Jurist til byfornyelses- og byggelovgivningen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Jurist til byfornyelses- og byggelovgivningen til Bygge- og Boliglovgivning

Bæredygtighed står højt på både den politiske og byggebranchens dagsordenen og det samme gør et forståeligt og ubureaukratisk regelsæt for byggeriet, som samtidig skal garantere sunde og sikre bygninger. Regeringen har stor fokus på at skabe bedre balance mellem land og by, så de små og mellemstore byer igen får levende midtbyer, samt sunde og færre skæmmende boliger. De to lovgivninger spiller derfor tæt sammen for at sikre bl.a. sunde og bæredygtige boliger samt bymiljøer. Kunne du tænke dig at være bindeleddet mellem de to lovgivninger, så er det måske dig vi leder efter?

Dig
Du er cand.jur. og er nyuddannet eller har nogle års erfaring. Du kender til eller har interesse for bygge- og byfornyelseslovgivningen, og du vil gerne udvikle dig til at være vores byfornyelsesekspert.

Det er vigtigt for os, at du:

  • Har stærke juridiske kompetencer.
  • Trives med at stå i spidsen for byfornyelsesområdet i ministeriet.
  • Kan lide at fordybe dig i juraen og ønsker at udbygge og formidle din viden om bygge- og byfornyelsesloven.
  • Har lyst til at være en del af det politiske system og de politiske processer.
  • Ser dig selv som en del af et hold både fagligt og socialt, da du vil skulle sparre med kontorets anden jurist på området, hjælpe ministeriets andre kontorer ift. tværfaglige spørgsmål og ikke mindst bidrage til den kollegiale ping pong i kontoret.

Stillingen
Inden for bygge- og byfornyelsesområdet kommer du især til at arbejde med:

  • Politikudvikling, hvor du både vil skulle vurdere og muliggøre ideer, eller selv komme på ideer, til at løse et aktuelt problem.
  • Lovforslag, hvor du vil skulle tage hånd om både de politiske og tekniske processer i forbindelse med udarbejdelse og fremsættelse af lovforslag.
  • Rådgivning af både ministeren, borgere, erhvervslivet, politikere, presse mv. ift. de ofte komplekse problemstillinger på området.
  • Juridisk fortolkning af lovgivningen.

Dine dage bliver ikke ens. Den ene dag har du travlt med en politisk og sikkert hastende opgave, mens du den anden dag får mulighed for at dykke helt ned i et lovforslag eller fortolkning af lovgivning.

Du bliver en del af kontoret Bygge- og Boliglovgivning i afdelingen Bolig og Plan. I Bygge- og Boliglovgivning arbejder vi med lejelovgivningen samt lovgivningen vedr. andelsboliger og ejerlejligheder, byfornyelse og byggeri. På byggeområdet arbejder vi på nuværende tidspunkt bl.a. med implementering af den nationale strategi for bæredygtigt byggeri, tværministerielt EU-arbejde, herunder også i relation til den kommende revision af byggevareforordningen, og fortsat udvikling af smidige byggeregler.

Vægtningen af opgaver mellem byfornyelsesområdet og byggeområdet vil veksle afhængigt af, hvor mange opgaver der er på byfornyelsesområdet, da du i departementet vil sidde selvstændigt med byfornyelsesområdet og derfor skal stå i spidsen for byfornyelsesområdet i ministeriet. Hensigten er dog som nævnt at skabe synergi mellem reglerne vedr. byggeri og byfornyelse, så du vil have opgaver på begge områder. På byggeområdet vil du arbejde tæt sammen med henholdsvis vores jurist og generalist på området.

Herudover vil du få yderligere 8 gode og dedikerede kollegaer, der sidder med lejeret og reglerne vedrørende andelsboliger og ejerlejligheder.

Vi lægger vægt på et godt og inspirerende arbejdsmiljø, hvor der er plads til humor, grin og en god diskussion. Vi går op i, at vi skal kunne balancere familieliv og arbejde. Derfor har du også mulighed for at tilrettelægge arbejdet fleksibelt.

Departementet
Indenrigs- og Boligministeriet er et forholdsvist nyt ministerium med ca. 150 medarbejdere, der er etableret den 21. januar 2021. Vi arbejder med kommunernes og regionernes styrelse og økonomi, tilsynet med kommuner og regioner, valg og folkeafstemninger, boliger og bygningsreglement, parallelsamfundslovgivning, planloven og indsatsen i landdistrikter. I den kommende tid vil det især være arbejdet med at skabe bedre sammenhæng mellem land og by, der stå højt på dagsordenen i ministeriet.

Løn og ansættelse
Du vil blive ansat alt efter kvalifikationer efter AC-overenskomsten. Stillingen er på fuld tid. Ansættelsesområdet er Indenrigs- og Boligministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Indenrigs- og Boligministeriets departement, Stormgade 2-6, 1470 København K.

Vi har brug for dig snarest muligt.

Spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Anitta Hilda Vandman Bugenhagen på tlf. 72 28 24 61 eller [email protected].

Søg
Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation elektronisk via stillingsopslaget på www.im.dk. Vi skal have modtaget din ansøgning senest onsdag d. 13. oktober 2021.

Vi opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Onsdag den 13. oktober 2021

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0