DD-helsefysiker. Dette kan - afhængig af dine kvalifikationer - tage op til et år og bestå af intern undervisning foretaget hovedsagelig af sektionens medarbejdere og deltagelse på et eksternt kursus. Efter endt uddannelse indgår du i det helsefysiske beredskab, hvilket er en rådighedsvagt, hvor du skal kunne nå til DD inden for 45 minutter.

Som chef for dygtige specialister skal du være fagligt nysgerrig og give plads til medarbejdernes selvledelse. Da teamet får tilført nye opgaver, skal du også hjælpe dine medarbejdere til at se deres ansvarsområder og rolle i organisationen i et nyt lys. Du skal være den samlende figur, der åbent lytter, involverer og skaber rammerne for et godt samspil præget af tillid, både internt i teamet og med resten af organisationen. Du skal samtidig have et godt øje for den enkeltes motivation og udviklingsmuligheder.

For at kunne understøtte og drive processer fremad skal du derudover være beslutnings- og handlekraftig, forudseende og fleksibel. Da arbejdet med radioaktive materialer er kendetegnet ved grundig planlægning og omfattende myndighedsbehandling, skal du kunne finde arbejdsglæde i det lange, seje træk.

Løn og ansættelsesforhold
Du ansættes i henhold til den relevante overenskomst. Hvis du ansættes efter AC-overenskomsten, vil udgangspunktet være en indplacering som chefkonsulent med personaleansvar.

Vi forventer at holde første samtale den 2. og 3. september og anden samtale den 9. september. Mellem første og anden samtale vil der være en test.

Alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Roskilde
  • Tirsdag den 24. august 2021

Lignende jobs

  • Souschef - Fuldtid - Ringsted

    Kan du motivere branchens bedste kolleger og bidrage til, at butikken altid står snorlige og salgsklar? Så er du måske vores nye souschef.Hos [xxxxx] bliver du en del af Europas største dagligva..
    • Afdelingsleder
    • Ringsted
    Få mere info
  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 i Jyderup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker med ét fælles mål .
    • Afdelingsleder
    • Jyderup
    Få mere info
  • Teamleder til Onsite Support – vær med til at udvi...

    Har du erfaring med teknisk support og optimering af drift? Er du udviklingsorienteret og har erfaring inden for personaleledelse? Har du en involverende ledelsesstil, og ønsker du at være med til .
    • Afdelingsleder
    • Ringsted
    Få mere info
  • Programchef til ibrugtagning af Nyt SUH

    Brænder du for program- og projektledelse? Ibrugtagningsprogrammet for Nyt SUH søger en programchef – så er det dig, vi søger? Programkontoret for Nyt SUH er i samarbejde med Sjællands Universi..
    • Afdelingsleder
    • Køge
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
2. oktober 2024 3
1. oktober 2024 2
30. september 2024 5
29. september 2024 5
28. september 2024 5
27. september 2024 5
26. september 2024 5
25. september 2024 5
24. september 2024 5
23. september 2024 6
22. september 2024 8
21. september 2024 8
20. september 2024 9
19. september 2024 9
18. september 2024 9
17. september 2024 8
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 8
13. september 2024 8
12. september 2024 9
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 11
8. september 2024 11
7. september 2024 11
6. september 2024 11
5. september 2024 10
4. september 2024 9
3. september 2024 7
2. september 2024 7