Juridisk direktør til Skattestyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Som juridisk direktør i Skattestyrelsen bliver du medlem af direktionen og dermed en del af den øverste ledelse i Danmarks største styrelse. Du får ansvaret for op mod 300 medarbejdere, der hver dag arbejder for at sikre høj juridisk kvalitet og korrekt anvendelse af de forvaltningsretlige og processuelle regler i Skattestyrelsen og på tværs af skatteforvaltningen.

I Skattestyrelsen arbejder vi for at gøre det let for de mange, og svært for de få. Let for de mange skatteydere, der ønsker at betale skat til tiden. Og svært for de få, der prøver at unddrage sig pligten til at betale det, de skal. Derfor har vi et stærkt fokus på klar vejledning og effektiv kontrol, og som juridisk direktør spiller du en central rolle i at sikre de rette juridiske rammer for det.

Dit ansvar som juridisk direktør
Som juridisk direktør har du det overordnede ansvar for at understøtte ensartet og korrekt regelanvendelse i Skatteforvaltningen og derved høj retssikkerhed for alle de borgere og virksomheder, der hvert år kommer i kontakt med os.

Du skaber rammerne for Juras tætte samarbejde og understøttelse af Skatteforvaltningens styrelser samt Skattestyrelsens fagområder og sikrer solid, juridisk rådgivning og vejledning – både om konkret sagsbehandling og proces- og arbejdsgange generelt. Samtidigt får du ansvaret for at understøtte korrekt og rettidig implementering af ny lovgivning og for at bidrage aktivt til retsudviklingen på skatte- og afgiftsområdet – dette i tæt koordination og samarbejde med vores departement.

I forlængelse heraf vil du som fagdirektør skulle understøtte, at ny lovgivning og regler bliver omsat til en effektiv og håndterbar, administrativ praksis i form af styresignaler. Det sker bl.a. gennem åben og imødekommende dialog med Skatteforvaltningens interessenter og samarbejdspartnere. Desuden er der et stigende fokus på regelforenkling i forbindelse med fx digitaliseringsprojekter, hvilket kræver et skarpt blik for udviklingsmuligheder og løsninger.

Herudover vil du med dit fagområde følge udviklingen i domstolssager, Landsskatteretten og Folketingets Ombudsmands arbejde på Skatteforvaltningens område. Området er desuden sekretariatet for Skatterådet, der er landets øverste, administrative ligningsmyndighed. Endelig er straffesagsområdet en væsentlig opgave, hvor Jura vurderer, hvorvidt oversendte sager kan afsluttes administrativt eller skal oversendes til Politiet og anklagemyndigheden. I 2020 behandlede Jura ca. 4.500 straffesager, og området har en stigende opmærksomhed.

Vores kommende juridiske direktør
Vi har mange ønsker til vores kommende juridiske direktør; nogle af dem er fx:

  • Du er en erfaren leder, der er drevet af at skabe synlige resultater for både den daglige drift og den strategiske og organisatoriske udvikling
  • Du har solid juridisk erfaring, som du bruger til at fremme brugbare løsninger
  • Du sætter retning og tager pejling af morgendagens udfordringer
  • Du er lydhør, åben og samarbejdsorienteret og er god til at gå i dialog med vores interessenter
  • Du har en stærk analytisk kapacitet og evner at arbejde strategisk
  • Du har blik for at afdække fremtidens behov og arbejder strategisk med udviklingen af din organisation.


Din baggrund
Vi lægger vægt på, at du har en relevant, akademisk uddannelse på kandidatniveau, fx cand.jur., cand.merc.(jur.) eller tilsvarende med en juridisk fokuseret profil, samt at du har erfaring med ledelse af ledere.

Vi tilbyder
Muligheden for at arbejde i landets største styrelse med ca. 4.800 medarbejdere fordelt på syv fagområder og en stab i et mangfoldigt fællesskab, hvor vi løser spændende og komplekse opgaver. Du kommer til at bidrage til løsning af en samfundsopgave med mening i et fagområde med ca. 250 medarbejdere og ca. 22 ledere fordelt på to underdirektørområder, som du får det faglige og personalemæssige ledelsesansvar for.

Ansøgning og kontakt
Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket ”søg jobbet” senest den 05. august 2021.

Vi samarbejder med konsulentfirmaet Mercuri Urval A/S i rekrutteringsprocessen. Du skal afsætte tid til test samt 2. samtale, hvis du går videre i rekrutteringsprocessen.

Har du spørgsmål til stillingen eller rekrutteringsforløbet, er du velkommen til at kontakte direktør Merete Agergaard via LinkedIn, på e-mail [email protected] eller via sekretær Marianne Ruager på e-mail: [email protected] eller på telefon 72 37 53 56 eller ved kontakt til Mercuri Urval A/S ved partner Christian Kofoed-Enevoldsen på telefon 20 30 45 60.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår forhandles i overensstemmelse med rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen indplaceres i løngruppe 3, svarende til lønramme 39, og forventes besat på åremål.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver indtil videre Copenhagen Towers, Hannemanns Allé 25 i København S.

Ansættelse i Skatteministeriet er betinget af tilfredsstillende straffeattest og referencer.

Du skal være indstillet på, at ansættelse sker under forudsætning af, at du via Politiets Efterretningstjeneste kan sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden YDERST HEMMELIGT (YHEM), da du skal arbejde med klassificerede dokumenter og systemer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • København S
  • Torsdag den 05. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i København S over tid

Dato Alle jobs som direktør
4. oktober 2024 3
3. oktober 2024 3
2. oktober 2024 3
1. oktober 2024 3
30. september 2024 3
29. september 2024 3
28. september 2024 4
27. september 2024 4
26. september 2024 4
25. september 2024 4
24. september 2024 4
23. september 2024 4
22. september 2024 5
21. september 2024 5
20. september 2024 5
19. september 2024 5
18. september 2024 5
17. september 2024 3
16. september 2024 3
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 3
12. september 2024 3
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 1