Destinationschef til Destination Trekantområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vejle

Om jobbet


I forbindelse med den nationale reform af erhvervsfremmesystemet blev det besluttet, at der også skulle gennemføres en reform af turismefremmesystemet, hvor den kommunale turismefremmeindsats skal konsolideres i 15-25 destinationsselskaber inden udgangen af 2020.
Konsolideringen skal medvirke til at styrke Danmarks position i den internationale konkurrence om turisterne, og at turismeerhvervet fortsat kan bidrage til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.
Vejle, Kolding og Billund kommuner har på denne baggrund besluttet at indgå i et fælles destinationssamarbejde med navnet Destination Trekantområdet.
Vi søger derfor en Destinationschef, der kan hjælpe os med at opstarte det nye destinationsselskab; der kan skabe projekter og aktiviteter, så vi får adgang til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses nationale destinationspuljer; og som kan hjælpe os med udarbejde en ambitiøs strategi for turismeområdet i destinationen.

Vi forestiller os et fokus opdelt på tre stærke forretningsområder:
  • Børnefamilier;
  • Erhvervs- og mødeturisme;
  • Kultur/Natur/Historie/Gastronomi/Wellness.


Og en strategi, der rummer et fokus på indsatser indenfor markedsføring og udvikling med tilhørende funding heraf.

Destinationschefen skal varetage faciliteringen og involveringen af interessenter fra turismeerhvervet og de kommunale forvaltninger i udviklingen af den fælles strategi.

Destinationschefen skal med afsæt i et stærkt markedskendskab, og en evne til at spotte nye tendenser, lykkes med at lede destinationen ved at facilitere produktudvikling mellem de private aktører og de kommunale forvaltninger, samt at sikre en markedsføring af de produkter med potentiale for destinationen.
Det kræver i høj grad, at destinationschefen formår at koordinere og inspirere turismeerhvervet og de kommunale forvaltninger til at bidrage til målopfyldelsen.
Derfor bliver en betydelig del af destinationschefens rolle at facilitere netværk, workshops, seminarer m.v., der skal samle relevante aktører om produktudvikling og markedsføring.

Det bliver derfor den nye destinationschefs opgave i samarbejde med medarbejdere, bestyrelse og relevante aktører at drive strategiprocessen. Og skabe en god forudsætning for den efterfølgende opgavevaretagelse inden for udvikling og markedsføring

I den sammenhæng vil konkrete opgaver ift. udviklingsaktiviteter indbefatte:
  • Spotte og formidle om trends og forretningsmuligheder.
  • Facilitere workshops og netværk med henblik på produktudvikling.
  • Udarbejde idéoplæg, som kan præsenteres for turismeerhvervet, de kommunale forvaltninger og andre organisationer.
  • Være opsøgende ift. nye partnerskaber.
  • Etablere destinationsspecifikke klyngestrukturer, der styrker værdikæderne.
  • Motivere tilgrænsende erhverv som landbrug, produktion og forsyning til at diversificere ind i turisme.
  • Arbejde for fælles planlægning af infrastruktur for vandreruter og cykelstier m.m.
  • Bidrage til landdistriktsudviklingen, herunder et fokus på gårdbutikker, økolandbrug, bed&breakfast, lokalt håndværk, udlejning osv.


Og tilsvarende indenfor markedsføring:
  • Udvikle og initiere internationale kampagner.
  • Udvikle og initiere nationale kampagner.
  • Ensarte kommunikation og lokale formidlingsprodukter (brochurer, hjemmesider, apps osv.).
  • Udvikle den offentlige natur- og kulturformidling.
  • Være sparringspartner andre organisationer, f.eks. Billund Airport ift. ruteudvikling.
  • Destinationsselskabet kan med fordel hyre operatører ind til at løfte markedsføringsopgaverne, når disse kan løfte opgaven bedre og mere effektivt, f.eks. er der en velfungerende aftale medLegoland Billund Resort, når det gælder markedsføring af forretningsområdet for børnefamilieturisme.


Dertil kommer en forpligtelse til at håndtere tværgående turismeserviceaktiviteter.
Den lokale turismeservice dækker over den klassiske turistinformation, hvor områdets gæster kan søge information digitalt eller ved personligt fremmøde. Begrebet dækker også over de tilhørende udviklingsmæssige, digitale og praktiske opgaver, som ligger bag. Der er betydelige overlap mellem kommunernes nuværende turismeservice og de opgaver, der ønskes løftet af destinationsselskabet. I første omgang overdrages turismeserviceopgaver i Billund og Kolding til selskabet. Mens man i Vejle Kommune bibeholder et lokalt set-up i form af en række kommunale medarbejdere. Her vil man koordinere indsatsen i tæt samarbejde med destinationsselskabet.
I forhold til Billund og Kolding vil der være en forventning om, at de medarbejdere, der har opgaver indenfor turismeservice, også fysisk er tilstede et par gange om ugen i de respektive kommuner.

Vi tilstræber at ansætte vores nye destinationschef den 1. marts 2021 – eller hurtigst mulig herefter.

Vi forventer af dig


For at imødekomme følgende opgavepalette, har vi følgende forventninger til dig:
  • At du er strategisk tænkende.
  • At du i dit mindset kan matche de kommercielle aktører på turismeområdet i destinationen.
  • At du kan skabe opbakning til større fælles indsatser inden for markedsføring og udviklingsprojekter.
  • At du er god til at håndtere aktørinddragelse i destinationens aktiviteter.
  • At du har erfaring med fundraising af midler til de strategisk prioriterede aktiviteter.
  • At du er i besiddelse af en vis politisk tæft, der gør dig i stand til at kommunikere og agere på et politisk niveau.
  • At du har erfaring med budgetansvar og driftsøkonomi.
  • At du har ledelsesmæssige kompetencer, der gør dig i stand til at lede teamet på 4+ medarbejdere i opstarten af destinationen.
  • At du har erfaring med at betjene en bestyrelse.
  • At du har relevant erfaring og uddannelse – måske inden turisme og/eller erhvervsudvikling.

