Analysemedarbejder til Nationalt ID-center

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Birkerød

Kunne du tænke dig at arbejde i et stærkt fagligt miljø med et område, der er genstand for stor offentligt interesse? Nationalt ID-center søger en analysemedarbejder.

Lidt om alt det vi tilbyder

Du kommer til at være en del af Nationalt ID-center, som er et uafhængigt kompetencecenter, hvis formål er at styrke sikkerheds- og kontrolindsatsen på udlændingeområdet. Nationalt ID-center er organisatorisk en del af Hjemrejsestyrelsen, og vores primære opgave er at yde rådgivning og bistand til danske myndigheder i forhold til spørgsmål om fastlæggelse og kontrol af udlændinges identitet.

Centeret indhenter og formidler ID-relateret information, både via desk-studies og gennem fact finding missioner, ligesom centeret har en central rolle i at sikre, at trends, erfaringer og risikovurderinger fra relevante lande gøres tilgængelige for de relevante myndigheder. Derudover er en af centerets kerneopgaver at koordinere et overordnet og tværgående myndighedssamarbejde på ID-området. Nationalt ID-center udbyder også ID-kurser for at sikre, at relevante danske myndigheder har de nødvendige kompetencer på ID-området, ligesom centeret bistår danske diplomatiske repræsentationer med at styrke deres kapacitet på kontrol- og sikkerhedsområdet gennem både teknisk bistand og undervisning inden for ID-relaterede forhold.

Derudover har centeret også et biometriteam, som består af ansigtssammenlignings- og fingeraftrykseksperter, der afgiver udtalelser i sager, hvor fingeraftryk og ansigtssammenligning bidrager til identitetsfastlæggelsen, ligesom centeret også har et ISO-akkrediteret dokumentteknisk laboratorium, som på ekspertniveau kan ægthedsvurdere ID-dokumenter.

Som analysemedarbejder i Nationalt ID-center vil du komme til at beskæftige dig med en bred vifte af arbejdsopgaver inden for centerets virke. Du vil blandt andet skulle bidrage til varetagelsen af centerets opgaver i forhold til indhentelse, bearbejdning og formidling af ID-relaterede oplysninger. Nationalt ID-center tilvejebringer løbende opdateret information til brug for udlændingemyndighederne og centerets dokumenttekniske laboratorium. Det vil mange gange kunne ske ved brug af oplysninger, som kan findes på internettet via allerede eksisterende rapporter og databaser, men nogle gange er det også nødvendigt at indhente oplysninger via fact finding missioner til relevante lande i og uden for Europa.

Du vil også kunne arbejde med indsamling, bearbejdning og formidling af relevant viden om trends og metoder vedrørende dokumentfalsk og personelfalsk (risikoprofiler) med henblik på, at oplysningerne bliver gjort tilgængelige for de relevante myndigheder. Ligesom du vil være en del af udarbejdelse af vejledninger og anden koordineret videndeling, deltage i nationalt og internationalt samarbejde mv.

Ligeledes vil du kunne deltage som underviser i centerets ID-kurser. Du vil også kunne deltage i Nationalt ID-centers arbejde med at yde teknisk bistand til danske repræsentationer i forhold til deres ID-relaterede arbejde. I praksis sker det ved, at medarbejdere fra centeret besøger danske repræsentationer og yder teknisk bistand i form af validering af de ID-dokumenter, samt gennemfører undervisning af repræsentationernes personale. Du vil derfor skulle gennemgå et træningsforløb i ID- og dokumentkontrol.

I Nationalt ID-center er vi 30 engagerede medarbejdere med forskellig uddannelsesmæssig baggrund, der varetager en bred vifte af opgaver i en til tider travl hverdag. Vi er kendetegnet ved at være et fællesskab, hvor fagligheden er i højsædet. Vores hverdag er præget af et godt samspil på tværs af fagligheder, vi har et socialt stærkt miljø, og vores omgangstone er uformel.

Nationalt ID-centers arbejde sker i tæt samarbejde med en række nationale aktører på det udlændingeretlige område, herunder Udlændingestyrelsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Flygtningenævnet, Udlændingenævnet, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet mv. Derudover har Nationalt ID-center også et tæt samarbejde med en række internationale samarbejdspartnere.

Vores forventninger til dig

Du har en relevant akademisk uddannelsesmæssig baggrund, f.eks. statskundskab, jura, historie eller lign., og gerne kendskab til interviewteknik og kildekritisk metode.

Du brænder for at arbejde med et vigtigt område, som har stor samfundsmæssig betydning, og vi forventer, at du:

  • arbejder struktureret, analytisk og har sans for detaljer
  • har et stort drive og er løsningsorienteret
  • er god til at kommunikere og kan formidle kompliceret stof til en forskellige målgrupper på både dansk og engelsk
  • er engageret, fleksibel og formår at have mange bolde i luften uden at miste humør og overblik
  • kan arbejde selvstændigt, samtidig med at du bidrager til at sikre et godt samarbejde med både kollegaer og samarbejdspartnere

Vi lægger stor vægt på videndeling og samarbejde på tværs af faggrænser, og det er derfor vigtigt, at du er klar til at møde både faglige udfordringer, foranderlige arbejdsopgaver og en bred daglig interaktion med alle centerets medarbejdere.

Yderligere information

Nationalt ID-center har kontor på Birkerød Kongevej 2, 3460 Birkerød.

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte chef for Nationalt ID-center, Jakob Dam Glynstrup, på telefonnummer 22 73 48 98.

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv, eksamensbevis mv. senest torsdag den 11. november 2021, kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler i uge i 46. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber. Testen tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Birkerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Birkerød
  • Torsdag den 11. november 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Birkerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Birkerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Birkerød over tid

Dato Alle jobs som øvrige
2. juli 2024 13
1. juli 2024 13
30. juni 2024 13
29. juni 2024 13
28. juni 2024 13
27. juni 2024 11
26. juni 2024 11
25. juni 2024 12
24. juni 2024 12
23. juni 2024 12
22. juni 2024 12
21. juni 2024 12
20. juni 2024 14
19. juni 2024 14
18. juni 2024 14
17. juni 2024 13
16. juni 2024 13
15. juni 2024 13
14. juni 2024 13
13. juni 2024 13
12. juni 2024 14
11. juni 2024 15
10. juni 2024 15
9. juni 2024 14
8. juni 2024 14
7. juni 2024 14
6. juni 2024 14
5. juni 2024 14
4. juni 2024 14
3. juni 2024 15
2. juni 2024 14