Skoleleder til Hillerødsholmskolen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordsjælland

Vores skole med mottoet ”Et godt sted at Være – et godt sted at Lære” søger ny skoleleder til at stå i spidsen for at føre skolen videre, og måske er du vores nye distriktsskoleleder?

Hillerødsholmskolens engagerede skoleleder har valgt at gå på pension efter 11 år på skolen, og derfor søger Hillerød Kommune en distriktsskoleleder med passion for folkeskolen og med fokus på elevernes dannelse, læring og trivsel. Vi søger en leder, som er motiveret for at sikre og videreudvikle Hillerødsholmskolen fagligt og socialt, så den er den bedste skole for alle børn i distriktet.

Hillerødsholmskolens overordnede målsætning er at udvikle livsduelige børn med gode faglige og sociale kompetencer, og vi søger en distriktsskoleleder, som brænder for at videreudvikle skolen fra dens nuværende positive ry og status – vel at mærke i samarbejde med medarbejdere, ledere, forældre og elever.
Hillerødsholmskolen er en god skole med en fagligt kompetent medarbejdergruppe, som arbejder i faglige fællesskaber omkring eleverne og fagenes udvikling, og vi oplever en lille personaleudskiftning samt gode muligheder for at rekruttere kvalificerede lærere. Skolebestyrelsen er en aktiv samarbejdspartner for ledelsen, og forældregruppen viser en stor opbakning til og deltagelse i skolens hverdag.

Som distriktsskoleleder på Hillerødsholmskolen bliver du en del af et skolevæsen med fokus på at udvikle stærke faglige og sociale fællesskaber for alle børn i Hillerød Kommune, og vi forventer, at du ud over et primært fokus på Hillerødsholmskolen også bidrager aktivt til det fælles skolevæsen.

Skolelederens opgaver og profil


Du skal stå i spidsen for at skabe rammer for elevernes dannelse og faglige udvikling, hvor faglighed og kreativitet går hånd i hånd. Du skal arbejde for fortsat god trivsel hos medarbejdere og elever, og samtidig skal du arbejde med sikker drift af skolen inkl. fritidsordningen HFO (omfatter fritidstilbud for 0.-6. klasse). Befolkningssammensætningen i Hillerødsholmskolens distrikt matcher en almindelig dansk folkeskole, hvor der er familier med forskellige baggrunde, og det er vigtigt, at du har et sikkert blik for, at Hillerødsholmskolen skal være det naturlige førstevalg for alle familier i distriktet. Dette blandt andet ved at indtænke skolen som omdrejningspunkt for en mangfoldighed af samarbejder med borgerne i lokalsamfundet.

Hillerød Kommune har udlagt budget- og visitationsansvaret til en stor del af specialundervisningen til distriktsskolelederne. Derfor skal du være motiveret for og kunne dokumentere erfaringer med at skabe løsninger for elever med behov for specialundervisning på egen skole, i specialtilbud samt i brobygning på vej til og fra specialtilbud.

Som distriktsskoleleder er du skolens øverste personale- og økonomiansvarlige, daglig leder af ledelsesteamet, og du refererer til skolechefen. Du får det overordnede strategiske ledelsesansvar for hele skolen, og du skal samtidig være direkte personaleleder for ca. en fjerdedel af skolens medarbejdere samt sekretariat og ledelsesteam.

Distriktsskolelederen er en del af kommunens samlede administrative ledelse og det professionelle ledelsesfællesskab på børne- og ungeområdet og er herunder forpligtet til at lede ud fra kommunens ledelsesgrundlag og fælles mål.

