Nye kræfter til digitaliseringsprogrammet Kopernikus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Begejstres du af en ”Once in a Lifetime” mulighed for at understøtte fremtidens studieadministrative platform, tænder du på at være med til at løse komplekse opgaver i et miljø med stærke interessenter, og har du solide kompetencer indenfor ét af de tre stillingsområder? Ambitionerne er høje og visionen er klar, men vi mangler tre profiler til det videre programarbejde og senere til drift og forvaltning.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Kopernikus – Lettere studieliv, Fælles processer, Nye muligheder
I Uddannelses- og Forskningsministeriet indgår vi i et programfællesskab med landets universiteter om anskaffelse og implementering af en ny studieadministrativ platform. Det fælles program har navnet Kopernikus – Lettere studieliv, Fælles processer, Nye muligheder.

Programmet skal ”ved hjælp af bedre it-understøttelse og optimerede processer kvalitetsudvikle og effektivisere det studieadministrative område. Programmet skal sætte den studerendes behov i centrum for administrationsprocessen og sikre øget anvendelse af selvbetjeningsløsninger, fælles overordnede processer på tværs af universiteter og automatisering af arbejdsgange”.

Se mere om Uddannelses- og Forskningsministeriet på www.ufm.dk og om Kopernikus på www.ufm.dk/kopernikus-letterestudieliv.

Stilling 1: Programleder

Til at styre de samlede aktiviteter i programmet og sikre ledelsesmæssig forankring blandt de mange interessenter, søger vi en erfaren programleder. Arbejdet i programmet er organiseret med en række arbejdsgrupper, som hver styres af en projektleder / teamlead.

Opgaverne omfatter bl.a.:

  • Ansvar for den samlede masterplan og programmets samlede fremdrift.
  • Ansvar for at facilitere strategiske og operationelle drøftelser i henholdsvis styregruppe og leverancestyregruppe, herunder involvering af programmets forskellige følgegrupper.
  • Ansvar for aktiviteterne i programteamet, herunder koordinering og daglig ledelse af projektlederne for arbejdsgrupperne samt løbende sparring og involvering af medarbejderne.
  • Ansvarlig for den løbende dialog med universiteternes projekt- og programledere, som er udpeget til at styre den lokale del af programmet.

Vi forventer, at du har solid erfaring fra en tilsvarende funktion og dybe kompetencer indenfor bl.a.:

  • Programledelses-håndværket. Udarbejdelse og vedligeholdelse af planer, rapportering af fremdrift, kvalitetssikring af de samlede leverancer, budgetopfølgning – herunder evnen til at motivere og inspirere projektdeltagerne.
  • Erfaring med kompleks interessenthåndtering, gerne fra den offentlige sektor, tæft for det muliges kunst, når emnerne bliver politiske.
  • Projekt- eller programledelseserfaring fra store digitaliseringsprojekter. Du skal på overordnet plan have indsigt i teknologi, arkitektur og brugerrejser.
  • Udbud og leverandørstyring.
  • Udarbejdelse og kvalitetssikring af skriftlige beslutningsoplæg til styregrupper, herunder erfaring med offentlig forvaltning.
  • Gode kommunikationsevner, både internt og i forhold til interessenterne.

Stilling 2: Chefarkitekt

Der er etableret en arbejdsgruppe i Kopernikus med ansvar for den samlede arkitektur og for samspil med institutionernes eksisterende systemlandskaber. Gruppen har desuden særskilt ansvar for udarbejdelse og vedligeholdelse af en fælles begrebs- og informationsmodel. Til denne arbejdsgruppe søger vi en chefarkitekt, der kan lede arbejdet med udarbejdelse af arkitekturleverancer i tæt samarbejde med arbejdsgruppen vedrørende funktionalitet samt tegne Kopernikus i sektorfælles arkitekturarbejde.

Opgaverne omfatter bl.a.

  • Ansvar for at udarbejde og vedligeholde plan, der sikrer arkitekturleverancerne til programmet, herunder indgå løbende opfølgning og fremdriftsstyring med programlederen.
  • Ansvar for at facilitere nødvendige beslutningsprocesser omkring arkitektur, integrationer og teknologiarkitektur i programmets styrende organer.
  • Ansvar for de særlige leverancer omkring begrebs- og informationsmodel svarende til det funktionelle scope.
  • Ansvar for at sikre forankring og involvering blandt universiteternes arkitekturmiljøer.

Vi forventer, at du har solid erfaring fra en tilsvarende funktion og dybe kompetencer indenfor bl.a.:

  • Erfaring med rollen som den, der tegner det samlede arkitekturperspektiv i et komplekst samarbejde.
  • Projektledelses-håndværket. Udarbejdelse og vedligeholdelse af planer, rapportering af fremdrift, kvalitetssikring af de samlede leverancer, budgetopfølgning – herunder evnen til at motivere og inspirere projektdeltagerne.
  • Indsigt i og erfaring med den fællesoffentlige rammearkitektur (FDA) eller tilsvarende.
  • Godt markedskendskab, herunder kenskab til SaaS-løsninger
  • Evnen til både at holde fanen højt og indgå de nødvendige kompromisser.
  • Udarbejdelse og kvalitetssikring af skriftlige beslutningsoplæg til styregrupper, herunder erfaring med offentlig forvaltning.

