Kom og vær med: Digitaliseringskonsulent med fod på forretningen og mod på spændende udfordringer til Furesø Kommune

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Værløse

I Furesø skaber vi løsninger sammen, og vi søger en erfaren digitaliseringskonsulent, der kan drive vores digitaliseringsprojekter. Vil du være med i et tæt og tillidsfuldt samarbejde om at lykkes med den digitale dagsorden og skabe resultater for mennesker – så er du måske vores nye kollega.

Der er et stærkt politisk fokus på digitalisering i Furesø. Vi har en organisation med klare ambitioner og en tydelig digitaliseringsstrategi, der sætter borgerne først. Vi prioriterer, grøn omstilling, god velfærd og styr på økonomien. Og vi gør det i et stærkt tværgående samarbejde med virksomheder, foreninger, borgere og medarbejdere.

Det kan du glæde dig til:
Du kommer til at arbejde sammen med nogle skønne og dygtige kolleger – som vil noget sammen og som hjælper hinanden. Vi er hjulpet af, at der politisk er vedtaget to ambitiøse innovationsindsatser, der skal skabe værdi ved indførelse af ny teknologi, dels i forhold til digitale assistenter (RPA) og dels velfærdsteknologi. Du og dine kolleger skal medvirke til, at vi kommer i mål med kommunens digitale ambitioner.
I samarbejde med fagområderne skal du bidrage til at drive og facilitere arbejdet med vores digitaliseringsstrategi. Et arbejde, som skal kobles tæt til vores løbende arbejde med innovation og effektiviseringer. Du har sikkert viden med dig om, hvordan vi bedst fremtidssikrer og implementerer vores IT-arkitektur og systemportefølje.
Du bliver en del af vores hold, der skal skabe overblik og sammenhæng mellem systemerne og i de fællesskaber, vi indgår i - heriblandt vores driftsselskab, KOMBIT-løsningerne og OS2-samarbejde.

Vi ser digitalisering som et redskab, der understøtter de mange forskellige kerneopgaver i Furesø Kommune, og ikke som et mål i sig selv. Og vi ser mange potentialer i øget systemunderstøttelse og forbedret anvendelse af vores systemer i samspil med fagcentrene.

Vores forventninger til din kompetenceprofil:
  • Godt kendskab til fællesoffentlige/-kommunale digitaliseringsstrategier og erfaring med at omsætte disse til lokale, konkrete indsatser
  • Evne til at samarbejde bredt med både faglige kollegaer fra andre områder i organisationen og eksterne samarbejdspartnere som fx IT-leverandører
  • Projektleder med erfaring i at drive IT-projekter i det offentlige, fx fra en kommune.
  • Gode kommunikationsevner, både skriftligt og mundtligt
  • Det er en fordel, hvis du har god teknisk forståelse, herunder forståelse for systemarkitektur.


Dine opgaver:
Der er tale om en stilling, hvor du selv får mulighed for at være med til at definere detaljerne i jobbet. Det er helt væsentligt, at du har en serviceorienteret tilgang og attitude til opgaveløsningerne. At du er opsøgende, formår at opfange efterspørgsel og er en inspirerende samarbejdspartner. Opgaverne for dig vil bl.a. omfatte:
  • Projektledelse i forbindelse med implementering af de fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringstiltag
  • Styring af projekter og implementering af nye digitale løsninger til at løfte kvalitet og effektivitet
  • Rådgivning af ledere og medarbejdere omkring diverse digitaliseringsspørgsmål både i relation til nye digitaliseringsprojekter (specifikation, kontraktindgåelse, anskaffelse, implementering), videreudvikling af eksisterende løsninger og løbende driftsoptimering.
  • Afdækning og beskrivelse af forretningsbehov
  • Kortlægning og dokumentations af forretningsprocesser med henblik på at optimere og systemunderstøtte arbejdsgange og processer bedre


Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker efter gældende overenskomst samt ud fra principperne i Ny Løn.
Stillingen er placeret i IT- og Digitaliseringsafdelingen i Center for Økonomi og
Ressourcer. Teamet består i dag af 6 medarbejdere. Centret har 5 afdelinger som foruden It og digitalisering er økonomi, personale, ledelsessekretariat samt udvikling og kommunikation. Vi har en stærk samarbejdskultur, en skøn frokostordning og vi sidder i et åbent kontormiljø på et af landets mest bæredygtige rådhuse.

Yderligere oplysninger
For yderligere oplysninger kan du kontakte kommunaldirektør Steen Vinderslev på [email protected] eller tlf. 7216 5100 eller personalechef Mette Marie Winther på [email protected] eller tlf. 7216 5310.

Ansøgningsfrist og samtaler
Der er ansøgningsfrist den 10. november.
Vi planlægger at holde 1. samtaler den 24. november, kl. 08.00 – 16.00 og 2. samtaler den 29. november, kl. 9.30 – 14.30. Stillingen er til besættelse pr. 1. januar 2022 eller snarest herefter.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=c4bbc811)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Softwareudvikler", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Værløse.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Softwareudvikler
  • Værløse
  • Onsdag den 10. november 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som softwareudviklere i Værløse

Herunder ser du udviklingen i udbudte softwareudvikler i Værløse over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal softwareudviklere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte softwareudviklere i Værløse over tid

Dato Alle jobs som softwareudviklere
20. juni 2024 1
19. juni 2024 1
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1
16. juni 2024 2
15. juni 2024 2
14. juni 2024 2
13. juni 2024 2
12. juni 2024 2
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 2