Elteknisk ingeniør til energiøerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Vil du være en af de ingeniører, der skal realisere verdens første energiøer og bringe den grønne omstilling ind i en ny æra? Stillingen har en enestående placering i krydset mellem teknik, innovation, kommercielle interesser samt udbud og politik.

Om jobbet Det er politisk besluttet, at Danmark skal udbygge sin position som foregangsland i den grønne omstilling ved at etablere verdens første energiøer – én i Østersøen og én i Nordsøen. Energiøerne er begyndelsen på en ny æra for produktion af havvind, der skal sikre grøn forsyning til danske og udenlandske elnet. Energistyrelsen står i spidsen for programmet og er helt inde i maskinrummet, når de to øer skal blive til virkelighed. Energiøen i Østersøen etableres på Bornholm, mens energiøen i Nordsøen skal etableres som en inddæmmet ø, der bl.a. skal rumme HVAC/DC-omformere og tilslutningspunkter for havvindmøllerne. Her kommer du ind i billedet!

Den inddæmmede ø i Nordsøen vil efter planen stå færdig i 2028, så øen bl.a. kan benyttes som knudepunkt for grøn strøm fra den tilsluttede havvind. Den grønne strøm skal desuden eksporteres til vores nabolande og bidrage til grøn omstilling på tværs af Danmarks grænser. Ejerskabet til øen deles mellem staten og én eller flere private aktører.

Til ét at programmets projekter søger vi nu en elingeniør, der kan varetage rollen som elteknisk ekspert, når det gælder kravsspecifikation af den inddæmmede ø i Nordsøen.

Du vil indgå i et team af dygtige ingeniører, der skal udforme de tekniske funktionskrav til øen.
Dit fokus bliver følgende:

  • planlægge og koordinere omfattende kortlægnings- og analyseproces med inddragelse af relevante interessenter, herunder særligt Energinet, men også andre dele af Energistyrelsen (projekter vedr. udlandsforbindelser samt net og marked)
  • kontakt til vores tekniske rådgiver, Sweco, om eltekniske forhold
  • udarbejde kravspecifikationer afledt af eltekniske forhold (HVAC/DC-omformere, arraykabler/ilandføring, J-tubes, transformere mv.)
  • kvalitetssikre de input, der leveres, og fremdrage centrale til- og fravalg i processen over for projektleder og styregruppe.

Om dig
  • Vi forestiller os, at du er uddannet ingeniør, og at du er specialiseret i transmission af elektricitet, gerne med en offshore-vinkel.
  • Erfaring med store udbud/anlægsprojekter er en fordel, men ikke et krav.
  • Som person har du gode formidlings- og samarbejdsevner, også til kollegaer med anden faglig baggrund end dig.


Du vil blive taget godt imod som ny kollega i programmet. Der vil være onboarding og løbende sparring, og du har gode muligheder for videre udvikling og mere ansvar inden for Energiø-programmet.

Om os I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger om de stillinger, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til chefkonsulent Rasmus Zink Sørensen på mail [email protected] eller kontorchef Mads Krogh på mail: [email protected] .

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.

Sådan ansøger du Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest torsdag den12. august 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 33-34.

Ansættelsesdato er pr. 1. oktober 2021. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Maskiningeniør", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Maskiningeniør
  • København V
  • Torsdag den 12. august 2021

Lignende jobs

  • Maskiningeniør i Hele Danmark

    Would you like to play an important part in the fight against climate change? Do you want to work for a market leading company in the wind industry and thrive in global environments? Do you find Wi..
    • Maskiningeniør
    • Hele Danmark
    Få mere info
  • Maskiningeniør i Kastrup

    Hvem er du?Du er uddannet maskiningeniør eller maskinmester. Kompleksiteten og størrelsen af opgaverne i jobbet kræver, at du har minimum 10 års erfaring med spildevand og projektering af procesa..
    • Maskiningeniør
    • Kastrup
    Få mere info
  • Maskiningeniør i Frederiksberg

    Kunne du tænke dig både at bruge og udvikle din tekniske viden inden for VVS og ventilation? Og ser du dig selv indgå i et tværfagligt team af ingeniører og arkitekter, der i den grad sætter dagsor..
    • Maskiningeniør
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Maskiningeniør i København

    Maskiningeniør søges til organisation/virksomhed i København
    • Maskiningeniør
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som maskiningeniør i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte maskiningeniør i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal maskiningeniør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte maskiningeniør i København V over tid

Dato Alle jobs som maskiningeniør
28. juli 2024 0
27. juli 2024 0
26. juli 2024 0
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0