Distriktsskolelederens opgaver


Distriktsskolelederens ansvar og opgaver kan sammenfattes således:
  • leder og styrer skolen i overensstemmelse med lovgivning, politiske målsætninger, budget og aftaler
  • inddrager medarbejdere, elever, forældre, lokalsamfund og skolebestyrelse som et aktiv i skolens udvikling
  • har kompetencer til – og erfaring med – at sikre en skole med høje faglige resultater og trivsel for både elever og medarbejdere år efter år
  • har viden om – og gerne ledererfaring med – samarbejdet om børn med behov for specialundervisning. Har budget- og visitationsansvar for den udlagte del af specialundervisningen
  • sikrer pædagogisk udvikling ved at skabe rum for faglig dialog om pædagogik og undervisning på tværs af hele skolen inkl. HFO
  • skaber en skole for alle distriktets skolebørn, da Hillerød Kommune har en målsætning om, at alle børn skal være så tæt på almenmiljøet, som muligt
  • har blik for at sikre både pædagogisk sammenhæng og differentiering imellem skoletiden og fritiden i fritidsordningen, som er en integreret del af skolen
  • er en motiverende personaleleder og faglig sparrings- og refleksionspartner for skolens medarbejdere og ledere

Distriktsskolelederens profil


Vi forventer, at du kan navigere i en kompleks hverdag. Herunder, at
  • du er inddragende og dialogorienteret, og du udlever det igennem en respektfuld, empatisk, lyttende og tillidsfuld ledelsesstil. Du har dokumenterede erfaringer for at skabe følgeskab
  • du skaber rammerne for et konstruktivt samarbejde mellem forældre, skole og elever
  • du forstår folkeskolens kerneopgaver og kan sætte en tydelig ledelsesmæssig dagsorden med baggrund i vision og strategi. Du brænder for folkeskolen, og du har opdateret viden om undervisning, læring, pædagogik, inkluderende læringsmiljøer og specialundervisning
  • du har flair for IT og kan understøtte skolens udvikling af en didaktisk og dannelsesmæssig tilgang på området, sammen med dit team
  • du har stor opmærksomhed på skolens ressourcer og kan lede skolens arbejde med sikker økonomistyring
  • du skal have dokumenteret skoleledererfaring og en pædagogisk uddannelsesmæssig baggrund

Om Hillerødsholmskolen


Hillerødsholmskolen er en skole med dybe rødder i lokalområdet, der er vokset op rundt om skolen over de sidste 60 år. Hillerødsholmskolen ligger i et smørhul mellem Gribskov, Hillerød Stadion, Frederiksborg Slot og Hillerød centrum med alle byens kulturinstitutioner.

Skolen har i alt 675 elever og består af to matrikler, hovedskolen på Hillerødsholmsalle og Gadevang afdelingen med knapt 50 elever. Matriklen i Gadevang er i tæt samarbejde med den lokale institution og lokalsamfundet. Hertil kommer, at en del af HFO’en ligger på en matrikel tæt på Hillerødsholmalle.

Hillerødsholmskolen har allerede nu elever i flere generationer samtidigt med, at skolen har en udviklingsorienteret profil.

Distriktet spænder fra almene boliger, henover et større parcelhuskvarter og til den mindre by Gadevang.

Dette spænd i befolkningsgrundlag betragter vi som en styrke. På Hillerødsholmskolen er et aktivt og tæt samarbejde med forældre en naturlighed, ligesom skolebestyrelsen er en vigtig og aktiv medspiller både når det gælder om at udfordre og understøtte udviklingen på skolen.

På Hillerødsholmskolen er vi bevidste om vores rødder i lokalsamfundet og balancerer tradition og udvikling.

Skolen har et årshjul med elevoptrædener, skolekomedier, idrætsdage, trivselsdage og uger hvor skemaet opløses, men samtidig er skolens hverdag bygget på en traditionel fagopdelt undervisning.

Samarbejdet mellem de forskellige professioner på Hillerødsholmskolen er tæt, og der er et aktivt fagligt fællesskab omkring eleverne og fagenes udvikling.
Skolen hviler på en ånd af demokrati og fællesskab, samtidig med at skolen som led i Åben Skole rækker ud, og samskaber med musikskole, klubber, frivillige og andre aktører.

