Fastholdelseskonsulent til Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hjørring

Vil du være med til at skabe gode løsninger for håndtering og fastholdelse af sygemeldte medarbejdere i Forsvaret? Motiveres du af en bred tværfaglig kontaktflade, hvor din professionelle, konstruktive rådgivning og opfølgning, skaber positive effekter for alle parter?

Så læs videre her om en spændende og alsidig stilling, som rummer både rådgivning, sagsbehandling, koordinering og undervisning.

Om os

Sygefraværs- og Barselssektionen er en del af Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Vi foretager al sygefraværsregistrering, dagpengerefusioner, barselsforvaltning samt opfølgning på og håndtering af langvarigt sygefravær for hele Forsvaret.

Vi er 22 medarbejdere i sektionen, som arbejder i teams og faglige fællesskaber. Du bliver en del af Fastholdelsesteamet, som består af 4 medarbejdere, inklusiv dig. Vi er fysisk fordelt i Hjørring og Karup, men denne stilling hører fysisk til i Hjørring. Vi vægter fagligheden højt og god service over for vores samarbejdspartnere er en mærkesag.

Om stillingen

Som din absolutte hovedopgave, yder du støtte og faglig rådgivning til cheferne i Forsvaret omkring arbejdsfastholdelse og håndtering af sygefravær.

Din rådgivning kan også handle om at støtte cheferne i, på ordentlig vis, at hjælpe medarbejdere videre i deres arbejdsliv. Der er et stort fokus på en proaktiv og opsøgende indsats.

Du koordinerer fraværssagerne, fungerer ofte som mødeleder ved vanskelige sygefraværssamtaler, herunder ved rundbordssamtaler med de kommunale jobcentre mv. Blandt andre vigtige opgaver kan nævnes klagesagsbehandling i forbindelse med dagpengestop i sygedagpengesager.

Udover den løbende faglige sagsbehandling og rådgivning, formidler Fastholdelsesteamet viden om sygefraværsområdet ved at bidrage til og facilitere undervisnings- og uddannelsesforløb for chef- og ledergrupper m.fl.

I en stor virksomhed som Forsvaret med ca. 22.000 medarbejdere inden for mange faggrupper, er der nok at tage fat på. Berøringsfladen internt er stor og du vil stort set få et samarbejde med samtlige kommuner i landet.

Du må påregne lidt rejseaktivitet – men er selv med til at planlægge denne. Mange møder kan foregå virtuelt. Vi tilbyder fleksible arbejdstider, ligesom der vil være mulighed for hjemmearbejdsdage.

Der er tale om en fast stilling.

Om dig

Din uddannelsesmæssige baggrund og erfaring er solid, men kan komme fra flere steder. Måske er du kontoruddannet, og har suppleret denne med en akademimerkonomuddannelse inden for personaleområdet. Du kan også have en uddannelse som socialrådgiver eller en helt anden relevant uddannelsesmæssig baggrund.

Vi forestiller os, at du har erfaring med håndtering af sygefraværssager, måske fra et virke som HR-konsulent i offentligt eller privat regi eller eventuelt fra ansættelse på et kommunalt jobcenter.

Hvis du har kendskab til de forhold og vilkår, som mange af vores soldater arbejder under, ser vi det som en fordel – men ikke som en betingelse.

Som person har du en god social forståelse, empati og et godt menneskekendskab. Du evner at lytte til andre mennesker og kan bringe flere forskellige perspektiver i spil – og derved opnå resultater, der kan accepteres af de forskellige interessenter i en sygefraværssag.

I kraft af din personlighed og din faglighed har du umiddelbart succes med at opnå andre menneskers tillid og respekt – og samarbejdsrelationerne har i den forbindelse dit fokus.

Du er en god formidler og kommunikator og du kan formulere dig enkelt og klart på skrift og i tale. Du har nogen undervisningserfaring og er ikke bange for at tage ordet i en større forsamling.

Du har god erfaring med administration og pligten til at dokumentere. Kender du til Forsvarets administrative systemer, vil det være et plus. Brugen af IT-værktøjer generelt ser du som en selvfølge.

Ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat på en relevant offentlig overenskomst, afhængigt af din uddannelsesmæssige baggrund. Der er mulighed for forhandling af et tillæg på baggrund af dine kvalifikationer og kompetencer. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

KONTAKT OG ANSØGNING
Eventuelle uddybende spørgsmål om stillingen kan stilles til chefen for Sygdom- & Barselssektionen, afdelingsleder Helle Jørgensen på telefon 7281 9401 eller via mail: [email protected]

Spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår kan rettes til HR-konsulent Rikke Vishart på tlf. 7281 9648.

Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2021 eller snarest derefter. Ansøgningsfristen er den 13. september 2021. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 38.

Vi vil bede dig søge stillingen via linket, hvor du bedes vedhæfte CV, motiveret ansøgning og uddannelsesbevis Vær opmærksom på, at filerne kun kan vedhæftes i PDF-format.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM FORSVARSMINISTERIETS PERSONALESTYRELSE
Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og ministerområdets øvrige myndigheder løser nogle helt særlige opgaver for rigets sikkerhed – nogle gange med livet som indsats.

Vi bidrager til den operative kerneopgave ved at rekruttere og fastholde kompetente mænd og kvinder til mere end 40 uddannelser og 20.000 stillinger. Og vi yder en helt særlig indsats over for vores veteraner og deres familier. Det stiller særlige krav til os som HR-organisation.

Vores verden drejer sig om den operative kerneopgave, og vi understøtter alle lige fra den værnepligtige til forsvarsministeren. Det kræver, at vi har et stærkt tværfagligt HR-miljø med specialer inden for militærfaglighed, psykologi, rekruttering, marketing, arbejdsmiljø, jura, mangfoldighed og meget mere. Og vi står klar, når det gælder - også uden for almindelig åbningstid. Vi har hovedsæde i Ballerup med decentrale partnerelementer og rekrutteringscentre rundt om i hele landet.

Vi er en udviklingsivrig arbejdsplads, hvor ansvar følger initiativ, og hvor dagene sjældent ligner hinanden. Når den operative virkelighed ændrer sig, gør vi det samme. Og den faglige udvikling følger med. Vi er en travl arbejdsplads med et stærkt kollegialt fællesskab. Det har vi også brug for – Danmarks sikkerhed kræver mere end almindelig HR.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Hjørring.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Hjørring
  • Mandag den 13. september 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Hjørring

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Hjørring over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere i Hjørring over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
2. oktober 2024 2
1. oktober 2024 1
30. september 2024 2
29. september 2024 2
28. september 2024 2
27. september 2024 2
26. september 2024 1
25. september 2024 2
24. september 2024 2
23. september 2024 1
22. september 2024 2
21. september 2024 2
20. september 2024 1
19. september 2024 2
18. september 2024 3
17. september 2024 4
16. september 2024 3
15. september 2024 3
14. september 2024 4
13. september 2024 4
12. september 2024 3
11. september 2024 3
10. september 2024 3
9. september 2024 4
8. september 2024 4
7. september 2024 4
6. september 2024 4
5. september 2024 4
4. september 2024 4
3. september 2024 2
2. september 2024 2