Postdoc i forskningsprojektet ”Passion eller politik?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Ved Institut for kunst- og kulturvidenskab, Det humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, opslås en stilling som postdoc i forskningsprojektet”Passion eller politik? Carl Jacobsens kunstsamling i en socioøkonomisk og kulturpolitisk kontekst 1878-1914”til besættelse fra 1. april 2024 eller snarest derefter.

Stillingen er tidsbegrænset til 3 år.

Stillingsindhold
Carl Jacobsen (1842-1914) stiftede Ny Carlsberg Glyptotek i København i 1897. Projektet har til formål at forske i de socioøkonomiske og kulturpolitiske aspekter, der motiverede bryggeren til at skabe en samling af tidens danske og franske skulptur, herunder en undersøgelse af dens mere ideologiske potentiale. Projektet skal bidrage til kortlægningen af kunstmæcenater og private museumsdannelser omkring 1900.

For at forstå, hvordan Jacobsens danske og franske samling både afspejlede og udfordrede periodens kulturpolitik, lægges der vægt på at besvare følgende spørgsmål: Hvilken samlervirksomhed karakteriserede det voksende industrimæcenat, som Jacobsen var del af, nationalt og internationalt? Og på hvilke måder var interessefelterne kunst, politik og identitet vævet sammen?

Med projektets undersøgelsesfelter, der tematiserer forholdet mellem det nationale og det internationale samt samlerens agency i forhold til samfunds- og identitetsmæssige aspekter i en nordisk kontekst, relaterer projektet sig til forskningen på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, som den er organiseret i klyngerne ”Doing Cultural History”, ”Nordic Models” og ”Global Entanglements” samt i forskningscenteret ”Kunsten som Forum”. Fælles er en optagethed af det potentiale, der ligger i historiske arkivstudier, og en interesse for kulturelle udvekslinger, både i et nordisk og et internationalt perspektiv.

Den ansatte postdoc forventes at arrangere en international konference om mæcener og museumsstifteres rolle på tærsklen til det 20. århundrede. Undervejs i projektet skal der publiceres mindst to fagfællebedømte artikler og leveres papers til relevante danske og internationale konferencer.

Som projektets slutpunkt præsenteres den syntetiserede viden i en fagfællebedømt antologi med bidrag af udvalgte deltagere fra konferencen samt andre forskere med indsigt i delområder af Jacobsens samlervirksomhed.

Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter forskningsmæssige kvalifikationer, der mindst svarer til, hvad der kan opnås gennem tilfredsstillende gennemført ph.d.-uddannelse inden for et relevant fagområde.

Læs mere om postdoc-stillinger og kvalifikationskrav i Undervisnings- og Forskningsministeriets Notat om Stillingsstruktur for videnskabeligt personale

Kvalifikation:
Ansøger skal have relevant uddannelse inden for kunsthistorie eller lignende faglighed. Det er en fordel at ansøger har erfaring med at bedrive forskning i regi af et museum.

Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk i PDF eller Word format via linket ”Søg stillingen” nederst på siden.

Ansøgningen, som kan skrives på dansk eller engelsk, skal indeholde følgende bilag:

  1. Motiveret ansøgning (max 1 side).
  2. CV (max 2 sider)
  3. Dokumentation for uddannelse (eksamensbeviser og ph.d.-bevis)
  4. Fuldstændig publikationsliste (medsendte værker mærkes med stjerne*). Publikationslisten skal opbygges systematisk og inddeles i følgende kategorier:

  • fagfællebedømte publikationer:
    • monografier og antologier
    • tidsskriftartikler
    • bogkapitler/antologibidrag mv.

  • ikke-fagfællebedømte publikationer
    • formidlingspublikationer mv.


Ansøgere kan højst vedlægge 3 publikationer. Udgivelsestidspunktet skal være tydeligt markeret på publikationslisten. De valgte publikationer uploades som vedhæftede dokumenter og nummereres fra 1-3.

  1. Forskningsplan, der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning, nuværende forskningsområder samt en plan for forskningen de kommende år. Herunder redegørelse for erfaringer med forskningsorganisering, forskningssamarbejder, internationale relationer og evt. ekstern/tværsektorielt samarbejde (max 3 sider)
  2. Dokumentation for undervisningskompetencer/undervisningsportofolio – se KUs vejledning til udformning af undervisningsportofolio her) og anden forskningsformidling.

Kun materiale på dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk og fransk vil kunne forventes bedømt.

Bedømmelseskriterier
Ansøgere vil primært blive bedømt i forhold til deres forskningsmæssige kvalifikationer, derunder publikationer, evne til at varetage selvstændige forskningsopgaver og indgå i forskningssamarbejder og forskningsledelseserfaring. Desuden vurderes ansøgers forskningsplan og forskningspotentiale i relation til det overordnede stillingsindhold beskrevet ovenfor.

Undervisningsmæssige kvalifikationer er ikke et krav, men dokumenteret erfaring med undervisning kan blive inddraget i den samlede vurdering såfremt postdoc’en forventes at undervise i stillingen.

Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse. Herefter nedsætter dekanen et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med henblik på at bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.

Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås på Københavns Universitets hjemmeside: http://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces og hos HR, e-mail: [email protected], angiv venligst ID nummer 211-1665/23-2I #1 ved henvendelse.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er tidsbegrænset til 36 mdr. og sker i henhold til overenskomst mellem Finansmini­steriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningsfristen er den 1. februar 2024 kl. 23:59 CET.
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København S
  • Torsdag den 01. februar 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København S over tid

Dato Alle jobs som forskere
11. januar 2025 6
10. januar 2025 6
9. januar 2025 5
8. januar 2025 5
7. januar 2025 5
6. januar 2025 4
5. januar 2025 4
4. januar 2025 4
3. januar 2025 4
2. januar 2025 4
1. januar 2025 4
31. december 2024 4
30. december 2024 4
29. december 2024 4
28. december 2024 4
27. december 2024 4
26. december 2024 4
25. december 2024 4
24. december 2024 4
23. december 2024 4
22. december 2024 4
21. december 2024 5
20. december 2024 5
19. december 2024 6
18. december 2024 6
17. december 2024 6
16. december 2024 6
15. december 2024 6
14. december 2024 6
13. december 2024 7
12. december 2024 7