Sønderborg Kommune søger to jurister – et barselsvikariat i Job og Velfærd og en fast s...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sønderborg

Sønderborg Kommune har en stærk juridisk afdeling, som du nu har chancen for at blive en del af. Sønderborg Kommune har både en central juridisk enhed, der organisatorisk er placeret i Byrådssekretariatet og Jura, og herudover har kommunen en række jurister placeret decentralt i fagforvaltningerne.

Der er to ledige stillinger - både en fast stilling i Byrådssekretariatet og Jura samt en barselsvikar i Job og Velfærd. I begge stillinger bliver du en del af en velfungerende afdeling, og du får en hverdag med spændende og udfordrende opgaver.

Jurist ved Job og Velfærd

Som jurist skal du understøtte opgavevaretagelsen på social, senior- og sundhedsområdet. Du skal være forvaltningens sparringspartner og sikre den nødvendige vejledning af ledelse og medarbejdere med det daglige arbejde på Velfærdsområdet.

Du vil blive den ene af et team på to jurister på velfærdsområdet. Som jurist på velfærdsområdet er du med til at udvikle og vedligeholde et højt fagligt niveau på det juridiske område.

Du vil blive en del af et aktivt tværfagligt miljø, hvor du er i tæt samarbejde med ledelsen samt dygtige og engagerede kolleger fra mange faggrupper. Du vil endvidere få en fleksibel arbejdsdag med mulighed for selv at tilrettelægge dit arbejde i vidt omfang. Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang uanset om vi er i dialog med vores kollegaer, borgerne eller samarbejdspartnere.

Dine arbejdsopgaver er bl.a. at:

  • Være rådgiver og sparringspartner for ledelsen i forvaltnings- og socialretlige spørgsmål samt i sundhedsretlige spørgsmål
  • Være rådgiver og sparringspartner for sagsbehandlerne på vanskelige juridiske problemstillinger i sagsbehandlingen fx på det specialiserede socialområde
  • Varetage sager, der har et tungt juridisk indhold
  • Kvalitetssikre sager til de politiske udvalg
  • Understøtte den løbende drift og være en ressource på det juridiske område inden for forvaltningens område.
  • Undervise i sagsbehandling efter behov

Om os

Du kommer til, at arbejde i en velfungerende forvaltning, hvor du bliver en del af en kompetent tværfagligt team, hvor du vil samarbejde med den anden jurist i staben samt kommunens øvrige jurister. Der vil være mulighed for at deltage i juridiske netværk og relevante kurser.

Yderligere oplysninger

Du er velkommen til at kontakte stabschef, Anette Andersen Krogh på telefon 27 90 01 43 eller mail [email protected] hvis du har spørgsmål til stillingen.

Jurist i Byrådssekretariatet og Jura

Som jurist i Byrådssekretariatet og jura får du mulighed for at beskæftige dig med en række forskellige genrer af juraen. Samtidig får du ni fantastiske kollegaer, hvoraf de fire også er jurister. Byrådssekretariatet og jura varetager opgaver som byrådsbetjening, valg, nævnsbetjening og en række juridiske områder.

Vi arbejder på tværs af kommunens øvrige forvaltninger og samarbejder også med de jurister, der er ansat decentralt. Afdelingen har en tæt kontakt til både Borgmesteren, Byrådet og Direktionen.

Som jurist i Byrådssekretariatet og Jura består en væsentlig del af arbejdet i at bistå med løsning af opgaver fra andre forvaltninger og fra Direktionen. Det er derfor vigtigt, at du formår at omsætte teori til praksis og formår at arbejde sammen med kolleger med forskellige faglige baggrunde. Det er endvidere centralt, at du formår at gøre juraen forståelig og anvendelig for dine samarbejdsparter. Det er samtidig vigtigt, at du kan se alternative løsningsmuligheder, når en ønsket løsning viser sig ikke at være mulig.

Du kommer til at indgå i et team med fire andre jurister samt sekretariatschefen, som alle gerne vil sparre om en opgave, når det er nødvendigt. Det er vigtigt for os at videndele og hele tiden udvikle vores kompetenceområde. Det er dog samtidigt væsentligt, at du arbejder selvstændigt med egne opgaver.

I Byrådssekretariatet og Jura beskæftiger vi os bl.a. med

  • Betjeningen af Borgmester, Byråd og Direktion
  • Betjeningen af Bevillingsnævnet, Hegnssynet, Husleje- og Beboerklagenævnet
  • Afholdelse af valg
  • Kongeligt besøg
  • Økonomi
  • Juridisk bistand til de øvrige forvaltninger, hovedsageligt inden for Teknik & Miljø, Jobcentret og Kulturområdet
  • Gennemgang af kontrakter
  • Forvaltningsret, styrelsesret og kommunalfuldmagten

Om os

Du kommer til at blive en del af et velfungerende sekretariat med engagerede kollegaer. Vi lægger vægt på kvaliteten af vores arbejde og på at vi har det godt sammen og hjælper hinanden. Vi har respekt for vores forskelligheder og variationen i vores opgaver og arbejder for dén fælles opgave. Vi arbejder samtidig på tværs af de øvrige forvaltninger og du vil komme til at indgå i forskellige netværk både internt og eksternt.

Yderligere oplysninger

Du er velkommen til at kontakte Sekretariatschef Pernille Svindt Lentfer på telefon 9243 3324 eller mail [email protected], hvis du har spørgsmål til stillingen.

Generelt for begge stillinger

Vi lægger vægt på, at du

  • Er uddannet cand.jur og gerne har noget erfaring med områderne
  • Kender til at arbejde i en politisk ledet organisation
  • Er velfunderet inden for forvaltningsretten
  • Har kendskab til det tekniske område (gældende ift. Byrådssekretariatet og Jura)
  • Arbejder analyserende og reflekterende
  • Er god til at kommunikere både mundtligt og skriftligt
  • Ikke er bange for at kaste dig ud i nye områder og opgaver
  • Kan arbejde medkorte tidsfrister, når der er behov for det
  • Altid giver en hånd med, hvis det brænder på

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen den 10. juni 2020 kl. 12.00. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 18. juni. Du bedes angive i din ansøgning om du udelukkende søger den ene eller begge stillinger.

Ansættelsesvilkår

Vi tilbyder løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Tiltrædelse er 1. august eller snarest derefter.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=b4da1d7e)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Sønderborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Sønderborg
  • Onsdag den 10. juni 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i Sønderborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Sønderborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Sønderborg over tid

Dato Alle jobs som jurister
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1