Seneste skud på stammen er, at vi i fællesskab med en lokal klub har bygget den største boulderfacilitet i Nordsjælland. Klatring fylder derfor en del didaktisk og pædagogisk på skolen og i HFO.

Vi er en skole og HFO, hvor idræt og ude-liv fylder meget i dagligdagen, både i og uden for skoledagen.

Hillerødsholmskolen arbejder meget målrettet og bevidst med trivsel, og det forebyggende arbejde er bl.a. skemalagt som elevinddragende ”Cand.Selv” undervisning.

Skolens ledelsesteam består af en distriktsskoleleder, en viceskoleleder, en afdelingsleder samt en leder af HFO (Hillerød Fritidsordning). Der er i alt ca. 80 medarbejdere ansat på skolen inkl. HFO.

Læs mere om Hillerødsholmskolen på skolens hjemmeside: https://hillerodsholm.aula.dk/

Hillerød Kommunes skolevæsen


Hillerødsholmskolen er en del af Hillerød Kommunes skolevæsen, der består af 7 almene distriktsskoler, to specialskoler, en ungdomsskole og UU. Som distriktsskoleleder i Hillerød er du en del af et stærkt professionelt ledelsesfællesskab på tværs af skoler.

Hillerød Kommunes Skolepolitik er det politiske grundlag for udviklingen af kommunens skoler med fokus på, at alle elever skal opleve sig selv som en del af et fagligt og socialt fællesskab og skabe forudsætninger for, at alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse – uanset baggrund og forudsætninger.

Den røde tråd i kommunens indsats for børn og unge findes i den sammenhængende børne- og ungepolitik ”Fælles Børn – Fælles Ansvar", der indeholder udviklingsmål og procedurer for forebyggende og indgribende indsatser på 0-17 års området.

Yderligere information


Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte skolechef Hanne Frederiksen på 72 32 54 00 eller på email [email protected], formand for skolebestyrelsen Kim Sørensen på 29 90 17 29 eller konsulent Stefan Førster-Christensen fra CareMatch på 30 95 09 57 eller email [email protected]

Du er desuden velkommen til at besøge skolen ved at kontakte afdelingsleder Michael Østergaard Olsen på 72 32 77 41 for at aftale et besøg.

Rekrutteringsproces


Ansøgningsfristen er den 16. november 2019. Ansøgning samt relevant dokumentation sendes digitalt via Hillerød Kommunes hjemmeside.

Der er nedsat et ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter fra skolebestyrelse, ledelse, medarbejdere samt skolechefen. Ansættelsesudvalget bistås af Stefan Førster-Christensen fra CareMatch.

Løn- og ansættelsesvilkår


Stillingen ønskes besat fra den 1. januar 2020. Distriktsskoleledere ansættes med grundlønsindplacering på løntrin 50, og de nærmere ansættelsesvilkår aftales.

Hillerød Kommune er en dynamisk og udviklingsorienteret kommune centralt placeret i det skønne Nordsjælland. Vi er en stor arbejdsplads med mere end 5.000 ansatte, og vi servicerer ca. 50.000 borgere. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 24.10.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Nordsjælland
  • Lørdag den 16. november 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Nordsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder i Nordsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Nordsjælland over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. september 2024 73
19. september 2024 72
18. september 2024 71
17. september 2024 72
16. september 2024 75
15. september 2024 83
14. september 2024 84
13. september 2024 82
12. september 2024 81
11. september 2024 82
10. september 2024 81
9. september 2024 81
8. september 2024 83
7. september 2024 82
6. september 2024 81
5. september 2024 79
4. september 2024 80
3. september 2024 78
2. september 2024 78
1. september 2024 82
31. august 2024 85
30. august 2024 85
29. august 2024 80
28. august 2024 80
27. august 2024 80
26. august 2024 78
25. august 2024 79
24. august 2024 79
23. august 2024 78
22. august 2024 78
21. august 2024 79