Vi tilbyder dig


Muligheden for at sætte et helt unik præg på en ny destination og ikke mindst en ny organisation. Du kommer til at arbejde sammen med nogle af turismebranchens stærkeste brands – og de mennesker, der står bag dem.

Ansættelsesvilkår


Ansættelsesvilkår forhandles med udgangspunkt i et chef/director niveau og efter kvalifikationer i øvrigt.

Om os


Destination Trekantområdet består af 3 af de største turistkommuner i Danmark. Billund, Kolding og Vejle. Med 3 mio. overnatninger og en turismeomsætning på 6 mia. kr. danner vi en bomstærk og attraktiv turismedestination
Vi rummer store internationale og nationale turismebrands som LEGOLAND, Givskud Zoo, Kongernes Jelling, Christiansfeld, Trapholt, Koldinghus m.fl.

Destination Trekantområdet samler offentlige og private aktører indenfor turismeerhvervet i Vejle, Kolding og Billund kommuner i et fælles destinationsselskab.

Formålet er at understøtte skabelsen af vækst og arbejdspladser i turismeerhvervet gennem samarbejde og styrkelse af produktudvikling og markedsføring af tilbud og services til områdets gæster.

Vi har fastlagt 5 overordnede målsætninger:
  1. Destinationen skal skabe vækst i turismeomsætning og arbejdspladser.
  2. Destinationen skal facilitere nye samarbejder og partnerskaber i turismeerhvervet, de kommunale forvaltninger og de lokale erhvervsfremmeorganisationer.
  3. Destinationen skal i samarbejde med de private aktører udvikle markedsføringskampagner for destinationens vigtigste forretningsområder, som skal målrettes de vigtigste markeder.
  4. Destinationen skal arbejde for at forbedre vilkårene for de private aktører og øge antallet af overnatninger, herunder uden for højsæsonen (september – maj).
  5. Destinationen skal opnå styrket international tiltrækningskraft og øge andelen af udenlandske overnatninger.


Det er forventningen at Destination Trekantområdet vil starte ud med 4 medarbejdere udover destinationschefen. 3 som er virksomhedsoverdraget fra nuværende turismefremmeorganisationer og derudover yderligere 1 medarbejder, der forventes ansat efter at chefstillingen er besat. Hertil kommer evt. projektmedarbejdere.

Selskabet har desuden mulighed for at trække på de kommunale forvaltninger og de lokale erhvervsfremmeorganisationer til konkrete projekter.
Det vil derfor være vigtigt, at destinationsselskabet formår at skabe gode relationer til forvaltningerne og understøtte det eksisterende arbejde, der her foregår. Hvor destinationsselskabet på den private banehalvdel gerne skal idégenerere og igangsætte, så skal selskabet på den kommunale banehalvdel i højere grad agere koordinator, sparringspartner og fundraiser.

Vi starter ud med et årligt driftsbudget på ca. 5 mio. kr. Og har en stor intention om at geare dette med udviklingsmidler og medfinansiering til markedsføringskampagner.

Vi drives som en forening med de 3 kommuner som medlemmer og med en bestyrelsesrepræsentation bestående af 3 erhvervsrepræsentanter udpeget af kommunerne og 3 kommunale fagchefer. Formand for bestyrelsen er Adm. Direktør i Billund Lufthavn Jan Hessellund.
Bestyrelsen refererer til et repræsentantskab, som består af borgmestre, kommunaldirektører fra de deltagende kommuner og en yderligere politisk repræsentant.
Repræsentantskabet afholdes efter behov, men som udgangspunkt en gang om året, hvor der gives en status på destinationsselskabets strategi, økonomi og organisation.

Geografisk er vi beliggende i Billund i tæt tilknytning til miljøet omkring LEGOLAND Billund Resort.

Ansættelsesudvalget i forbindelse med denne stilling vil bestå af:
Adm. Direktør i Billund Lufthavn Jan Hessellund
Koncernchef i Comwell-kæden Peter Schelde
Erhvervschef i Vejle Kommune Morten Damgaard Nielsen

Flere oplysninger


Har du behov for yderligere oplysninger skal du være velkommen til at kontakte næstformand i bestyrelsen Morten Damgaard Nielsen på tlf. 40 33 00 02 eller mail: [email protected]

Du kan læse mere om vores oplevelser på:
www.visitbillund.dk; www.visitkolding.dk; www.visitvejle.dk

Ansøgningsfrist


Søndag den 10. januar 2021

Vi afvikler 1. samtalerunde fredag den 22. januar 2021 og evt. 2. samtalerunde 27. januar 2021.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Vejle.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Vejle
  • Søndag den 10. januar 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Vejle

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Vejle over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Vejle over tid

Dato Alle jobs som øvrige
19. september 2024 66
18. september 2024 68
17. september 2024 70
16. september 2024 71
15. september 2024 71
14. september 2024 71
13. september 2024 72
12. september 2024 78
11. september 2024 80
10. september 2024 78
9. september 2024 72
8. september 2024 68
7. september 2024 68
6. september 2024 71
5. september 2024 71
4. september 2024 69
3. september 2024 65
2. september 2024 64
1. september 2024 68
31. august 2024 72
30. august 2024 72
29. august 2024 74
28. august 2024 74
27. august 2024 71
26. august 2024 73
25. august 2024 74
24. august 2024 73
23. august 2024 73
22. august 2024 79
21. august 2024 79
20. august 2024 75