Stilling 3: Projektleder forvaltningssporet

Til i første omgang at koordinere, drive og styre leverancerne til udbudsmaterialets dele om forvaltning, samarbejde, drift, support og videreudvikling - og senere til at indgå som en nøgleperson i opbygning af en governancemodel for den fælles forvaltningsorganisation søger vi en projektleder med erfaring fra organisering af interessent- og leverandørsamarbejde omkring forvaltning af en stor it-løsning. Opgaverne omfatter også tilrettelæggelse af hensigtsmæssig opgavefordeling mellem universiteterne og ministeriet omkring bl.a. integrationer, ligesom ansvar for planlægning og gennemførelse af udfasning af de eksisterende løsninger indgår i jobbet.

Opgaverne omfatter bl.a.:

  • Ansvar for leverancer til udbudsmateriale omkring forvaltning og organisering af samarbejde samt leverancer omkring service-level agreements og supportprocesser.
  • Udarbejde indstilling omkring den mest hensigtsmæssige organisering af samarbejdet i driftsfasen mellem universiteterne og ministeriet.
  • Ansvar for afdækning af behov i forbindelse med udfasning af eksisterende løsninger, herunder afklaring af behov vedr. datamigrering.

Vi forventer, at du har solid erfaring fra tilsvarende opgaver og dybe kompetencer indenfor bl.a.:

  • Projektledelses-håndværket. Udarbejdelse og vedligeholdelse af planer, rapportering af fremdrift, kvalitetssikring af de samlede leverancer, budgetopfølgning – herunder evnen til at motivere og inspirere projektdeltagerne.
  • Erfaring med kompleks interessenthåndtering, gerne fra den offentlige sektor.
  • Teknisk indsigt og indsigt i tilrettelæggelse af driftsprocesser.
  • Udbud og leverandørstyring.
  • Udarbejdelse og kvalitetssikring af skriftlige beslutningsoplæg til styregrupper, herunder erfaring med offentlig forvaltning.

Er du vores nye kollega?

For alle stillingerne gælder, at vi også har høje forventninger til dine samarbejdsevner og arbejdsform. Vi forestiller os, at du:

  • er proaktiv, strategisk tænkende og ansvarsfuld
  • arbejder selvstændigt og har blik for at involvere andre
  • er pragmatisk og resultatorienteret
  • på samme tid er både tydelig og tillidsvækkende, robust og fleksibel
  • har høj arbejdsmæssig kapacitet.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Tiltrædelsesdato for programleder er den 1. maj 2020.

Tiltrædelsesdato for chefarkitekt og projektleder forvaltningssporet er den 1. juni 2020.

I løbet af 2020 vil arbejds- og tjenestested blive ændret til Haraldsgade 53, 2100 København Ø.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Flemming Bøge på telefonnummer 3121 6374 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde to samtalerunder for hver stilling. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres der personlighedstest.

Programleder: Første samtalerunde afholdes i uge 12 og anden samtalerunde i uge 13.

Chefarkitekt og projektleder: Første samtalerunde forventes at blive afholdt i uge 13 og anden samtalerunde forventes at blive afholdt i uge 14-15.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte
I Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har vi ansvaret for dialog, rådgivning og tilsyn med de institutioner, der ligger under ministeriet. Derudover har vi blandt andet ansvaret for Statens Uddannelsesstøtte, udbetaling af tilskud og bevillinger til institutioner og forskere samt udvikling og drift af studieadministrative it-systemer. Vi arbejder tæt sammen med resten af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og vi bringer vores viden og indsigt i anvendelse i forhold til politik¬udvikling, analyser, og ministerbetjening. Et godt samarbejde internt og eksternt er afgørende for, at vi løbende kan udvikle området og skabe de bedste rammer for videregående uddannelser, forskning og innovation i Danmark. Vores mål er at levere rådgivning og service af høj kvalitet samt at skabe værdi ved at løse vores opgaver effektivt og i dialog med de relevante aktører.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.3.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Vil du være praktikant i Bruxelles for dansk erhve...

    Fri kontakt
    DI arbejder i Bruxelles med en lang række politiske områder. Det gælder brede dagsordener som det indre marked, digital transformation, industripolitik og grøn omstilling til mere specifikke dagsordener som sundheds-, miljø- og handelspolitik. Kort sagt, alt hvad der berører erhvervslivets interesser.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Professional Indemnity Underwriter

    Fri kontakt
    Trives du med fagligt komplekse problemstillinger og afvekslende sager, der sjældent er ens? Kan du arbejde i krydsfeltet mellem risikovurdering og kommerciel interesse ud fra en værdibaseret og samarbejdsorienteret tilgang? Vil du arbejde i en global forsikringskoncern med gode muligheder for faglig udvikling?
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1