Seniorforsker i Nyere Tid med særligt fokus på velfærdsstatens og velfærdssamfundets historie, kultur og materialitet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K



Nationalmuseet ønsker at styrke museets eliteforskning som et led i udviklingen af nye forsknings- og formidlingssatsninger. Museet søger derfor en seniorforsker, der skal etablere et tværfagligt forskningssatsningsområde omkring studiet af velfærdsstaten og velfærdssamfundet og derigennem forny den kulturhistoriske forskning og udvikle nye former for museal formidling.

Velfærdsstaten og velfærdssamfundet er søjler i den danske nationale fortælling og i udlandets interesse for Danmark. Derfor vil det også blive søjler i fornyelsen af Nationalmuseet, der forventes at kulminere med åbningen af ny museumsbygning og nye udstillinger.

Med etablering af denne tværfaglige forskningssatsning vil Nationalmuseet undersøge den danske velfærdsstats og det danske velfærdssamfunds historie og materialitet og velfærdsstatens og –samfundets betydning for tænkning, livsvilkår og dagligliv i det 20. og 21. århundredes Danmark. Der lægges dermed op til en forskning, der undersøger, hvorledes velfærdstænkningen har udmøntet sig i materielle forhold og udtryk i Danmark (og vice versa), og på samme tid hæver analysen op i et internationalt, komparativt perspektiv. Metodisk skal seniorforskeren i etableringen af dette forskningsmiljø arbejde aktivt med begreber som brugerinddragelse og samskabelse for at skabe dialog med befolkningen om velfærdssamfundets fremtid.

Arbejdsopgaver

Den primære opgave for seniorforskeren bliver at udvikle en stor, flerårig og tværvidenskabelig forskningssatsning om velfærdsstaten og velfærdssamfundet, der vil bidrage med ny videnskabelig viden, og som løbende skal omsættes til formidlingstiltag. Indledningsvist vil en hovedopgave derfor være - i tæt samarbejde med forskningschefen og museets direktion - at definere rammerne og indhold for denne nye, store tværvidenskabelige forskningssatsning som samtidig skal knytte an til og samarbejde tæt med eksisterende forskningsfelter på museet, som for eksempel det danske rigsfælleskabs historie, samtidsdokumentation, hverdagslivsforskning eller bæredygtig byudvikling.

Med afsæt i disse samarbejder bliver det opgaven at sikre faglig ledelse og tværgående koordination af den kommende forskningssatsning på tværs af faggrænser og institutioner, samt selv at bidrage inden for forskningsfeltet. Varetagelsen af de økonomisk-administrative elementer af den tværvidenskabelige forskningssatsning sker i tæt samarbejde med bl.a. museets forskningskoordinator.

Seniorforskeren er organisatorisk placeret i forskningsenheden Nyere Tid og Verdens Kulturer, der omfatter såvel museets forskningsmiljø inden for nyere tid som det krigshistoriske og etnografiske.

Ved siden af forskningsarbejdet deltager seniorforskeren i enhedens kuratoriske arbejde, herunder med levering af indhold til udstillinger og formidling.

Kvalifikationer

Ansøgere skal have relevante forskningsmæssige kvalifikationer på seniorforsker-niveau inden for en relevant faggren såsom historie, etnologi, kunsthistorie, antropologi, sociologi, statskundskab eller lignende.

Vi forventer, at ansøgere kan dokumentere erfaring og konkrete resultater i forhold til:

  • Forskning omkring velfærdsstaten og velfærdssamfundet
  • Forskningsledelse
  • At søge og opnå betydelige eksterne forskningsmidler
  • Videnskabelig produktion på internationalt niveau
  • Samarbejde og koordination på tværs af faggrænser og nytænkning af forskningsfelterne kulturhistorie og/eller materiel kultur
  • Samarbejde med nationale og internationale netværk

Det vil være en fordel, hvis ansøger - udover forskning omkring velfærdsstaten og velfærdssamfundet - kan dokumentere anden forskning relateret til Nationalmuseets primære faggrene, som etnografi, etnologi, historie eller kunsthistorie, og dermed kan dække andre af museets tematiske hovedområder.

Det vil også være en fordel, hvis ansøgere har erfaring med bred formidling f.eks. udstillinger, radio og tv. Erfaringen har ansøgerne opnået fra hidtidig beskæftigelse på et museum, en højere læreanstalt, sektorforskningsinstitution eller tilsvarende.

Vi forventer, at ansøgerne:

  • Selvstændigt og i samarbejde med Nationalmuseets chefer og medarbejdere kan løfte en bred portefølje af opgaver inden for rammerne af den kommende tværvidenskabelige satsning
  • Har udprægede samarbejds- og kommunikationsevner - såvel internt på Nationalmuseet som eksternt
  • Kan trives med mange samtidige komplekse opgaver
  • Kan løse opgaver med høj kvalitet under tidspres
  • Mestrer engelsk i skrift og tale

Da arbejdsfeltet er dansk kultur og empirien er på dansk, skal en kommende seniorforsker kunne læse, forstå og gøre sig forståelig på dansk.

Løn- og ansættelsesvilkår

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til overenskomst for akademikere i staten og bekendtgørelse af 30. oktober 2015 om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved arkiver, biblioteker, museer m.v. under Kulturministeriet.

Nationalmuseet skal have mulighed for at vurdere en straffeattest til privat brug inden ansættelse.

Stillingen ønskes besat 1. september 2021 eller snarest derefter.

Ansøgning

Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt vore medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingerne.

Skriftlig ansøgning med et kortfattet bud på rammer og indhold for den nye, store tværvidenskabelige forskningssatsning samt et cv med oplysning om uddannelse, hidtidig beskæftigelse og en publikationsliste skal sendes via vores elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job ogskal være museet i hænde senest tirsdag den 6. april 2021.

Ansøgernes faglige kvalifikationer vil blive bedømt af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med ekstern deltagelse. Bedømmelsen sker på baggrund af de publikationer, som ansøgeren vedlægger sin ansøgning. Ansøgere kan højst vælge fem videnskabelige værker, hvoraf højst to må være monografier, og mindst tre af værkerne skal være udgivet inden for de sidste fem år fra ansøgningsfristens udløb.

Hvis en publikation har mere end en forfatter, eller er resultatet af en kollektiv indsats, skal det være tydeligt angivet, hvilken del af værket ansøgeren er ansvarlig for. Bedømmelsesudvalget kan se bort fra en publikation, der ikke tydeligt angiver, hvilken del ansøger er ansvarlig for.

Den videnskabelige produktion, som ønskes inddraget i bedømmelsen, uploades til museets rekrutteringssystem eller indsendes i 3 eksemplarer til Nationalmuseet, Personale, Frederiksholms Kanal 12, 1220 København K og skal ligeledes være modtaget af museet senest tirsdag den 6. april 2021. Links til publikationer accepteres ikke. Kun bøger/monografier vil blive returneret.

Yderligere oplysninger om stillingerne kan fås ved henvendelse til forskningschef Christian Sune Pedersen på telefon: 41 20 62 00, eller mail: [email protected] eller forskningskoordinator Thomas Grane på telefon: 41 20 60 32, eller mail: [email protected]

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 4 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte, Nationalmuseet København samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Tirsdag den 06. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0