Jurist med interesse for beskyttelse af sundhed og miljø

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du arbejde med EU-retten og bruge din juristfaglige værktøjskasse til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling? Så har vi jobbet til dig som jurist i kontoret for Rent drikkevand og sikker kemi i Miljøministeriets departement.

Hvad kommer du til at arbejde med?
Vi er ni jurister i kontoret, og du vil som udgangspunkt indgå i det team, som beskæftiger sig med reguleringen af kemikalier i forbrugerprodukter. Du vil i især skulle arbejde med kosmetik og legetøj mv. men på sigt også med andre områder indenfor kontorets ansvarsområde. Reguleringen baserer sig på EU-regler, hvorfor du vil få rig mulighed for at arbejde med – og dygtiggøre dig indenfor – EU-retten, ligesom du vil kunne lære eller forbedre dine kompetencer med den nationale lovgivningsprocedure. Erfaring med fortolkning af EU regler og regeludarbejdelse, er en fordel, men ikke et krav.

Du får et interessant og udviklende arbejde, hvor du i samarbejde med gode kolleger skal arbejde med ministerbetjening, udarbejdelse af bekendtgørelser og lovforslag, regelfortolkning samt vejledning og dermed bruge dine kompetencer til at sikre rent drikkevand og et sundt og sikkert miljø.

Hvem er du?
Vi forestiller os, at du vil være med til at gøre en forskel på det grønne område, og at du har mod på at bringe dine jurakompetencer i spil i samarbejde med andre fagligheder. Dine kolleger vil lære dig op i de faglige problemstillinger inden for området, men de har brug for din juridiske og politiske indsigt.

Du er uddannet cand.jur. eller cand.merc.jur. og har lyst til at arbejde med et juridisk udfordrende og teknisk fagområde. Vi lægger desuden vægt på, at du:

  • Motiveres af at finde løsninger på komplekse juridiske eller svære problemstillinger – også hvis det går stærkt.
  • Har interesse og flair for udarbejdelse af love og bekendtgørelser eller politiske sager.
  • Trives med at arbejde i et tværfagligt miljø med udfordrende opgaver.
  • Kan kommunikere juridiske/faglige budskaber i skrift og tale på en forståelig måde.
  • Er god til at arbejde struktureret og prioritere i dine sager.
  • Er en god kollega.

Du kan være nyuddannet eller have erfaring fra tidligere stillinger. Dine konkrete opgaver vil blive tilrettelagt efter behov og dine kompetencer, og du vil få ansvar for mere end ét område.

Hvem er vi?
Kontoret for Rent drikkevand og sikker kemi har ansvaret for politikudvikling og ministerbetjening på drikkevand- og kemikalieområdet nationalt, i EU og globalt. Dette omfatter bl.a. lovgivningerne om kosmetik, legetøj og andre forbrugerprodukter, industrikemikalier samt regulering af drikkevand, sprøjtemidler (mod f.eks. ukrudt) og biocider (f.eks. håndsprit og rottemidler) med henblik på at sikre et sundt miljø. Hos os kommer du ikke til at kede dig: Vores område har stor politisk bevågenhed, stor samfundsmæssig betydning og er kendetegnet ved at påvirke danskernes hverdag.

Vores kontor består af engagerede medarbejdere med forskellige faglige baggrunde. I kontoret vil du både finde et fagligt fællesskab med andre jurister og generalister, ligesom du vil få kolleger med naturfaglige og samfundsvidenskabelige baggrunde, og dermed også indgå i et tværfagligt miljø. Fælles i kontoret er, at vi hjælper hinanden og lægger vægt på en uformel omgangstone.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er på fuld tid og indplacering sker som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademikerorganisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten). Herudover kan der forhandles et individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

Der vil være mulighed for en vis fleksibilitet i planlægningen af arbejdsudførslen alt efter, hvad opgaverne tillader.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Slotsholmsgade 12, København K.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Henrik Søren Larsen på tlf.
2331 4037. Du kan læse mere om Miljøministeriet på vores hjemmeside www.mim.dk. Her kan du også møde én af kontorets jurister.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og uddannelsesbevis for både bachelor- og kandidatuddannelsen senest den 20. november 2022.

Vi forventer at holde samtaler i uge 47. Indkaldes du til samtale, vil du forinden derhjemme skulle løse en opgave af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Søndag den 20. november 2022

Lignende jobs

  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Corporate Counsel (Privacy)

    Description You will be joining our EMEA legal team as Corporate Counsel based out of our Copenhagen hub together with 3 other legal team members. Reporting directly to the Group General Counsel .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info
  • Erfaren uddannelsesjurist til Studieservice på [xx...

    Har du en stærk faglighed inden for uddannelsesjura, og ønsker du at være en central rådgiver for ledelse, medarbejdere og studerende? Vil du spille en nøglerolle i at sikre overholdelse af lovgivn..
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurist eller Advokat med selskabsretlig profil

    [xxxxx] Juras rådgivning omfatter alle aspekter af juraen, bortset fra ansættelses-, arbejdsmiljø- og skatteret. Vi afdækker juridiske og regulatoriske risici og arbejder bl.a. med kontrakt- og ent..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
7. oktober 2024 0
6. oktober 2024 0
5. oktober 2024 0
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0